Kjelsås – DFK 5 – 0

Drammen FK hang ikke  med i møtet med et topp 2.divisjonslag. Kjelsås, som kjempet om opprykk til 1.divisjon forrige sesong, viste ingen nåde mot sin tidligere lagkamerat Mads Knedal og lekte seg til 5-0 seier over DFK. Drammens gutter holdt følge den første halvtimen, men derfra og ut raknet det fullstendig for det nyopprykkede 2.divisjonslaget. DFK viste tidvis godt forsvarspill, men sleit med å finne rytmen i angrepsspillet. Bedre ble det ikke da fjorårets toppscorer Awat måtte ut med en ryggskade tidlig i 1.omgang. Fra før måtte forsvarsspillerne Nemati og Warp kaste inn håndkle pga skader, i tillegg til at midtbanemotor Backe sliter med akilleshælen. Nå begynner det å haste for DFK å samhandlingene til å sitte før serien sparkes i gang 20.april.

Trener Stian Ramsfjell oppsummerte kampen slik:
Gutta fikk bank 5-0 av Kjelsås på Grefsen lørdag formiddag. På forhånd visste vi at Kjelsås var et meget bra 2. divisjonslag, og ville definitivt gi oss en pekepinn på hvordan vi står mot de aller beste lagene når serien begynner.

Kampen begynner godt. Vi kriger bra i duellene, ligger godt og evner å sette motstander under press ved flere anledinger. Store sjanser ved Samuel og Mergim kunne fort endt i 1-0 ledelse. Imidlertid tilriver Kjelsås seg stadig mer overtaket i kampen i takt med at vi er unøyaktige med kula når vi vinner den. De setter 1-0 etter en halvtimes spill etter en liten glipp i våre bakre rekker der vi faller for sent av og en lang ball går over hodene våre og setter Kjelsåsspilleren alene med keeper. Kjedelig nok får de 2-0 ti sekunder før pause. Tross positivitet i pausen går lufta ut av den berømte ballongen da de setter 3-0 på en corner bare få minutter ut i 2.omgang. Derfra og ut mister vi alt kollektivt forsvarspill, blir pusekatter i alle dueller og regelrett spist av kvikke og duellsterke Kjelsåsspillere. De får enkelt sette 2 mål til og kunne scoret flere. Vi er nærme ved BH i kryssstanga og ved Samuel som reddes på strek, men kampen ender med 5 mot null.

På mange måter var dette en fin læring for gutta med tanke på hvor lista ligger. Skal man lykkes som «#underdog» må det kjempes, løpes og bløs i 90 minutter, ikke i 20-25. Da straffes man på en helt annen måte i denne divisjonen enn den under. Det fikk vi smertelig erfare mot Kjelsås, men som kjent «what doesn`t kill you makes you stronger…..» Vi kommer sterkere tilbake allerede om 9 dager.

Les hva Kjelsås skriver om kampen: Storseier i generalprøven!

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN PÅ VÅRE FACEBOOKSIDER!