10A_SimenA.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom topplaget fra Stavanger til Drammen. David mot Goliat, gutteklukken mot storklubben, dugnadsgjengen mot proffene. Med Acta som hovedsponsor og "eier" hentet de inne mange kjente fotballnavn på sine vei mot stjernene. Men gutta, laget og klubben ville vinne i dag for Ronny.

Åskollen FK (DFK) - RANDABERG IL 2 - 1 (0-0)

Marienlyst, 100 tilskuere

@ R.Hvambsal - C.Pedersen, F.Tjønnøy, S.Amundsen, M.Backe - P.Kalmo, F.Nemati, J.Flåtene, T.Backe (A.Myrvold, 80'), E.Øverby (E.Lunda, 35') - N.Gresko (A.Amundsen) 

Mål, min, målscorer

1-0, 58', Simen Amundsen

1-1, 59', Bjarte L.Aarsheim

2-1, 78', Fredrik Tjønnøy

BB Ronny Hvambsal Simen Amundsen Fredrik Tjønnøy

 Åskollen FK fikk sin første seier i 2.divisjon da topplaget Randaberg ble slått 2-1 på Marienlyst etter scoringer av Simen Amundsen og Fredrik Tjønnøy på dødball. - Vi vant for Ronny i dag, var kommentarene etter kampen. Randaberg kom til Drammen for å leke katt og mus med et Drammenslag som lå på bunnen av tabellen med kun 1 poeng før oppgjøret.

Randaberg spilte som en katt som ville seigpine musa før den sakte og sikkert tok livet dens, men på Marienlyst var det til slutt musa som lurte katten ved å gjøre forsvar til beste angrep og score avgjørende mål på dødballer! -

Denne seieren dedikerer vi til Ronny Lian som gikk bort natt til 17.mai, kom det enstemmig fra kollenleiren etter kampslutt.

b_400__16777215_00_images_2003_A03_KIL_Lian.jpg

Drammen markerte den triste hendelsen ved å spille med sørgebånd og holde 1.minutts stillhet før kampstart. Kampen startet som forventet med stort ballinnhav for gjestene fra Rogaland. Petar Rnkovic's forrige klubb ligger i toppen av divisjonen og satser stort på opprykk, noe nyopprykkede Åskollen FK  viste respekt for. Drammenslaget la seg lavt og kompakt og konsentrerte seg om forsvare seg i begynnelsen av kampen. Randaberg fikk vist at de er et solid lag med mange gode spillere. De var flinke til å spille sammen og var svært ballsikre. Likevel svarte de ikke helt til forventningene da det skulle vise seg at de tok lett på oppgaven. Unødvendig trilling med ball på tvers i det bakre leddet på egen banehalvdel når motstanderen lå lavt på motsatt banehalvdel ble tatt i mot med takk og bukk i Kollenleiren. Like fornøyd var DFK med Randabergs manglende aggressivitet. DFK vant mange dueller på hard innsats og klarte fint å demme opp for de mange angrepene Randaberg kom på fordi mye gikk i slow motion hos gjestene i dag. Randaberg var som en katt som lekte seg med en mus på treningsfeltet og det kunne virke som de mentalt hadde innkassert seieren på forskudd. For la det være helt klart: Randaberg EIDE 1.omgangen og lot ikke Åskollen FK  låne mye ball. Åskollen FK spilte seg kun til et par halvsjanser, mens bortelaget var stadig på besøk i nærheten av Drammens målgård.

Trener Håkon Grøttland var fornøyd i pausen med at elevene hadde fulgt taktikken til punkt og prikke og lat de hadde lagt ned enormt med innsats. Nå var tiden inne for del 2 av planen, og med stor iver manet han gutta fram til å sette enda mer trykk på gjestene.

Da dommeren blåste igang 2.omgang var det tydelig at Drammen ville noe mer enn å forsvare seg til 1 poeng. Gutta fortsatte med å smelle til i duellene samtidig som laget la seg litt høyere i banen og vinklet angrepsspillet mer ut på kantene. Sakte men sikkert kom Åskollen FK mer med i kampen samtidig som en stor frusterasjon bredde seg hos gjestene. Kollen kom til flere farlige målsjanser og endelig var det ÅFKs tur til å få uttelling. På dødballer nikket både Simen Amundsen og Fredrik Tjønnøy inn mål, mens Ronny Hvambsal vartet opp med klasseredninger på motsatt banehalvdel. Det var Amundsen som fikk æren av å føre ÅFK opp i ledelsen, men gleden varte bare i noen sekunder før Randaberg utliknet. Men disse 2 scoringene skulle gjøre kampen mer interessant. Tempoet økte betraktelig og underholdningsverdien ble større. Hjemmelaget skjønte at det var mulig å vinne, samtidig som Randaberg fikk seg en vekker. Men i den svært spennende avslutningen var det til slutt ÅFK som stakk av med seieren og musa hadde lurt katten!

 

 

 

 

 

Avisutklipp 2009

 

Kollenfakta fra 2009

President Richard Hagel
Nestformann Inge Tveit
Markedssjef Bjørn Tore Nordahl 
Sportslig leder Leif Helge Nordahl
Styremedlem Helle Fretheim 
Styremedlem Gøran Nygård
Styremedlem Thomas Evensen
Manager Håkon Grøtland
Headcoach Jarle Finnestrand
Team chief Jørgen Børsum
Team chief Fredr Guserud
Kaptein Mats Frøshaug
Vise kaptein Farra Nemati
Vice Vice Vice kaptein Thomas Backe
Jr Hovedtrener Thomas Evensen
Jr Lagleder Helle Fretheim
   
Titler dette året
Seriemester 6 divisjon  
Seriemester OB KM mester OB

Bildearkiv fra 2009

09A FinnestrandEMyklnad 09 DFK HFretheimRHagelBTNordahlITveitGNygardTEvensenHGrtland DT 09A VHb TBackeLCramerNGreskoAMyrvoldAAMundsen

YouTube 2009

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2009

Spiller Kamper Mål Assist BB
Jørgen  Flåtene 24 1 0 5
Thomas  Backe 23 1 3 4
Farra Nemathi 22 8 1 6
Espen Lunda 22 6 7 4
Erik Øverby 22 1 2 7
Simen Amundsen 22 1 0 3
Marius Backe 22 0 1 0
Anders Amundsen 21 2 1 3
Anders Myrvold 19 0 0 2
Fredrik Tjønnoy 16 2 0 5
Christer Pedersen 16 0 4 3
Morten Hagen 15 6 1 3
Nikola Gresko 14 1 2 3
Lars Cramer 12 0 0 4
Petter  Kalmo 12 0 2 0
Lars Chr   Stokka 9 1 0 2
Thorleif  Moldvær 9 0 0 1
Ronny Hvamsdal 8 0 0 5
Mats Frøshaug 6 0 0 3
Niklas Knutsen 6 0 0 1
Niklas Wilkinson 4 0 0 1
Hysein Engin 3 0 0 0
Marcus Anderson 3 0 0 0
Petter Harila 2 0 0 0
Erik Mykland 1 0 0 1
         
Jr spillerstall: Adnan Zariah, Amahl Pellegrino, Anders B. Lilleberg, Dibran Shala, Even Jenserud, Halvor Weberg, Jonathan Eriksen, Karl Kristian H. Sagen, Karwan Yarhussaini, Leo Shala, Mohim Mirlashari, Murad Kemal, Nichlas Hansen, Ola F. Brandsrud, Robin F. Storrusten, Sondre Bulie, Umut Kulahci, Vinoth Vinayagamoorthy Vazjvar, Ole Jørgen Berg


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no