Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Hedrer avdøde klubbhelter: – Vi glemmer dem aldri

PÅ GANG: Et samlet Åskollen-lag er et friskt pust i 4. divisjon menn Buskerud 2022. Foto: Jostein Nilsen

Åskollen FK er blant de heteste favorittene i 4. divisjon Buskerud i år. To avdøde klubbhelter bidrar til samholdet og kameratskapet som går foran alt for gutta fra Drammen.

DRAMMEN: I år er det 30 år siden Åskollen Fotballklubb fra Drammen ble stiftet. Det er en ung klubb, men har satt farge på fotballen i byen spesielt de siste 15 årene. Åskollen rykket opp til 2. divisjon (nivå tre) i 2008, og var sentral i sammenslåingen Drammen FK. Etter å ha rykket litt opp og ned tok seniorlaget navnet Åskollen FK tilbake etter 2016.

Thorleif Molvær (39), rutinert spiller og nestleder i Åskollen FK, melder før årets sesong i 4. divisjon Buskerud at samhold, lagånd og kameratskap er alltid noe som er blitt satt høyt i klubben. Det går foran alt.

– Ja, kameratskapet vil alltid være viktigst, og det forplikter litt – både på og utenfor banen, sier Molvær, som har vært i Åskollen siden 2006.

– Det er en fin klubb med mange bra mennesker, fortsetter Molvær.

«INNGANGSBILLETT»: Thorleif Molvær, nestleder og spiller i Åskollen FK, viser fram rollupen som viser man kan hedre klubbens avdøde helter Ronny Lian og Rune Assink Hansen – ved å betale 13 eller 21 kroner i «inngangsbillett». Foto: Jostein Nilsen
STO LIAN NÆR: Amahl Pellegrino hedrer her sin avdøde trener Ronny Lian etter en scoring for SIF i 2018. Foto: Tore Sandberg

Gikk bort tidlig

Et tegn på samholdet i Åskollen FK er fokuset på de to avdøde klubbheltene, eller klubblegendene som de omtales som – Ronny Lian og Rune Assink Hansen. Begge to gikk bort så altfor tidlig i henholdsvis 2009 og 2016.

– Vi glemmer dem aldri, kommenterer Molvær.

Nå har Åskollen FK gått i bresjen for en «inngangsbillett» der folk kan betale 13 eller 21 kroner på vipps, eller andre måter, til klubben der inntektene går til Kirkens Bymisjon – barn og ungdom. 13 og 21 er draktnumrene til Ronny Lian og Rune Assink Hansen.

– 13 og 21 er spesielle numre for oss. De draktene er fredet, melder Molvær.

Det betyr at de draktnumrene ikke brukes av noen andre spillere for å hedre Lian og Assink Hansen.

Amahl Pellegrino, nå Bodø/Glimt-stjerne, har tidligere spilt for Drammen FK. Pellegrino har ofte hedret Lian etter scoringer de siste årene. Lian var «Pelles» trener i Drammen FK og sto ham nær.

Åskollen FK kan være på vei mot gamle høyder. Drammenslaget var i fjor nyopprykket i 4. divisjon Buskerud, og ser enda sterkere ut på papiret i år. ÅFK regnes som en av de heteste avdelingsfavorittene. Vinneren skal spille kvalifisering om opprykk til høsten.

Sterkt lag

Et knippe lokale spillere som har spilt på høyt nivå gjør at Åskollen ser sterke ut. Før denne sesongen har blant annet Bajram Ajeti, Nicklas Raaholt, Behajdin Celina og Hasan Duman signert. Kinni Grewal er også i troppen. De fleste har en fortid i Åskollen/Drammen FK.

– Vi har fått satt sammen en veldig fin gjeng, og det er kult at mange som har brukt Åskollen FK som et springbrett tidligere i karrieren kommer tilbake igjen. Ja, vi er blant favorittene, og går for å vinne hver kamp. Så får vi se, konkluderer Molvær.

Kapteinen er Huseyin Engin (32), som blant annet har spilt flere år i tyrkisk 2. divisjon.

– Vi gleder oss. Dette blir veldig spennende. Målet er å rykke opp, sier Engin.

Vestfossen, Åssiden, Modum og Drammens BK nevnes som de hardeste konkurrentene om avdelingsseieren.

– Nå satser vi på 1. NM-runde, og da håper vi eventuelt å møte Strømsgodset eller Mjøndalen på Åskollen, sier Engin.

Historisk sett er Åskollens 1. rundekamp mot Godset i 2007 den største i NM for klubben. Da møtte rundt 2.000 tilskuere opp da det ble 6–2 til SIF på Glassverket.

Artikkel fra dt.no

Del dette innlegget