Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Grorud og Holmen imponerte mest!

Puljespillet i Kollen Meny Cup lørdag er overstått og åtte lag står klare til å kjempe videre om pokaler i cupspillet søndag. Blant lagene som imponerte mest var det Grorud IL og Holmen IF som pekte seg ut. Begge lagene stod for god ballbesittelse, hurtig spill langs bakken på få touch og stor bevegelse både med og uten ball. At Grorud kom til å varte opp med slikt spill var vel som forventet, men at det nyopprykkede 3.divisjonslaget Holmen også gjorde det kom som en liten overraskelse. Av spillere som bemerket seg i puljespillet la vi godt merke til Groruds Ole Sandnes, Holmens Fredrik Falk, DFKs Farra Nemati og Svelviks Martin Dammen. Disse spillerne var viktige for sitt lag og har levert en god søknad til prisen «Turneringens beste spiller». Svelviks Martin Dammen leder toppscorerlisten sammen med Groruds Jens Andersen. Begge står med 7 nettkjenninger.

pulje 1 ble Grorud vinneren med 2 seire og 1 uavgjort. Med seg til kvartfinaler gikk Svelvik på bekostning av Åssiden. Martin Dammen utliknet mot Grorud i puljas siste kamp på en frekk nikk bakover med ryggen stående mot mål i kampens siste minutt, og krøp med det såvidt foran Åssiden på tabellen. Fjell SK ble puljas jumbo med like mange poeng som Jahn Teigen pleide å få i Melodi Grand Prix.


pulje 2 ville ikke Groruds 2.lag være noe dårligere enn 1.laget, og stakk til slutt av med seieren foran Vestfossen. Steinberg og DFK jr. er ute av turneringen. Nyansatte Nils Arne Hansen ledet juniorlaget for første gang og så mye positivt hos ungguttene. Spesielt åpningskampen var oppløftende der de spilte uavgjort mot puljevinner Grorud2. Ungguttene var bare noen få sekunder fra seier, men Grorud2 kjempet inn en lovlig sen utlikning. Neste kamp mot Vestfossen ble tøffere, og ungguttene måtte tåle 7 baklengs. Uavgjort mot Steinberg var oppløftende, og førte til at juniorlaget unngitt sisteplass i pulja.

pulje 3 var Holmen overlegne og tok 3 strake seire. Et entusiastisk lag som spilte underholdende fotball. Med stort tempo nærmest overkjørte de motstanderne. Vestfossen hadde få problemer med å kapre den siste kvartfinaleplassen, mens DFK2 og KIL-Kara ble statister i denne puljen her. Med full skjerpings i siste kamp klarte DFK2 å få en positiv opplevelse med uavgjort mot KIL-Kara. Bedre målforskjell gjorde at de også unngikk sisteplass.

pulje 4 ble det dødens pulje der til slutt alle lagene endte opp med 4 poeng. Da ble det målforskjellen som ble avgjørende. Før siste kamp så det lenge ut som arrangørlag og puljefavoritt Drammen FK skulle ryke ut, men laget tok seg kraftig sammen i siste kamp og kjempet DBK i senk. Med en solid 5-1 seier tok DFK seg videre som puljevinner. Konnerud fikk en kjempenedtur i siste kamp. Laget vant over DFK og ville gå videre med uavgjort mot Vestfossens 2.lag, men laget kollapset totalt og tapte den avgjørende kampen 2-5. Til tross for storseier av Vestfossen gikk heller ikke de videre siden DBK hadde bedre målforskjell. Etter at kvartfinaleplassen var sikret kunne DFKs nye trener Øystein Bråthen puste lettet ut. – Du må nevne at det var først da vi kastet papirkludret til trenerkollega Rams at vi begynte å vinne, sa treneren med et glimt i øyet!

Disse lagene møtes til kvartfinaler:
kl. 10.00: Grorud IL1 – Modum FK
kl. 10.35: Grorud IL2 – Drammens BallKlubb
kl. 11.10: Svelik IF – Holmen IF
kl. 11.45: Vestfossen IF – Drammen FK

 Klikk her for å komme til kvartfinaleoppsettet

Del dette innlegget