Byr opp til fest
Drammen står foran en formidabel oppgave når Lyn står på motsatt banehalvdel. Det tidligere storlaget har ikke tapt på sine siste 31 seriekamper, kun Mjøndalens rekruttlag har klart å plukke poeng med et uavgjort resultat. Hjemme på eget kunstgress har de en hærskare av tilskuere som støtter laget i tykt og tynt, og som lager en stemning ingen andre 3.divisjonslag er i nærheten av. Serieåpningen startet med publikumsrekord på drøye 2200 tilskuere, en rekord arrangørene forventer å slå på fotballens festaften onsdag 16. mai. Lyn byr opp til fest, og har som mål for øyet å konsolidere sin stilling på toppen av tabellen. Vi synes derfor det er betimelig å stille seg spørsmålet: - er det mulig å slå Lyn?

Virker ustoppelig
Lyn var soleklar opprykksfavoritt hos ekspertene, og spillseskapene holder Lyn som tidenes klareste 3.divisjonsfavoritt med knappe 1,30 i odds. Så langt har favorittene innfridd og ligger på tabelltopp etter seier 6-1 over Vestli, 5-0 over Frigg2 og 3-1 over Modum. Kun i 2-2 kampen mot Mjøndalen2 har det blitt avgitt poeng. I cupen kom de til 1.runde der de tapte 2-1 over Vålerengen. Oslolaget har åpnet sesongen meget sterkt og virker ustoppelig i sin ferd tilbake til toppen av norsk fotball.

Må ta frem det beste
Drammen har sålangt innfridd sin målsetting om å være blant de 5-6 beste lagene i avdelingen. Med 2 seire og 2 uavgjorte sålangt står de blåkledde ubeseiret med 8 poeng på 4.plass etter 4.serierunde. Mot Adeccoligalaget Bærum fikk Drammenserne vist hva som bor i laget, og en fantastisk innsats gav et hederlig 2-0 tap. Mot Lyn må det beste av det beste tas frem på nytt om det skal være håp om poengsanking.

Lyn er ikke Barcelona
Mjøndalens rekrutter beviste at man kan yppe seg mot Lyn. Et lag bestående av juniorspillere supplert med en 1.års seniorspiller klarte et imponerende uavgjort resultat inne på Frogner. Mindre imponerende ble det ikke av at ungguttene måtte spille en omgang med en mann mindre og en utespiller i mål ettersom keeperen fikk se det røde kortet. Rapportene fra kampen forteller om et hjemmelag som var vant med at bortelagene la seg lavt og som av den grunn slo mye langt i bakrom. Mye av den offensive spillestilen til Lyn var et direkte spill inn i bakrom mot en treer som var hissige på løp bak forsvarsfireren. Til manges store undring fremstod ikke Lyn som et ballbesittende "Barcelona-lag" med mange ballberøringer langs bakken. En blanding av robuste rutinerte herrer og fotrappe ungkalver ledet lenge 2-0 over et MIF-lag som la seg lavt, men da bruntrøyene overrasket med å legge om til høyt press ble Lyn tatt på sengen og avslørte at dette var uvant kost. Med høyt press på seg var det flere Lynspillere som plutselig slet med å spille ball. Hjemmelaget store spiller var kaptein og stopper Mats Dahm som ryddet unna det meste og var farlig med i angrep på hjemmelagets innoverscrudde cornere.

Mange skader
Lyn har en meget bred og sterk stall som gjør at de har et aldri så lite luksusproblem når førsteelleveren skal tas ut. Mot Drammen kan duttaket bli lettere for Lyntrener Bredo som for tiden opplever stort mannefall på treningsfeltet etter et hardt kampprogram. Mot Modum måtte Lyn stille med en nykomponert forvarsfirer, der alle gikk av banen med forskjellige småskader i møte med fysisk sterke moduminger på en humpete gressbane. Drammen har opplevd det samme skademarerittet den siste tiden, men begynner nå å få flere tilbake på plass. Kanskje alle skadene og omrokkeringen Lyn har hatt den siste uka kan tale til Drammens fordel?

Kan bli spennende
Når alt kommer til alt vil innsatsen, viljen til å blø for drakta og det å ha dagen bli avgjørende. Om Drammen klarer å hente frem toppnivået vi så mot Bærum, luke bort personlige feil som har ført til  mange baklengs og legge igjen respekten for motstanderen i garderoben, da kan det bli en svært så spennende kamp på Frogner onsdag 16.mai kl. 19.00. - Og ja, det er faktisk mulig å slå Lyn!

Kollenfakta fra 2012

 President Jarle Finnestrand
 Økonomileder  
 Markedssjef Bjørn Tore Nordahl
 Sportslig leder Thomas Backe
 Styremedlem Gøran Nygård
 Styremedlem Jørgen Flåtene
 Styremedlem  
 Manager  Øystein Garborg 
 Ass. Manager  Jan Wendelborg
 Spillerutvikler  Svein Olav Tovsrud
 Kaptein  
 Vise kaptein  
 Vice Vice Vice kaptein   
 ÅFK Jr Manager  Thomas Evensen
 ÅFK Jr Ass. Manager  Jan Wendelborg
 ÅFK Jr spillerutvikler  Svein Olav Tovsrud

YouTube 2012

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2012

Spiller Kamper Mål Assist BB
Robel Hamle 24 0 4 2
Thomas Backe 23 7 6 10
Eric Pascaul 23 7 4 5
Didrik Storksogen 20 5 2 3
Farra Nemati 20 1 1 6
Niklas Wilkinsson 20 0 0 2
Madhi Fayyaz 19 2 0 7
Princ Monga 19 0 3 2
Niklas Knutens 18 7 3 1
Thomas Syvertsen 16 0 1 4
Thorleif Molvær 15 3 1 1
Nicolai Nije 14 3 5 4
Petter Kalmo 12 6 2 3
Adagane 12 1 3 1
Ola Nanor 12 0 0 1
M. Omoijuanfo 10 2 0 8
G. Guvenc 9 1 1 3
Thomas Lian 8 0 2 0
Thorbjørn Dahl 7 0 0 4
Jeganathan 5 0 0 1
Lars J Myhrvold 5 0 0 4
Adis Muratovic 4 0 0 0
Marius Backe 2 1 0 2
Ephrem 2 0 0 0
Marcus Andersson 2 0 0 0
Sulyman Karagøz 2 0 0 1
Praween 1 2 0 0
DElphie 1 0 0 0
Anders Myrhvold 1 0 0 0
Geir Arne Bøyum 1 0 0 0
O. Flenseth 1 0 0 0
Matthias keeper 1 0 0 0
Kevin jr 1 0 0 1
D. Bawili 1 0 0 0
         
Junior stallen:
Mathias Midtgård. Ali Hussain, Ola Fjelnseth, Abdullah Vurucu, Daniel Storsveen, Praveen Jeganathan, Abdi Dagane, Arsalan Bashir, Andreas Nusser. Julian Cummings, Mawuli Narnor, Ole Anders D. Wendelborg, Foad Ali, Kevin Olajide, Robel K. Hamde, Torbjørn Dahl, Suleyman Karagøz, Adis Muratovic, Ola Narnor, Sukmeet Singh, Samson Clement


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no