Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Innsatspremien 2001

Henning Riise som vanlig kommer vi ikke unna Vice Vice. Dette er en person som tør å si høyt hva han mener og når han gjør det (hele tiden) er det enten for spillergruppen eller klubben. Vice Vice er med i spillerledelsen og vi i trenerteamet setter stor pris på denne karen som hele tiden har synspunkter på hva som blir gjort. Riise har også i år et godt fremmøte på treninger ved siden av at han gjort sin beste sesong noensinne i 5 div. Denne gamle karen har fortsatt et langt fotball liv fremfor seg og neste år skal han kle av ”kjente 4 divisjonsspillere”. Ikke dårlig for en kar som staret karrieren i 7 div med Kollen. Et annet punkt som gjør Henning til en kandidat er måten han sammen med Bjørn Tore styrer dugnadene. Ikke bare har han kontroll på timene, men han pisker også noen av de ”late” gutta på dugnad. En dugnad med Kollen er ikke den samme uten kommentarene til Henning.

Kai Guddal er for første gang nominert. Bakgrunnen er enkel, ved siden av å være en av de som trener mest er han også en viktig brikke på begge Kollen lagene. Ingen har spilt flere seriekamper for Kollen 1 og 2 i år enn nettopp Guddis. Dessverre viser det seg at våren ikke passer Herr Guddal, da ofte piker, vin og Stensrud har fokus i vår solen, men når høsten kommer dybdeløpene og scoringene. Guddis ofrer seg også i 7 divisjon, og han drar med seg medspillerne til å yte 100 % med sin energiske spillestil. Guddisen er også en litt artig kar, med alle sine fremmedord gir han ofte gutta en god latter. Som for eksempel når han referer til medspiller som adressat. Guddis har også bidratt godt på dugnadene gjennom alle disse årene.

Freddy Askjem er mannen med det ekstreme etternavnet. Ikke Askim, men Askjem. Fred har siden han kom til Kollen utviklet seg til å bli en topp spiller. At han hadde alle forutsetningene fysisk er kjent, men måten han har tilegnet seg fotball kunnskapen på er imponerende. Så imponerende at en av de store klubbene i byen viste sin interesse. Fred er ved siden av Guddis den som alltid støtter opp om Kollen 2 når de trenger spillere (også når de ikke trenger det.). Mannen er etter Coach N den som har flest treninger dette året, og her ligger nok svaret på hvorfor han har hatt en så god utvikling. Dugnadsmessig er han litt opp og ned, mest opp, men ned når han i tospann med Hagel skal utføre dugnadsarbeid (luncher i timevis).

Jarle Finnestrand har nå vært i klubben i snart 3 år. På denne tiden har han gjennom sine ressurser tilført klubben en ny dimensjon gjennom flere kleskolleksjoner. Dette alene har løftet klubben både sportslig og sosialt. Han har fra dag en tatt tak i saker for å utvikle ÅFK, og har nå snart 2 år sittet om Formann med stort hel. Kretsmesterskap, opprykk fra 5 og 7 divisjon. Denne mannen lykkes både på og utenfor matta. Findusen tok også med seg klubben på treningsleir til Manchester, dette var en stor jobb, men igjen jobb er for stor for Formann Finta. Finta som han liker å bli kalt (vet ikke vi) har i år tross nok et lite treningsgrunnlag prestert godt både i 5 og 7 div. Når denne karen er i form er han vidunderlig å se på med sitt hovmester blikk trer han pasninger i Beckham klasse (og motsatt i Bjørnebye klasse).

Del dette innlegget