Åskollen FK toppet tabellen etter halvspilt serie, men måtte ta ferie på 2.plass da Kongberg tyvstartet på høstsesongen. Kollen har sålangt innfridd forventningene og henger godt med i kampen om avdelingsseieren. Hvis de gule holder tradisjonen om å være best etter sommerferien ved like, kan dette bli en svært artig høst for alle i og rundt klubben. Spennende blir det også å følge den interne konkurransen om hvem som blir årets spiller, toppscorer og hovmester.

Ligger godt an Hovedtrener Leif Helge Nordal mener Åskollen FK ligger godt an før høstsesongen starter. Han oppsummerer vårsesongen slik: - Da er sesongen halvspilt og vi ligger godt an på en annen plass bak Kongsberg. Vårsesongen startet med flere gode kamper der vi er gode i spillet vårt med balltempo og stor bevegelse, men skaper ikke nok målsjanser. Allikevel klarer vi å vinne flere tette kamper, mye pga av vi har forskjellige offensive kvaliteter i stallen. Siste halvdel av vårsesongen ble litt mer slit for oss. Spillerene manglet det siste lille av overskudd og finspillet forsvant. Her har vi en jobb å gjøre i oppkjøringen til høstsesongen hvis vi ønsker å henge med i toppen helt ut.
Nå kan det se ut til at årets høst oppkjøring kan bli bedre enn noensinne, da flere har valgt å legge opp ferien sin etter fotballferien. Så vi får håpe at dette kan gi oss det beste utgangspunktet for en god høstsesong. Historien viser at Kollen pleier å finne formen samtidig som den gule høstfargen kommer. Av de vi må konkurrere med denne høsten, tror jeg Kongsberg og Konnerud blir de tøffeste utforderne. Kongsberg har en meget kynisk spillestil som de utfører meget godt. Laget er avdelingens mest fysiske lag og deres dødballsituasjoner gir problemer for alle lag. Konnerud har overrasket litt i årets sesong mener noen, personlig tror jeg dette er sesongen til KIL. De har hatt stabilitet på trenersiden, de har uttalige unggutter å velge mellom og de har en klart definert spillestil. Så gjenstår det å se hvem som er jevnest utover høsten, men jeg håper vi kan være med Kongsberg helt inn. Uansett blir det en tøff kamp som sikkert ikke blir avgjort før iløpet av de 2-3 siste kampene.
Jevnt på statistikktoppen Det er svært så jevnt og spennende i den interne konkurransen om utmerkelsene "Årets spiller" og "Årets hovmester", mens Morten Hagen ser ut til å sikret seg et for stort forsprang om tittelen "Årets toppscorer". Det har vært en del av ÅFKs styrke denne sesongen at stallen har vært jevn og god, og at mange forskjellige spillere står fram i de enkelte kampene. Således har også innbytterne vært betydningsfulle og vært avgjørende for kamputfallet. Flere ganger har Kollen tatt poeng i sluttminuttene denne våren. At laget ikke er avhengig av noen få spillere for å lykkes er en stor styrke. Vi presenterer en oversikt over topp 3 på statistikkoversikten. Trykk her for å se hele listen.

