Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Ildsjelen

Ildsjelprisen er klubbens desiderte høyeste utmerkelse og defineres som:
En ildsjel kjennetegnes ved at han/hun aktivt jobber og alltid streber for å løfte klubben, til noe større enn seg selv over tid, utelukkende som en bidragsyter for fellesskapet.

Klubbmedlemmer kan nominere rssurspersoner til en slik utmerkelse ved å sende inn en begrunnet nominasjonsforslag til klubbstyret. 

Ildsjel Begrunnelse
 Jørgen Flåtene er et rivjern som har tatt Drammen som by og spesielt Drammen FK som klubb med storm. La ned en enorm jobb da han som formann og har mye av æren for hvordan klubben jobbet seg ut av de tøffe tidene etter nedrykket fra i 2. divisjon. Har beholdt engasjementet og er i dag en av klubbens viktigste ressurser. Enorm kapasitet på banen såvel som i styrerommet.
 Gøran Nygård er en sterkt engasjert kar som «blør» for klubben. Han følger ivrig opp A-laget og bidrar selv på B-gjengen som spiller, lagleder og coach, ved siden av sitt styreverv i klubben. Med sitt gode humør og lune humor er han en populær mann i klubben. Han gjør en god innsats i styre og stell, og er en bidragsyter i forbindelse med fotballskolen og Kollen Cup. Med sin sterke stemme har han blitt en utfordrer til Stabæk som forsanger på «Drammen By». Gøran er opptatt av gamle klubbverdier og at disse videreføres.
 Rashid Latifi er en person med hjertet utenpå drakta som alltid setter felleskapet foran seg selv. Han bygger kluueb sammen, igjenom sin omtanke for andre mennesker, spesielt for yngste. Rashid har gjort ord som «drittsekk» og «mammaknullare» til like viktige begrep som «bakrom» og «gjenvinning». Kaller alltid en spade for en spade. Han bidrag til laget og fellesskapet i vårt B-lag  og styre igjennom mange år har hjulpet klubben der den er i dag. Som klubbens utnevnte grasrotkongen, har han bidratt til klubbens høydepunkter. Rashid setter alltid andre før seg selv. En omtenkelig person som ALLTID stiller klubben og medlemmene foran seg selv.
 Bjørn Reiersrud har mye av æren for at nettsiden til klubben blir oppdatert. Som Nyhetssjef legger han ut saker og lager videofilmer. Tuttis har tidligere vært med i styre og stell, og bidratt til å skape et godt miljø på B-laget som lagleder/assistentrener. Mannen var også en av initiativtakerne til at ÅFK arrangerte en fotballøkt for barnehagene i nærmiljøet. Fikk innsatspremien i 2002. (mottatt)
 Håvard Lislerud er en av grunnleggerne av DFK-originalene. Har ganske enkelt beholdt kallenavnet «formannen», noe som sier hvor viktig han er for DFK-originalene. Han har antakelig Drammens svakeste skuldre, men kompenserer for dette med leken teknikk og elegant overblikk på og utenfor banen. En sann hedersmann! (pris ikke mottatt) 
 Monica Johansen er en kvinne med stålkontroll, som alltid har vært en ressurs for vår klubb. Som lagleder har Monica gjort en fantastisk innsats for gutta og lagt alt til rette for at de ikke skal mangle noe under kamp. I tillegg har hun hatt ansvar for å legge forholdene til rette både i oppkjøringen og i serien, slik at laget og trenere kan fokusere på det sportslige. I lagets tunge stunder har hun gjennomført populære konkurranse innslag på treningsfeltet med utdeling av premier til vinnerne. Med sitt store engasjement, sitt gode hjerte og humør har hun bidratt stort på alle plan rundt klubbens A-lag. Fikk innsatspremien i 2004. Åskollen FK takker Monica igjen for en flott innsats.
