Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Klare punkter å jobbe med!

Vi har kommet til midten av februar og Trenerteamet er fullt i gang med å sette bitene sammen til hva som skal utgjøre spillestil og taktiske momenter offensivt og defensivt. Det er hentet inn et tosifret antall nye spillere som sammen med stammen fra i fjor skal utgjøre en fryktinngytende 24-mannstropp. Utfordringen nå er få spillerne samspilt før seriestart, og få spillemønsteret til å sitte. Aldri før har vel klubben hatt et bedre utgangspunkt med en usedvanlig sterk 3.divisjonsstall med dobbel dekning på samtlige plasser. Treningshverdagen er optimal med stort oppmøte, engasjerte trenere og læringsvillige spillere. Det meldtes om høyt trykk på treningsfeltet i januar, og hittil kan det se ut som februar vil bli enda bedre. Nå gjelder det bare å få løst de utfordringene som må løses innen en måneds tid når 1.runde av NM-kvalifiseringen spilles.

Mot Oppsal fikk vi se et DFK-lag som gikk ut i hundre og presset motstanderne langt bakover på banen. Med høyt tempo og stor aggressivitet var vertene lenge det førende laget. DFK hadde stort ballinnhav og skapte et stort antall sjanser, men fortsatt mangler det litt presisjon i de avgjørende øyeblikkene og målene uteble. Slike sjanser må omsettes i tellende målscore, noe vi har stor tro på vil komme etter hvert som samhandlingene sitter enda bedre. Det er også tydelig at laget har prioritert offensivt spill på treningene. Strukturen defensivt og jobbing i ledd kan bli mye bedre, og vil nok bli drillet fremover. Oppsal vant oppgjøret til slutt 2-3 etter å ha gitt DFK en leksjon i hvordan man skal vise effektivitet foran motstanderens mål. Det gis ikke stilpoeng i fotball, men hadde man gjort det ville våre gutter vunnet stort!

Trener Stian Ramsfjell hadde følgende oppsummering av kampen: 
Kampen ble spilt under ufyselige spilleforhold, på et til dels vanskelig underlag. Vi tok ledelsen etter en god gjenvinning på venstresiden. Abdi drar med seg ball og får lagt inn til Benny, som er sterk i boks og pirker inn 1-0. Oppsal utlikner like etter da de kommer rettvendt i mellomrom og får spilt fri spissen som avslutter meget godt i nærmeste. Litt mot spillets gang. Vi fortsetter å skape, men ballen vil ikke i kassa, verken ved Benny som får en stor mulighet, eller ved straffe som Behajdin klinker i stanga.

Rett etter pause får Oppsal rødt kort, men de får lov til å sette inn en ny spiller da vi ønsker best mulig utbytte i denne treningsmatchen. Kampbildet er mye likt det i første, der vi har mye ball og skaper flere skumle muligheter, blant annet i treverket ved Behajdin. Likevel er det Oppsal som går opp til 2-1 der vi lar en Oppsalspiller dra seg innover i banen og avslutte i hjørnet. Vi fortsetter å ha mye ball, og skaper fortsatt muligheter. Men igjen blir vi straffet for dårlig intensitet i forsvarsspillet og Oppsal får kontret inn 3-1. Rett før slutt får vi endelig se ett festangrep, der ball går på få touch i lengderetning og Henning blir vakkert frispilt og legger ballen like vakkert opp i nettaket. Vi ser helt klart hvilke utfordringer vi har å jobbe med de neste ukene, og kommer til å ta grep, avslutter treneren bombastisk.

SE BILDER FRA OPPGJØRET PÅ VÅRE FACEBOOKSIDER!

Del dette innlegget