IBK – ÅSKOLLEN FK 2 – 1 (1-0)

Dette var dagen for Åskollen da ingenting rant vår vei. De første 20 minuttene var jevne med et lite Kollen overtak. ÅFK produserte i denne perioden 3 halv gode sjanser, men nest siste
pasningen ble for upresis. Først etter 20 min kom IBK til sin første sjanse. Men lobben fra Chris går over. Nå kom IBK mer og mer inn i kampen mot et fantasiløst ÅFK. Tiltross for spill under pari kommer Kollen flere halvsjanser, men nest siste pasningen er for dårlig eller så er keeper på plass. IBK tok ledelsen da de konteret inn 1-0. I andre omgang kom ÅFK igang med spillet sitt, men istedenfor å utlikne, headet ÅFK i stanga og IBK kontret og fikk straffe. 2-0. Herfrra og ut la Kollen om og skapte hele 8 klare 100 % sjanser, men kun udyktighet og en fantastisk Fredrik Anderson reddet IBK. Åskollen kan kun skylde på seg selv.

1. OMGANG
Det ble som sagt en jevn første omgang på Årbogen, med et lite overtak til Kollen. ÅFK produserte 4 sotre målsjanser og 4 gode muligheter i denne omgagen, men ofte var bevegelse og pasning ikke timet rett. IBK scorer et flott kontringsmål da vi er stille stående. Omgangen preges også av mye ping pong fotball. Åskollen er for upresise i pasningsspillet og mottakene sine og gir fra seg ballen i gunstige IBK posisjoner, men den bakre 4’ern rydder godt opp. Sjansestatistikken etter 1 omgang er 3-4 til ÅFK.
2. OMGANG
I pausen blir vi enige om å gjøre noen grep for å få igang spillet vårt. Dette ser ut til å få en umiddelbar virkning og Kollen kommer til flere gode sjanser. Først treffer Moldvær, Farra på en corner. Farra header hardt ned mot stolperoten, men en fantastisk IBK keeper gjør en Banks redning. Minutter senere frispiller Kollen og Stokka legger inn til Torleif som umarkert på 5 meter header i stolpen. Returen får IBK tak i og setter opp sjølli som utfordere nesten fra midten, forbi passive ÅFK spillere og inn i boksen. Der han blir felt. Straffe. 2-0. Kollen må igjen nå gjøre noen nye grep. Dette ser også ut til å få en virkning. Først blir Stokka spilt igjennom, men setter den tilside for en rask IBK keeper og stolpen. Så setter Molvær opp Stokka på 5 meter, men igjen er en god IBK keeper ute i stjerne og får en overarm på ballen. Corneren som følger setter Flåtene i kassa, men scoringen annuleres for offside. Slik forsetter kampen. Kollen har 3 stolpe skud og en igjen så gjør IBK keeperen 2 gode redninger. På overtid (lagt til 6 min) scorer vi etter en heading av Farra Nemati, med kun 3 minutter igjen å spille. ÅFK gir ikke opp, og skaper 2 gode muligheter som også blir reddet av IBK keeperen. Dermed taper ÅFK sin andre kamp på rad og viser at vi forsatt har et langt stykke igjen til der vi ønsker å være. Men alle vet at vi kommer dit, og vi har et lengere perspektiv for laget enn sesongen 2007. Nå er det bare å ta halen mellom beina å jobbe hardt videre og få spillet
vårt på gli igjen. Første nøkkelord er pasningsstolhet. Sjansestatistikken i andre omgang ble 3-10 til Åskollen.