Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Frøs: – Gode minner fra Kollen tiden

Mats Frøshaug glemmer aldri opprykkssesongen 2008 med Åskollen.Gode historier er det nok av. Det beste jeg husker er selvfølgelig fra opprykkssesongen, med kval kampen mot Førde som høydepunkt. Hele den sesongen var legendarisk. Men det jeg husker best og helt klart var det beste øyeblikket i løpet av den sesongen utspant seg på Årbogen. Vi leda 2-0 mot Birkebeineren, hadde full kontroll og trilla ball i laget. Hjemmelaget var så langt unna å få tak i ballen at Christer Pederesen satt seg på ballen i 5 sekunder. Det var et magisk øyeblikk og da skjønte jeg at vi kom til å vinne avdelingen. Utenom den historien er jeg enig med alt Farra sier i sitt innlegg.

Se video fra ÅIF – ÅFK 2008 med intervju av Frøs.

Under er mitt drømmelag fra min tid i Åskollen. Her er det en kombinasjon av høy trivsel og fotball kvaliteter som er bakgrunnen for valget. Hvis jeg kunne hatt 12 mann på banen hadde Wold Larsen vært min tolvte spiller. Alle lag burde ha en sånn ufyselig spiller på laget. Husker han ertet på seg en stein en gang 🙂

Drømmelag 4-3-3

Keeper: Rune Hansen. Smarteste og kuleste kepperen jeg har spilt med. Røykinga i pausen gjorde han bare bedre Verden beste på igangsetting og med beina. Kan ikke huske at vi tapte med Rune i mål. Fikk for få kamper!!

Høyre back: Marius Backe. Maskin Mur! Meget stabil og solid. Beste samarbeidet jeg har hatt med en medspiller noen gang, visste alltid hvor jeg hadde Mur.

Høyre stopper: Bjør Even Stabæk. Rutinert og lur som få. Muligens noe treg, men ble aldri løpt fra i kamp. Forbilde!

Venstre stopper: Simen Amundsen. Ungdommelig og røff i spillestilen. Enkel og spille sammen med. Har noen magiske tacklinger bak seg ( Glemmer aldri debuten i Hønefoss ). Dessverre for lite målfarlig.

Venstre back: Morten Harald Idal. Slo tidenes beste cornere og hadde noen uvirkelige banan-legg. Ikke veldig aggressiv i spillestilen, men en kortsamler av rang.

Sentral midt: Jørgen Flåtene. Rivjern, arbeidshest, tacklingsstyrke, ballfordeler, hodespiller og jævelig fin fyr!

Høyre indreløper: Farra. Verdens snilleste. Løpsmaskin, innsats og tæl. Faktisk målfarlig. Lagspiller!!

Venstre indreløper: Thomas Backe. Ballmagikeren fremfor noen. Smart og slu. Herlig driv og målteft. Spielfürer og hjerte i laget. Beste og viktigste signeringen til Åskollen/DFK gjennom tidene.

Høyre kant: Thorleif Molvær. Best i kampen, best etterpå… Herlig teknikk og overblikk. Meget vanskelig og spille mot. Akkurat passe defensivt bidrag.

Venstre kant: Hinrik Palsson. Internasjonalt snitt over denne mannen. Den smarteste, lureste og slueste spilleren jeg har spilt med. Herlig teknikk og målteft. Har ikke tall på hvor mange ganger han scoret på innlegg fra dølinja. Dessverre skadeplaget.

Spiss: Lars Ch Stokka. Enorm vinnervilje og engasjement. Trøkk, trøkk, trøkk. Rask, hard, provoserende og alltid best på hode. Mange viktige mål. Utrivelig å spille mot.


Benken: Brekke, Guddal, Evensen, Wold Larsen ( Sola ), Volden, Hagen, Neslund.

Mvh

Frøs

Del dette innlegget