PM. Andersson – R.Hamde, T.Lian, F.Nemati, C.Pedersen
T.Backe, A.Dagane, D.Storskogen – O.Narnor, B.Monga, P.Kalmo

Innbytte:
Ø.Bråthen inn for Narnor (60′), KC.Nguen inn for Storskogen (77′), E.Clement inn for Dagane (85′)

DFK gikk ut av Norgesmesterskapet før moroa begynte og gikk samtidig glipp av flere tusen kroner i deltakelse og publikumsinntekter. – Dette var veldig synd for både spillerne, supporterne og klubbkassa vår, sukket styremedlem Nordahl som kunne konstantere at DFK for første gang siden 2007 ikke er med i første NM-runde.

DFK virket svært preget av at det nettopp hadde vært påskeferie og klarte aldri å komme opp i 100% ytelse. Til tider var det laber innsats og dårlig tempo, og man kunne lure på om spillerne ikke var «helt med» i dag. Taktikken med å gå ut i 4-3-3 virket etterhvert som en dårlig ide’ da kantspillerne ble veldig statiske og den enslige spissen ble veldig alene på topp. Holmen fikk en takknemlig jobb med å dekke opp for gjestenes spede angrepsforsøk sålenge tempoet var lavt og forsøkene veldig gjennomskubare.

Hjemmelaget startet kampen best og gikk opp i fortjent 1-0 ledelse, men gikk i den klassiske fellen med å senke seg litt nedpå rett etter scoringen. Dette utnyttet Thomas Backe og Ola Narnor til fulle ved å spille seg glimrende gjennom deres forsvar og kun etter et par minutter skapte Narnor balanse i regnskapet med en klinisk avslutning. Lagene gikk til pause med 1-1 i målprotokollen, noe bortelaget kunne være mest fornøyd med. Holmens angrepsrekke hadde presentert seg som giftige ved et par anledninger, men stopperparet Nemati/Lian samt keeper Andersson lot seg ikke lure. DFK produserte ikke mange målsjanser i omgangen, men hadde likevel mye ball og flere tilløp til avslutninger. Spesielt Storskogen hadde godt driv på midten, og etterhvert kom Abdi og Backe etter.

Etter hvilen gikk DFK ut i et større tempo og eide mye av banespillet, uten at de store sjansen ble skapt. Etterhvert jevnet kampen seg ut og Holmen var fullt på høyde med gjesten igjen. Med giftigere angrepsrekke tok hjemmelaget godt vare på de få sjansene som kom og gikk opp i 2-1 ledelse knappe ti minutter før slutt. Da satte DFK inn en voldsom sluttspurt som var nære på å gi uttelling, men hjemmelaget forsvarte seg godt og kunne ri inn ledelsen og feire avansement til 1.ordinære runde i NM.

Etter kamp var det et svært skuffet trenerteam som kunne konstantere at innsatsen var altfor dårlig i dag og at alle må ta tak i seg selv og heve nivået betraktelig fremover.