Lørdag møter Drammen en av forhåndsfavorittene til å vinne vår 3.divisjonsavdeling. Jevnaker og Modum ble tidlig heiset opp som de største favorittene til opprykk fra avdeling 4, og sto lenge i lave odds på avdelingsseier hos bettingselskapene. Nå i februar har bildet endret seg noe, og bettingselskapene har fått øynene opp for hva som skjer i Drammen også. Oddsen på Jevnaker er i skrivende stund 1.80 (Betsson) og 2.15 (NordicBet), mens Modum har steget til 7.25 (Betsson) og 6.00 (NordicBet). For Drammens del har oddsen falt dramatisk fra 20.00 ved juletider til 4.10 (Betsson) og 2.35 (NordicBet) i skrivende stund. Dermed har bettingselskapene nå troen på at det blir tre lag som kommer til å kjempe om avdelingsseieren i årets sesong. Alle andre lag i avdelingen har odds fra 12 til 100.

Lørdagens motstander Modum FK har i vinter knyttet til seg tidligere toppspiller Rune Hagen i spillerstallen. I tillegg har de sikret kontinuitet på trenersiden ved å overtale spillende trener Benny Olsen til å ta et år til. Modum har et sterk lag som i fjorårssesongen lenge var med i kampen om opprykk til 2.divisjon, men måtte på tampen av sesongen se seg slått av Holmen. Forrige helg stilte modumingene med hele 5 spillere på Drammens Tidenes Presselag som spilte mot Mjøndalen IFs A-lag, der deres vingback Christoffer Dalen vant et treningsopphold med MIF.

Samme helgen spilte Modum treningskamp mot den andre forhåndsfavoritten Jevnaker og tapte 4-1. Drammens Tidende skrev i sin reportasje at Modum hadde mye av ballinnehavet og at resultatet 4-1 var svært flatterende etter det som foregikk ute på banen. Etter kamp uttalte trener Benny Olsen følgende til den samme avisen: - Vi må huske at det var årets første kamp for oss. Vi manglet sentrale spillere. Blant annet fordi flere hadde spilt ”pressekampen” mot Mjøndalen lørdag. Det var heldigvis ikke så ”stygt” som sifrene kan gi inntrykk av. Vi var fullt på høyde i banespillet, men de var langt mer effektive, og vi ga dem også et par lettkjøpte mål. Jevnakers trener Lars Lafton oppsummerte kampen til Hadeland.net ved å konkludere at Modum var en god motstander, men Jevnaker var hakket bedre på de fleste plasser. - Det er alltid en god følelse å se at elementer fra treningen fungerer i kampsituasjon, fortalte Lafton til lokalavisen. Videre skriver Hadeland.net at treneren mener Jevnakers plattform er på et mye høyere nivå enn i fjor, og at laget har et bevegelsesmønster og en struktur i bunnen av alt de gjør.

Drammen gleder seg til å måle krefter mot et av topplagene i avdelingen. Forrige helg vant Drammenserne 4-1 mot Konnerud i en kamp der de brukte to forskjellige ellevere i før og etter hvilen. Trener Jarle Finnestrand sier at det skal bli gøy å måle krefter mot en ordentlig motstander. Finnestrand hevder at Modum og Jevnaker er klare favoritter i avdelingen, og han synes det skal bli gøy å se hvor DFK står i forhold til Modum til tross for at DFK mangler noen spillere som ikke kunne stille denne helgen. - Vi skal fortsette og kikke på mulige varianter og spillere i nye posisjoner, forteller treneren. - Noen av våre etablerte spillere får også et gjensyn med gamle plasser, og det skal bli spennende og de hvordan de takler det. Apropos gammel, hører Modum har hentet Rune Hagen ned fra hornet på veggen? Jeg var sikker på at Rune hadde slått seg stort opp som strandbar konge på Rhodos etter sitt vellykkede Hellas opphold på 90 tallet, flirer Finnestrand og legger til at DFK ønsker Modum og Rune hjertelig velkommen til Gulskogen i morgen og lover og stille med fyrstekake og kaffe! DFK har allerede møtt Modum en gang i år, under den tradisjonsrike innendørsturneringen Kollen Cup i begynnelsen av januar. Der vant de blåkledte 5-3 i kvartfinalen og slo dermed Modumingene ut av turneringen.

