Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Kollen i media

DBK snillest (DTBB)
Fair play. Drammens Ballklubb var snillest. Kretsleder Terje Dokken ga prisen til sin sønn Morten. Drammens Ballklubb var det snilleste laget i oppgjøret mot Åskollen. 5. divisjonskampen mellom Åskollen og Drammens Ballklubb var plukket ut til å være kretsens fair play-kamp i juli. Ved å velge ut én kamp i måneden ønsker fotballkretsen å vise at fair play er noe de satser stort på. I tillegg er herrenes 3. divisjon satsingsområdet denne sesongen. Her vanker det pengepremier på det snilleste laget, mens guttene fra Ballklubben fikk en pose med markeringsvester.
– Vi i kretsen ønsker å vise ansikt. Vi vil at folk skal oppleve at fair play er noe vi tar på alvor, forteller leder i kretsen, Terje Dokken. Han hadde påtatt seg oppgaven med å registrere antall kort og frispark. Og etter 2 x 45 minutter var det bortelaget som viste seg å være snillest på banen.

Ballklubben pådro seg totalt 14 frispark, mens hjemmelaget Åskollen ødela for seg selv med tre gule kort tidlig i kampen. I tillegg pådro de seg 19 frispark. – Lagene viser mye kraft og vilje, men det mangler litt på ferdighetssiden. Lagene er derimot gode i munnbruk. Der har de et forbedringspotensial, sier Dokken i det han overleverer premien til Ballklubben. Og på vegne av de snille guttene er det Terje Dokkens sønn Morten som tar imot. – Vi visste på forhånd at dette skulle være månedens fair play kamp, men i kampens hete er det lett å glemme det, sier han. – Som kaptein på laget skal jeg jo gå foran som et godt eksempel, men det er sjelden noe problem. Før sesongen fokuserte vi på det å være mer positive overfor hverandre og dommerne. Det klarte vi bra på vårparten.


Coach Hagel på NRK.
I forbindelse med Kollens pilotprosjekt i samarbeid med N3 Sport, ble vi oppringt av NRK TV sporten, som lurte på om de kunne få et intervju med noen av brukerne av N3 Sport i forbindelse med at N3 Sport og NFF hadde uttalt seg om hvor bra dette systemet er. Som superbruker var det Coach Nordahl som burde være best kvalifisert til denne oppgaven, men han satt fast i møter i Oslo. Dermed gikk oppgaven til Coach Hagel, som fikk to reportere hjem i stua på en tirsdag ettermiddag. Intervjuet med
Coach Hagel ble sendt i beste reklametid på NRK 1 Tv sporten og Åskollen FK ble nevnt i samme åndedrag som NFF og N3 Sport.
Åskollen FK suksess (N3sport)
Vi har vært på besøk hos Åskollen FK og sett på hvordan de benytter seg av Klubbkassa. Sportslig leder Leif Helge Nordahl tar imot oss og forteller om første gangen Åskollen FK kom i kontakt med Klubbkassa: -Vi oppdaget tilbudet via resultatservicen på nettet fra n3sport. Vi tok kontakt med n3sport og de hjalp oss med å komme i gang.
Han forteller at nesten alle spillerne i Åskollen FK bruker sidene aktivt. De er ofte innom for å sjekke om det er forandringer på treningstider eller kamper. Resultatservicen blir også meget godt
mottatt og mange er innom sidene for å finne de andre resultatene fra vår avdeling. Hjemmesiden er direkte koblet opp i mot resultatservicen slik at resultatene fra kampene hvor klubbens lag har deltatt kommer opp på hjemmesiden rett etter kampslutt. Treningskalenderen er også lagt ut slik at de som måtte ha mistet den eller lurer på når neste trening er, kan hente ned et eksemplar fra hjemmesiden. Leif Helge forteller også at de har planer om å offentliggjøre laget på hjemmesiden klokken 1200 på kampdager, noe som garantert vil skape interesse for sidene.

Hvilke planer har dere i Åskollen FK for bruk av Klubbkassa i fremtiden?
– Vi har tenkt å markedsføre klubben via Klubbkassa. Informasjon om klubben blir lett tilgjengelig for medlemmene når den ligger ute på nettet, samt at andre kan se hva vi driver med. Vi har som mål å legge ut en nyhet pr. dag gjennom hele sesongen. Sponsorene våre skal også markedsføres på sidene. Løpet av kort tid håper vi kunne bruke Auksjonen aktivt slik at det blir litt ekstra med penger i klubbkassa. Gjennom Partner-tilbudene håper vi å skaffe oss inntekter. Formannen og kassereren har nettopp kjøpt seg tipp topp utstyr slik at aktiviteten kan bli større og slik at vi får utnyttet Klubbkassa enda bedre. Han avslører også at de vil ha en konkurranse gående på hjemmesidene i løpet av sesongen.

Åskollen FIK ser frem til å regnskapsdelen på plass. De tror det vil hjelpe klubben til å få mer ut av de
midlene de har til rådighet og bedre økonomisk styring. Men Klubbkassa er ikke bare en hjemmeside, den kan også brukes til mye annet.

Diskusjonssidene til Åskollen FIK blir flittig brukt og ofte er det saker som angår klubben som blir diskutert. -Vi har blant annet hatt en diskusjon på treningsopplegget for sesongen 2000 hvor mange fikk luftet sine meninger. Ofte fortsetter diskusjonen på treningen og det skaper litt ekstra interesse for klubben. I Åskollen FK er det Leif Helge Nordahl som har hovedansvaret for Klubbkassa, men han forteller at mange medlemmer er flinke til å bidra med stoff til hjemmesidene.

ÅFK var også i Drammensavisen
angående fusjon med GIF 08.09.00

Del dette innlegget