Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Kjære Åskollen FK – Patrioter! Vi ønsker dere en riktig god sommer!

Kjære Åskollen FK – Patrioter!
Kjære alle Åskollen FK – patrioter!

Vi tapte i siste kampen mot Mandalskameratene og den kampen avslutter vårsesongen før vi tar en velfortjent ferie. Og for en vårsesong det har vært!I skrivende stund ligger vårt A-lag på en 5.plass. Dette kan virke overraskende for mange, men ikke for oss innad i klubben. Vi vet hva som bor i denne spillergruppa. Vi er som en familie som tar vare på hverandre på og utenfor banen. I tillegg har TT (trenerteamet) representert ved Shahroz, Ole Jørgen og Foad levert varene på og utenfor banen. Ringreven Leif Helge som representerer Sport fra styret har spilt en betydelig rolle for å opprettholde at alt skjer i henhold til våre prinsipper og spillestil.
Du kan trygt si at det stormet rundt Åskollen FK rundt seriestart. Tap mot Hønefoss i NM-kvalik og 0-5 i første seriekamp mot Eik. I tillegg fikk vi totalt 5 røde kort på disse to kampene. Dette var krevende for oss som klubb! Medier og sponsorer stilte spørsmål om hva som skjer med Åskollen. Dette førte til mange interne prosesser hvor både styret, TT og spillergruppa hadde fellesmøter og egne møter. Resultatet av dette kunne jeg ikke vært mer stolt av! Åskollen FK fremstår nå slik vi ønsker, med kameratskap og hardt arbeid i fokus.
Dette har gitt resultater!
Klubben har jobbet godt siden november i 2023, sammen med potensielle sponsorer for å oppgradere “Kollen Road” iht til stadionkravene NFF har for spill i norsk toppfotball. Denne våren har vi fått på plass ny resultattavle, TV – tårn, 44 seters tribune, nye innbytterbenker, nye mål og cornerflagg. Dette har gitt et løft til hele rammen rundt våre kamper, men også til alle GIF sine lag som spiller ukentlig kamper på denne banen.

Vi tror dette er med på å løfte fotballen i bydelen både for barn, unge, voksne, spiller og tilskuere.Tusen takk til alle som har støttet oss i dette arbeidet: Lindum, Peri, Drammen Vaktmesterkompani, Byggmax, Flexiprint og Drammen kommune.

Før sesongen hadde vi en drøm om å skape identitet og tilhørighet på Åskollen. Sist hjemmekamp mot Odd 2 telte vi ca 250-300 tilskuere! Og Kollenberget fortsetter å øke i antall, over 50 barn og unge fra Åskollen stiller opp på hver kamp med sang, tromme og flagg. I skrivende stund har vi hatt over 15 bestillinger på drakter til unge fans. Ingenting gjør meg mer stolt enn å se barn gå rundt i den gule Åskollen-drakta! Takk til alle som stiller opp for å skape rammer rundt kampene våre, dere utgjør en enorm forskjell. Det har blitt en tradisjon med felles feiring etter kamp, ettersom vi også har vunnet alle kampene våre på Kollen Road.Til slutt vil jeg få takke alle våre sponsorer og samarbeidspartnere. Det er dere som gjør at vi får til det vi ønsker og drømmer om!Samarbeidet med Glassverket fortsetter også, og det blir spennende å se hva som kommer ut av dette fremover. Følg med😊
Velkommen til hjemmekampene våre til høsten! Vi gleder oss til å dele flotte opplevelser sammen med dere!

PS: Hold av lørdag 16.september kl 15 – da arrangerer vi «Folkets kamp» mot Donn på Kollen Road. Velkommen skal du være!

