Holmen – Drammen FK 2 – 0 (1 – 0)

Det er godt å få en seier igjen etter sist ukes tap og selv om vi burde vunnet mer må vi si oss godt fornøyd med måten vi styrer oppgjøret på. Før kamp for vi et ubeleilig forfall da Jonas Baasnes har blitt dårlig. Han har vært en betrodd og viktig mann på midtbanen de siste 5 sesongene og står for mye av rutinen og kontinuiteten vi har i laget. Bestun som egentlig skulle stå over grunnet eksamens lesning stepper inn på kort varsel.

I løpet av første omgang skaper vi nok sjanser til å score flere mål, men det blir med Cho sin nettkjenning etter 30 minutter. Samme mann rev seg flere ganger i omgangen løs på kanten sin og kom til farlige innlegg som dessverre ingen Holmenspillere fikk satt i mål. Av andre sjanser kan man nevne Edin sin kjempemulighet etter at han runder keeper, men ikke får puttet ballen i kassa. Vi har mye ballinnehav og styrer oppgjøret greit, selv om tempoet kunne vært større i sommersola.

I pausen stifter vi bekjentskap med 2 groundhoppere fra Sverige som besøker fotballbaner i hele verden. Jokke og Kristian er på vei til Marienlyst for å se SIF-LSK og tar turen innom Holmen for å krysse av 1 ekstra arena på lista som nå er på mellom 2-300 baner.

Etter pause blir vår dominans enda tydeligere og når vi får straffe og 2 – 0 ved Jakob etter 50 minutter synes kampen avgjort. Vi produserer flere sjanser nå. Edin har for eksempel en ball i tverrliggeren, samt en annen kjempe mulighet til å øke ledelsen, hvor han velger å spille ballen fremfor å skyte selv fra 5 meter. Så kommer en dobbeltsituasjon som kunne snudd kampen. Arian får i løpet av noen få minutter 2 gule kort og blir dermed sendt av banen med rødt. Det siste synes forholdsvis unødvendig og blir utdelt for å sparke vekk ballen, mulig litt strengt, men dommeren har nok sitt på det rene. Drammen øyner muligheten til å komme inn i kampen og får en periode med noe mer energi i laget. Vi har dog stort sett grei kontroll på det som skjer og er vel frempå med flere småfarligheter enn gjestene. DFK får sine 2 eneste sjanser i matchen helt på tampen, men de er ikke av det store slaget og kampen ebber ut i 2 – 0. I tillegg til et tvunget bytte grunnet utvisningen hvor David kommer inn for Simen G får også Ola, Younes og Simen Strysse minutter som innbyttere.

Vi er naturlig nok godt fornøyd med 3 poeng og en såpass klar dominans i spill og sjanser som det var i dag. Vi burde likevel punktert kampen tidligere og hatt større seiersmargin enn 2 mål. På stillingen 2 – 0 med 10 mann blir det naturlig nok mer spennende enn det strengt tatt trenger å være, men selv da ser vi forholdvis komfortable ut. På minussiden noterer vi det røde korte som gjør at Arian må stå over nesten kamp borte mot Åssiden