Kampreferat fra kvartfinalen i Kollen Meny Cup, 12.01.2014:
Høyt tempo i startminuttene! Dette må roe seg ned, ellers kommer syren til å tyte ut av ørene på spillerne. Emil Fossum setter inn amerikaner. Molly finner ikke tilslutt ikke flere hvite å drible og setter ballen i mål. 2-0. Det er overraskende høy intensitet i kampen til tross for at det søndag og gutta har kamper i beina fra lørdag. DFK skaper noen fete sjanser, men den enda fetere damen sang ikke på siste vers allikevel. Molly bommer på alle sjansers mor. Det er en morsom kamp å se på, to lag som virkelig setter fart fremover. Modum scorer ved Sæthre etter et godt Modumpress. Nok en gang scorer Modum, denne gang er det sniken Sjølie som setter en retur i mål. Vi er likt. Modum har snudd totalt og vinner en amerikaner som Hans Erik Jacobsen redder, stor redning. Frispark fra 10m. ER DET DUKET FOR MOLLY?? Keeper redder fint. Så er det Molly som vender opp, selv om vendingen bærer preg av mye julemat er det nok trøkk til at han får tid til å sette den i kassen. Garmo vinkler ballen helt oppe i bøylen. Balsam for en gammel frisparklegende! Niklas Knutsen får et dårlig touch, men gjør max av situasjonen og skyter ballen nede i hjørnet. 5-2. Modum reduserer rett slutt. 5-3 blir sluttresultatet.

SE VIDEO FRA KVARTFINALEN

Avisutklipp 2014

Kollenfakta fra 2014

President Jarle Finnestrand
Director Kristoffer Backe
Økonomileder Marius Backe
Markedssjef Jørgen Flåtene 
Sportslig leder Thomas Backe 
Styremedlem Gøran Nygård 
Styremedlem Bjørn Tore Nordahl 
Styremedlem Bjørn Reiersrud 
Manager Stian Ramsfjell 
Manager Lars Gunnar Martinsen
Headcoach Harald Ramsfjell
Coach Jarle Finnestrand
Kaptein  
Vise kaptein  
Vice Vice Vice kaptein  
   
Tiltler dette året 
Seriemester 3 divisjon KM mester 3 divisjon
Seriemester 5 divisjon KM mester 5 divisjon

Bildearkiv fra 2014

14a TT firerbanden 14a Lagbilde Alag minibilde 14a JIF Jubel

Kollen nyheter fra 2014

YouTube 2014

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2014

Spillerstall Kamper Mål Assist BB
Herman Roden 26 0 2 8
Awat Peyghambernejad 25 21 7 6
Behajdin Celina 24 14 5 9
Thomas Lian 24 0 4 2
Truls Garmo Johansen 23 4 12 8
Kim Olav Ñsthagen 22 0 1 4
Farra Nemathi 21 1 0 6
Emil Fossum 20 10 5 1
Mergim Hasi 20 0 2 4
Victor Hellum 20 0 1 12
Thomas  Backe 19 2 2 6
Petter  Kalmo 17 1 0 0
Didrik B Storskogen 15 4 0 0
Matthias Warp 15 2 0 5
Thorleif  Moldvær 14 5 2 1
Sindre Horgen 13 0 2 1
Benjamin Krantz 12 7 2 3
Marius Backe 12 1 0 1
Damian Budnik 8 0 0 1
Abdihakim Dagane 6 1 1 0
Christer Pedersen 4 0 0 0
Zia Khwashaba 1 2 0 1
Artan Brovina 1 0 0 0
Hans Erik Jacobsen 1 0 0 0
Kevin van der Pol 1 0 0 0


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no