Kongsberg 2 – Åskollen 0-4

Kollen skjebne kamp sto for tur. Bare seier var godt nok. Dette hadde Leif Helge»Mini-Drillo»Nordahl utrykt ordentlig etter den siste og ganske overraskende lette trening før kampen. «Ikke tenk på Kongsbergs mannskap etter at jeg har fortalt dere dette» poengtere skrika», selv om det nesten var umulig å unngå. Forståelig nok ville ikke «Mini-Drillo» at dette skulle ødelegge konsentrasjonen til Kollen. Etter en nøktern helg for Kollens soldater er skjebneskampen nært forestående og et faktum. Kollen vet at det er nå det gjelder; «vinn eller forsvinn». Kollen forventningsfulle soldater ankommer Kongsbergs stadium. Man kunne lett skjelne en blanding av frykt og krigers hat i Kollens øyne. En anelse om at ingenting kunne stoppe Kollen i dag begynte å bre seg i laget. Var dette en styrke eller svakhet for laget viste ingen. Nok en gang ble det poengtert fra «Mini-Drillo» i garderoben at Kongsberg kom til å spille med 4 stk. 4.div. spillere. Etter taktiske og psykiske instruksjoner tok Kollens mannskap av seg øreverna og løp ut på grusmatta. Under oppvarminga på grusen merket man at Kollen hadde funnet tonen. Sammen med den gode tonen måtte Kollen bruke all den kløkt å sjarme for å overliste et godt lag som Kongsberg. Dommeren blåste i fløyta og kampen var i gang. Kollen brukte ikke lang tid før vi blei kjent med underlaget. Noen feilpasninger ble det pga. underlaget, men dette bedret seg utover i kampen. Vi startet kampen med stor fart framover og med flere utfordrende løp på flankene.

Jarle»Finta»Finne flere perle-pasninger til flankene strand serverte som ble til farlige målsjanser. «Finta» spilte seg stort opp under kampen. Forsvaret fungerte perfekt under hele første omgangen. Det var sjelden forsvaret tapte en duell. Her sto Fredrik»Sputnik»Askjem fram eksemplarisk mot den nokså ufine angriperen Hvamsdahl. «Sputnik» var dominerende på bakken og i lufta. Lite å gjøre for keeper Steffen»Steff». Kollens midtbane jobbet kontinuerlig med hard press. Flere fikk flere å flere sjanser. Målet måtte komme. Første målet kom etter en døball situasjon. Ballen ble slått og havnet midt inni lapskausen. Det ble mye klabb og babb før Rolf»Fysa»Neslund fikk satt tuppen ballen. En fortjent scoring til Kollen. Andre scoring kom etter et en pasning fra Thomas «Langhåra» Lie til «Finta», som drar av en mann og setter rista til ballen. «Finta» er noe heldig da ballen treffer en motspiller og lobber over keeper. En pen scoring likevel. Tredje scoring kommer etter et nydelig innlegg hvor «Fysa» hopper opp og bare henger og henger og henger….. før han for satt pannebrasken til ballen og styrer den arrogant til side for keeper. En vakker scoring rett fra læreboka. Første omgang ender overlegent 0-3 til Kollen. Andre omgang startet som den siste sluttet, dominerende Kollen spill. Man kunne se at Kollen spilte med mer selvtillit og det resultert i mye briljant spill. Nå fikk Kollens midtbane spilt mer fotball hvor kula rullet langs bakken. I flere perioder spilte Kollen seg ut av farlige situasjoner. Ballen gikk på en «touch». Fjerde scoring kom etter at Henning»Speedy Gonzales» spillte ballen fra forsvar opp til Kai»Guddis», som snudde opp og la inn med venstre benet. Ballen havnet på andre siden av banen hvor innhopper «Snuten»Mughal tar den ned og går mot dørlinja. «Snuten» løfter ballen 45 grader inn i feltet hvor «Guddis» står velplassert. På halvvolley klinker «Guddis» til lærkula. Kula suser mot krysset og inn i mål. Et skudd vi kunne godt tenk å se atter en gang. Kampen ender fortjent 0-4 til Kollen. Det var aldri tvil om hvem som dominerte kampen og ville vinne. Nå kan Kollen bare konstatere at opprykket er et faktum. Neste år blir det 5.div spill

Stephan Jacobsson – Thomas Lie, Bjørn Even Stabæk,  Fredrik Askjem, Henning Riise (20 min Erik Løsengen) – Cato Lauritsen, Kai Guddal, Jarle Finnestrand (20 min. Richard Hagel )Terje Larsen, Kristian Theie (60 min Imran Mughal) – Rolf Næslund

BB: Fredrik Askjem, Bjørn Even Stabæk, Rolf Næslund ???