 Jarle Finnestrand kom som en «storm vind» inn i 1999. Er en fantastisk person som liker å invollvere seg og sitter sjelden på gjerdet. Finta har i mange år innehatt sentrale oppgaver i klubben som Nestformann, Formann, A coach, Utstyransvarlig osv. Ved siden av disse oppgavene har han stort sett hatt en finger med i det meste som har skjedd i denne klubben de siste 20 årene. En utrolig fyr med et hjerte for klubben som han vil ta med seg i grava. Finta vil alltid være der for sine venner og sin kjære klubb. Vi kan ikke annet enn å takke han for jobben han har gjort og jobben han kommer til å gjøre i årene som kommer. Ord kan ikke beskrive vår takknemlighet til deg og ditt bidrag! 
 Bjørn Tore Nordahl er komplett fotballidiot og holder klubben vår høyest av alt. Med sitt godhjertete sinn deler han ut generøst av goder til gutta, og har til tider jobbet livet av seg for arrangementer som kommer klubben til gode. Han har vært med i styre og stell og gjort seg særdeles bemerket som festsjef og en utrolig viktig bidragsyter inn på markedssiden i DFK. Fikk innsatspremien i 2000.
 Richard Hagel er mannen som får hjulene til å gå rundt i Åskollen FK. I tillegg til å være en utmerket spiller har han vært med i TT på A-og B-lag og tatt på seg diverse verv i styret. Har i flere år sittet som klubbformann samtidig som han jobbet ut mot sponsorer. Richard er en munter kar som alltid har en fleip på lur og er en ivrig bidragsyter på det sosiale plan rundt klubben. Fikk innsatspremien i 2005. Mølby har innehatt alle rollene i vår klubb, oftest var det han som satt bak og trakk i trådene, mens andre kunne sole seg i glansen med sportslige oppturer. Tidene denne karen har lagt ned i bakkant for at andre skal lykkes, kan ikke telles i timer, men i år.  Tror det er de færreste som skjønner hvilken magisk ledelsejobb du gjorde for oss alle. Vi bøyer oss for Hageern. Denne klubben hadde vært hva den er idag uten deg!!
 Leif Helge Nordahl, Mr. Åskollen him self. Coach Nordahl har holdt det gående siden 95′, og har et brennende engasjement rundt klubben vår. Han har en finger med i alt som foregår i klubben og er aktet og kjær trener som skal ha stor ære for hva klubben har oppnådd både på det sportslige og det sosiale plan. Fikk innsatspremien i 2007. 
 Henning Riise er en av pionerene i Kollen. Meget skarp og syrlig i kommentarene, men alltid med glimt i øyet. Mannen har mang en latterkule på samvittigheten, og er den som best kan målbinde Leifen. Har sittet i styre og stell og gjort en fantastisk innsats på dugnadssiden som det ennå går gjeteord om. Fikk innsatspremien i 1999. Vice Vice var teknikeren, med offensive raid og klubbens lengste innkast. Fy å mange scoringer vi fikk på grunn av juksekasta til Riise. Henning var en sheriff på banen og en skotte utenfor banen. Den dag i dag er han blant topp 5 spillere med flest kamper for vår kjære klubb. (pris ikke mottatt)
 Bjørn Vidar Ebbestad står I vår klubbhistorie som en bauta. I tider der klubben lå med brukket rygg, stod han opp og løftet klubben fremover. Også på banen fra sin stopperplass stod denne  murbrekkeren frem. Ebbe spilte med hjertet utenpå drakta og blødde for klubben, hver gang. Hans legende status er en god mix av klubbkjærlighet og hans arbeid utenfor Ebbestad var også i en lengre periode Formann i ÅSkollen FK. Tidene var preget av edrulighet og det var ikke lett for en ivrig sportkar og få alle ønskene sine hver gang, men sjefen Ebbestad prøvde ihvertfall å etterkomme de fleste :-). (pris ikke mottatt)

Del dette innlegget