Ta vare på hverandre!
Vi ses på Åskollen!
Fredrik Gusrud
Sommerhilsen fra trenerteamet!
For en reise dette har vært gutta!
Først og fremst ønsker vi å si at det dere har levert denne vinteren og våren er enormt! Selv om det hele startet brutal med 4-0 tap mot Hønefoss, og 0-5 tap mot EIK Tønsberg, og i tillegg 5 røde kort… Så har vi alle sammen virkelig klart å snu en negativ trend til noe positivt. Etter EIK Tønsberg kampen, har vi levert 6 seire og 4 tap som resulterer i en sterk 6. plass.Vi vil minne dere på en av mange som tvilte på oss før denne sesongen. Fra Tønsberg Blad «Åskollen tippet på 14.plass (sisteplass). Åskollen imponerte i fjor, men skal få kjenne på nivået en divisjon opp. Jeg tror de vil få det tøft i mangel av nødvendig erfaring og kvalitet.» Videre ønsker vi å trekke frem noen høydepunkter fra vårsesongen.
Kollen Road! 
Vi har virkelig klart å skape et fort på hjemmebane! 5 av 5 hjemmeseiere, 22-11 i målforskjell. Vi har scoret flest mål på hjemmebane av alle lagene i avdelingen vår, nærmeste er EIK Tønsberg med 16 mål på hjemmebane. Rammene rundt kampene på Kollen Road har vært helt fantastisk, måten styret og frivillige har bidratt med å tilrettelegge rundt arrangementet, små barn og ungdommer som synger og heier oss frem. Dere har virkelig blitt forbilder for de små! Neste lag som kommer til Kollen Road er serieleder Pors. Håper alle er innstilt på å «holde fortet», og gi gutta fra Grenland en tøff match. Respons etter tap!
Et annet sterkt resultat, er responsen vår etter et tap. Hver gang vi har tapt i serien, har vi slått tilbake med seier. Det krever sterk mentalitet, og er utrolig bra gjort! Kreds til oss som gruppe.
Kollen holder ikke hele kampen ut!
Det var mange som ikke trodde at vi skulle orke å stå løpet ut i samtlige 90 minutter, pluss tillegg. Vi kan ikke skryte på oss at vi trener mest her i divisjonen, tror heller vi er det laget som trener minst. Vi har scoret 10 mål det siste kvarteret av kampene. Det er en vanvittig sterk prestasjon! Mye av grunnen kommer fra ren viljestyrke og råskap!Vi må heller ikke glemme overtidsscoringene våre. 5 av målene våre har kommet i 90+, og noen av disse har til og med vært avgjørende scoring for å få med oss 3 poeng.Det har vært mange høydepunkter denne våren, men vi ønsker å trekke frem to av de vi husker best. Snuoperasjonene mot Sandefjord 2 og Odd 2. To kamper vi havner bakpå, men klarer å gi alt til siste sekund og blir belønnet med seier, utrolig deilig!
Noe vi må bedre etter ferien!
Alt i fra å svare på Spond, komme tidsnok til trening, rydde utstyr, ta med riktig tøy osv… Bot-systemet kommer forhåpentligvis opp igjen etter ferien, men disse små tingene må vi alle sammen bedre. Vi ønsker hele tiden at denne gruppa skal ta steg både på og utenfor banen. Vi er en god kameratgjeng, så vi skylder hverandre å bli bedre på det her. Samtidig har det vært gøy å se at dere i spillergruppa har kommet så godt overens med hverandre, både på og utenfor banen. Kameratskap og trivsel er viktige verdier i denne klubben, og det er godt å se at dere ivaretar det. Nå får dere noen velfortjente fridager, før vi ses igjen om 3 uker. Kos dere masse med familie og venner. Viktig at vi prøver å bygge overskudd, pleier kroppene våre godt, samt bygger opp energien igjen. Vi har en lang og tøff høstsesong i vente. Vi håper, og forventer, at dere sørger for å holde formen ved like. Noen av dere kan kanskje til og med forbedre den. Første trening etter ferien er mandag 17. juli, og første seriekamp er allerede lørdag 22. juli.Vi ønsker dere alle sammen en riktig god sommer! Ole Jørgen, Foad og Shahroz.
Målklubben 2023

En Stoooor takk til alle 123 menneskene som har meldt seg på målklubben!
Før 2023 sesongen fortsetter vi suksessen fra i fjor, og inviterer både privatpersoner og bedrifter til å støtte oss via målklubben.Privatpersoner vil få mulighet til å vinne klubbrelaterte premier etter vårsesongen og høstsesongen. Bedrifter som bidrar vil få tilbud om eksklusiv profilering gjennom våre kanaler i sosiale medier.
MELD DEG PÅ HER!
Bli Sponsor?

Ønsker du å bli sponsor?Med opprykket til Norsk «toppfotball» og norsk tipping ligaen så er vi avhengig å kontakte det lokale næringsmiljøet for å høre om de ønsker å være med oss på denne reisen, og vi er evig takknemlig for de som vil bidra!
Men for å kunne få noe, må vi gi noe tilbake.
Åskollen Fotballklubb ønsker å skape interesse og engasjement for barn og unge i bydelen. Ta en posisjon i nærmiljøet, et lokalt fyrtårn og få nærmiljøet til å heie på oss.

Dette gjør vi ved å by på oss selv.

Dette gjør vi ved å gi noe tilbake.

Se våre sponsorer her
Følg oss på sosiale medier!

Del dette innlegget