Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Junior Elite kom seg til finalen

DFKs juniorlag spilte seg fram til finale i Drammenscup der det ble tap 4-3 for Godset.

G19 var for tredje året på rad med på Drammenscup som en del av oppkjøringen. Det har endt med en cupseier og 2 sluttspill. I år skulle det vise seg å være tøffere å nå sluttspillet, og det måtte målforskjell til for å skille lagene. Heldigvis så vokste vi utover i turneringen og endte til slutt på en annen plass etter å ha kommet til kort mot Strømsgodset på straffer. 

Strømsgodset var også var første motstander i gruppespillet. Kampen endte med 1-0 tap etter en pent langskudd fra en SIF spiller.Dette var en kamp vi jobbet hardt, men ikke holdt helt ut. 

Lier var den andre motstander og en kamp vi fullstendig kontrollerte helt til vi scoret. Apo debuterte med scoring i DFK trøyen. Etter scoringen ble vi slurvete og slapp oss ned. Kampen endte 1-1 etter at tidligere og framtidige DFK spiller Loding fikk headet inn et frispark.

Bærums Verk var vår siste motstander og planen var grei. Vi måtte score mye og Godset måtte slå Lier. Her gikk vi ut i hundre og skapte sjanser på løpende bånd uten at Bærumsverk helt skjønte hva som foregikk. Godset gjorde jobben mot Lier og vi vant 4-2 etter at Foad scoret 2 mål. Abdi hadde en frispark perle og Mawuli var sikker alene mot keeper. Da ble det sluttspill!

8 dels finalen mot Rustad ble total overkjøring og det så ut som om det var bare et lag på banen. Noe henger nok sammen med at Rustad ikke møtte og DFK gikk videre på walkover. 

Kvartfinalen skulle bli en tøff affære mot en ungt og temposterkt Hønefoss. Vi bar preg av at det var vår første kamp og slet med å finne plass på en Ørenbane i størrelse small. Vi produser nok like mange sjanser som motstanderen, men er underlegne i banespillet. Frustrerende kamp som likevel ender godt da Mawuli jager en ball og Daniel setter returen sikkert i mål. 

Semifinale mot Høybråthen og Stovner ble egentlig aldri jevn. Vi var best fra start til slutt og vant fortjent 1-0 etter en herlig soloprestasjon av Adis. 

Så finalen. Strømsgodset var motstanderen og etter mange kamper og flere småskader var det tid for en siste innsats. Vi starter greit, men Godset scoret på en straffe. 2 lag som bar preg av slitne ben jobbet og slet og vi jobbet oss inn igjen. Apo scoret sitt andre mål i cupen på et pent skudd med utsiden av foten. Etter scoringen hadde vi en god periode som ga oss tro, men mot slutten av kampen tok Godset igjen over uten at det ga uttelling. Finalen gikk til straffer hvor SIF trakk det lengste strået 4-3. 

Alt i alt kan vi være veldig fornøyde med prestasjon, resultat og å ha brukt en helg til å bli mer sammensveiset. Vi har fått prøvd oss, feilet og seiret, og det er sånn vi bygger lag. Vi har mange nye spillere og det er godt å få brukt litt tid sammen. Gutta fortjener skryt for hvordan vi har vært gjennom cupen og vi takker for innsatsen og gratulerer med andreplassen. Nå ser vi frem til både cup, serie og treninger for vi har enda mer å gå på!

Del dette innlegget