- 35 -
BESTE SPILLER TOPPSCORER HOVMESTER
4 BB - Mats Frøshaug 9 mål - Morten Hagen 5 ass - Lars C.Stokka
4 BB - Thomas Backe 4 mål - Thomas Backe 5 ass - Thomas Backe
4 BB - Lars C.Stokka 4 mål - Nikola Gresko 4 ass - Petter Kalmo
Stått til forventningene Åskollens målmaskin, Morten Hagen, er fornøyd med vårsesongen og mener den har stått til forventningene. Hagen kom til ÅFK fra Åssiden denne vinteren og slo til umiddelbart som en storscorer. Før sesongen fikk han utlevert trøye nr. 20 med et lite stikk om at det var forventet at han skulle score like mange mål som draktnummeret, og etter endt vårsesong følger han skjemaet med 9 seriemål og 2 cupmål. Hagen mener laget har enda mer å gå på og er overbevist om at det er Åskollen som står øverst på tabellen når sesongen er ferdigspilt. Videre forteller Hagen at med unntak av Kongsberg er det ingen av lagene som har overrasket, og han ser ikke noen skal kunne ta fra Kollen avdelingsseieren i år. Ved konfrontasjon på at han leder toppscorertabellen og har "lovt" å score 20 mål i år svarer han selvsikkert: - Så lenge jeg får spille spiss blir det mål!
Har ikke fått til finspillet Åskollens rutinerte angriper, Lars Christian Stokka, mener Kollen ligger fortjent i tabbeltoppen, men etterlyser finspillet som han mener laget er kapable til. - Vi har mer å gå på, og jeg tror det snart vil løsne, forteller Stokka. Han synes laget har gjort det bra, men føler det har sviktet litt mot noen av de svakere lagene. Gutta skal ros for å ha vært flinke til å stå på og vise bra moral, skryter Stokka. Han er overbevist om at Kollen kommer til å vinne avdelingen, men tror det vil bli svært jevnt og at hovedmotstanderen blir Kongsberg. Den tidligere storscoreren har vunnet toppscorertittelen 5 år på rad før Molvær og Hagen blandet seg inn, men i år scorer han høyest på assist- og BB-toppen. Selv mener han ikke det lenger er så viktig hvem som scorer målene, men synes det er moro å være med å kjempe om titler. - Blir det like jevnt om titlene helt til slutt så kan vi jo telle minuttene spillerne har hatt på banen og se hvem som er best? foreslår Stokka med et lurt smil, vel vitende at en kronglete jobbsituasjon har gjort det vanskelig for ham å trene 100% og har ført til en noe uvant benktilværelse.

Kollenfakta fra 2008

President Richard Hagel
Økonomileder Fredrik Askjem
Markedssjef Bjørn Tore Nordahl
Sportslig leder Leif Helge Nordahl
Styremedlem Bjørn Reiersrud
Arrangement chief Gøran Nygård
Manager Leif Helge Nordahl
Headcoach  Jarle Finnestrand
Coach Thomas S Larsen
Team chief Fredrik Guserud
Team chief Jørgen Børsum
Kaptein Lars Christian Stokka
Vise kaptein Mats Frøshaug
Vice Vice Vice kaptein Farra Nemati
ÅFK 2 Headcoach Morten Nilsen
ÅFK 3 Headcoach Gøran Nygård
ÅFK Jr Headcoach Ronny Lian
ÅFK Jr Team chief Helle Fretheim
ÅFK Dame Headcoach Erik Kalmo
ÅFK Dame Headcoach Jan Wendelborg
   
Pokaler dette året
Seriemester 3 divisjon KM mester 3 divisjon
Seriemester 7 divisjon KM mester 7 divisjon
Seriemester OldBoys KM mester OldBoys 

Avisutklipp 2008

08 Media  

Bildearkiv fra 2008

08A Forde Opprykksjubel 08A Lagbilde67 08A KIF FNemhatiTMolvarMHagenSAmundsenTBacke

YouTube 2008

+ Slide
- Slide
 

Spillerstallen 2008

Spillerstall (x BB mangler) Kamper Mål Assist BB
Farra Nemathi 21 2 3 5
Petter  Kalmo 20 4 5 2
Morten Hagen 19 16 5 1
Lars Chr   Stokka 19 7 6 3
Jørgen  Flåtene 19 2 3 2
Marius Backe 19 0 1 1
Christer Pedersen 18 5 1 4
Thorleif  Moldvær 18 5 2 1
Mats Frøshaug 18 2 4 7
Simen Amundsen 17 0 0 4
Thomas  Backe 16 6 6 2
Nikola Gresko 16 5 2 0
Marcus Anderson 14 0 2 3
Erik Øverby 9 0 2 0
Morten Idal 9 0 2 1
Petter Harila 7 0 0 0
Thomas  Lunde 6 0 2 0
Thomas Vårdal 5 0 0 0
Øystein Bråthen 5 0 0 0
Awat Peyghambernejad 3 1 1 0
Fredrik Gusrud 3 0 0 0
Kjetil Nilsen 3 0 0 0
Espen Lunda 2 1 0 0
Amhal Pelegrino 2 0 0 0
Karan Bhandari 2 0 0 0
Espen Børsum 1 0 0 0
Ronny Hvamsdal 1 0 1 0


Copyright © Åskollen FK - aafkadministrasjon@aaskollen.no