KM finale: IBK 2 – ÅFK 4-5 (2-3)

Bildet er hentet fra feiringen fra opprykkskampen mot Haugfoss, 4-0 seier i siste serierunde.

KM finale 2001:

@ Håkon «Leppa» Håkonsen- Kristian «Toget» Theie, Fredrik «Freddy» Askjem, Bjørn Even «Klippen» Stabæk, Henning «Vice Vice» Riise – Marius Hansen (55 min, Jarle «Brattbakk» Nilsen), Richard «Mølby» Hagel (45 min, Rolf «Roffe» Næslund), #21 Rune «Kula» Hansen, Kai «Guddis» Guddal (80 min, Sean Åsheim),Cato «Drusovitzj» Lauritsen (65 min, Lars Dragset) – Lars Christian «Tigern» Stokka – Dag «Hammer’n» Grøterud, #26 Vidar «Dr. Baghyler» Stensrud, Stephan «Pasta Joe» Jacobsson

Lørdag 6.oktober 2001

Mål, min, type, målscorer, assist
0-1, 3 min, D, Lars Chr Stokka (Cato «Drusovitzj» Lauritsen)
0-2, 8 min, G, Lars Chr Stokka (#21 Rune «Kula» Hansen)
1-2, 22 min, D, Petar Rnkovic
2-2, 35 min, I, Mattias Haugåsen
2-3, 45 min, D, Kai «Guddis» Guddal (Cato «Drusovitzj» Lauritsen)
3-3, 61 min, D, Petar Rnkovic
3-4, 62 min, Dir.fra avsp., Cato «Drusovitzj» Lauritsen
3-5, 73 min, G, #21 Rune «Kula» Hansen
4-5, 77 min, G, Petar Rnkovic

Dommer: Hans Egil Drolsum, Vikersund/Geithus.
Kort: Kristian T

BB: Hele stallen

# For en kamp dette ble foran et stor skare tilskuere og Fotballkretsen fikk ÅFK vist seg bra frem. De fleste hadde nok tippet en klar IBK seier før kampen, men Kollen gutta viste igjen at de aldri vil tape fotballkamper.

ÅFK sjokk åpnet med en sterk og god organisering defensivt, samt vilje til å spille ballen i prioriterte rom offensivt. Allerede etter 3 minutter header Stokka inn 1-0 etter et frispark fra Assisit kongen Druser’n. Tøff og uredd stikker Stokka frem og vinner ballen foran IBK keeperen. Kollen styrer matchen og gir ikke IBK angrepsspillere noe å jobbe med. 5 minutter senere spiller midtbane general #21 «Kula» Hansen en lang og litt håpløs ball på Stokka, den løper han opp og runder 3 !!! IBK spillere før han plasserer ballen ned i stolperota. 2-0. For en åpning. Kollen forsetter å styre matchen, men mister litt av gløden og de siste 15 minuttene. Kollengutta  begynner å merke det høye tempoet i finalen. IBK kommer sterkere med nå. Kollen ble litt baktunge og ballsikkere IBK spillere fikk muligheten til å boltre seg. Resultatet ble 2 scoringer til IBK. 2-2 og nå trodde de fleste at ÅFK skulle få merke divisjonsforskjellen.

I steden klarer Kollen gutta å stå imot presset og i det siste spilleminuttet scorer Kollen 3-2 på et innøvd corner ved løpsmaskinen Guddis, assistert igjen av Drusovitzj Lauritsen.Kollen gjør noen forandringer i pausen og prøver å justere på et par avstander og bevegelser, som vi lykkes med.

ÅFK kom igjen inn i matchen i 2 omgang, men det går en lang stund før det skjer noe foran målene. I det 61 minutt scorer IBK igjen og det er like langt. En overivrig IBK gjeng tror igjen på seier, men hadde glemt bort Kongebeinet Lauritsen. Cato Drusovitzj stiller seg opp ved avspark, en touch og Drusovitzj duser til på direkten et hardt og presist vrist-spark. Ballen sniker seg over keeper og under tverrleggeren. 4-3 til Kollen. Ikke mange minuttene etterpå forfølger??? en sliten #21 Rune «Kula» Hansen ballen. IBK keeper og stopperen blir stresset og feiler. En sterk Hansen reiser fra duellen og prikker inn 5-3 til ellevill jubel, på Solberg stadion.

IBK går nå over til 3 mann bak og satser alt offensivt,og skaper mange farlige sjanser. Men en herlig femmer bak hos Kollen rydder unna i stor stil. Kollen får noen typiske Kollen overganger og nærmest var Stokka, da han lobbet ballen over keeper, men stanga stod i veien. Returen spretter litt for mye til høyre for en målmaskinen Rolfen. IBK fikk en redusering i denne perioden og de siste 10 minuttene var det stormløp mot Kollen målet. Men gutta viste en vinner vilje, kollektiv taktiske valg og rodde inn denne ‘cupfinalen’ til seier.

En utrolig herlig sesong fra treningsleir i Manchester på The Cliff, til seriemesterskap og KM pokal er dessverre over.