Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Fra Trenerteamet

Leif Helge Nordahl, sportslig leder og del av A-lagets trenerteam, får æren av å åpne sesongen 2008 her på www.aaskollen.no. Nyhetsredaksjonen kommer til å følge opp A-lagets sesongforberedelser og vil fortløpende legge ut nyheter som dukker opp i de nærmeste ukene. I dagens innlegg forklarer Nordahl hvordan den sportslige organiseringen blir i Åskollen FK sesongen 2008.


Da er vi i gang med en ny sesong. I utgangspunktet har vårt senior lag en måneds pause etter seriestart, denne gangen har vi holdt oss i «rolig» i bevegelse. Vi er alle innstilt på å revansjere årets sesong. Vi klarte målsetningen på topp 3, men er langt fra fornøyd med å havne såpass langt bak vinneren som vi gjorde. Dermed har vi måtte gjøre den enkle innrømmelsen om at vi fortsatt har en lang vei å gå.
Ved siden av de rolige treningen er vi midt inne i «silly seson». «Silly seson» er den tiden av året der alle klubbene er på spillerjakt, det er tiden da alle skal rykke opp, da alle skal satse, da alle har store planer og den tiden av året flere klubbledere har funnet Sabeltann skatten eller vunnet i lotto. Dette gjør at enkeltspillere i 3. divisjon har mye trøkk på seg fra flere klubber. Vi og har jobbet hektiskt på dette markedet. Vi er nok ikke noe bedre enn de andre, men hos oss vet spillerne hva de får: en stor kontingent, dugnadsjobbing og krav til treningsholdninger, men også gode treningsforhold året rundt, et godt støtteaparat og engasjerte mennesker i klubbens ledelse.
Allerede nå har vi 3 nye spillere klare, men disse vil nyhetsredaksjonen presentere etter hvert. Alt jeg kan si at det spennende spillertyper som vil forsterke vårt lag i 2008. Ved siden av dette har vi 5 konkrete spillere som vi fortsatt prater med og som deltar på våre treninger. Her kan vi dessverre ikke røpe for mye ennå, da konkurransen om spillerne med andre klubber allerede er stor.
Foran sesongen 2008 har vi gjort noen grep, som jeg mener vil løfte den sportslig utviklingen for vår fremtid og flaggskipet i 3. divisjon. De siste årene har vi hatt et eget og meget veldrevet B-lag. De har oppnådd fantastiske resultater med to opprykk. Må her få si takk til Jens Petter og Lars, for en kjempejobb. Utfordringen er at vi dessverre ikke har klart å få nok spillere opp igjennom eget system. Det har de siste årene kommet opp en spiller hvert tredje år. Dette er dessverre for lite og med en snitt alder på 30 år i vårt B-lag sier det seg selv at vi ikke kunne forvente flere heller i årene som kommer. Derfor har vi nå gjort grepet om å lage en stamme på 5-7 spillere som er gode nok og ønsker å spille 4. div. Disse er nå en del av A-stallen, men med egen avtale om å trene på to faste dager i uken. Disse vil utgjøre stammen i 4. divisjonslaget vårt, sammen med de som ikke spilte siste A-kamp og 2-4 jr. spillere. Håpet og målet er å gi unge lovende spillere som viser gode holdninger muligheten til å utvikle seg i 4. divisjon, slik at steget ikke blir for stort opp til vårt A-lag i 3. divisjon. Denne arenaen vil bli en verdifull trapp på vår utviklingsstige i årene som kommer.
De som ikke blir plukket ut til å spille/satse A-fotball i 4. divisjon får et kjempetilbud i 7. div på vårt «nye» B-lag. Her skal det sosiale og det sportslige vektlegges som i våre andre lag. Signalene fra ledelsen her er: -trener du, -spiller du. Alle skal spille så lenge du trener. Det er i disse dager mye jobb rundt dette laget. Blant annet håper vi i nærmeste fremtid og kunne presentere et nytt trenerteam. Målsettningen er i utgangspunktet å ha det moro, spille kamper og trene på Åskollen et par ganger i uken. Kjenner jeg de som leder laget rett, ser de nok raskt opp mot 6. divisjon i god Kollen tradisjon om «at å vinne fotballkamper er det som er gøy og sosialt».
Ved siden av dette vil TT for juniorlaget sende to spillere som har vist gode holdniger og prestasjoner i kamp/trening opp til en A-økt i uken. Igjen for å smøre utviklingen av egne spillere. Dette betyr at vi nå for første gang i historien har en meget god utviklingsarena for yngre spillere, samtidig som vi vil ha en meget stor A-stall. At A-stallen blir stor vil igjen kunne bety at vi nesten ved hver økt kunne spille 11 vs 11, som er den absolutte beste treningen vi kan få. Altså hever vi også kvaliteten på 3. divisjonsøktene.
Fokuset vårt i 2008 er å heve bevisstheten i treningsarbeidet til spillerne. Vi må være mer forberedt og mye mer PÅ når vi kjører øktene våre. Et par av tiltakene her er mental bevisstgjøring og informasjon til alle spillerne om målsettingen for økten. Alle spillerne skal før de kommer på trening vite hva vi skal jobbe med og dermed være bedre mentalt forberedt på hva vi i felleskap skal oppnå i løpet av økten. Her tror vi i TT og støtteapparatet (ja, som er det samme idiotene som i fjor Skrika Sola, Stjerna Finnestrand, Goggen Nordahl, Pasta Joe Jacobsson, Frøken Johansen og meg …også skal Tuttis følge oss nøyere opp) at vi har mye å hente og vi er overbevist at med de rette grepene her vil også resultatene våre forbedres. Dette vil bety at vi i større grad involverer spillergruppen i vår røde tråd i treningsarbeidet.

– 3 –
Årets damelag har også holdt tempo oppi i «fri» måenden, samtidig som vi har forsterket trenerteamet med Jan Wendelborg. Å få på plass Jan ved siden av sjefen sjøl Erik Kalmo har vi stor tro på at vil gi jentene og laget et kjempeløft både i trening og kamp. Det er ikke alltid like enkelt å være 100 % på alle øktene 12 måneder i året. Tross alt ligger mye av budskapet en trener skal selge inn til spillergruppen i engasjement ved siden av det fotballfaglige. Dette har Erik gjort utmerket, men nå er de to som kan gjøre dette. Altså dobbel effekt. Vi tror jentene med årets erfaringer vil oppnå meget gode resultater i 08.
Åskollen FK sin klubbledelse har også gjort noen grep før sesongen som vil bety mye for den kortsiktige målsettingen (2 år), men som også kan bety mye for den langsiktige (5 år). Dette er grep som jeg vil komme tilbake til litt senere, men jeg lover mye spennende lese stoff og nyheter fra Åskollen FK.
Jeg vil også i neste innlegg si mer om jobben som er lagt ned i å hente de rette spillerne og ikke minst om kampen om å beholde våre beste spillere. Mer vil jeg ikke si akkurat nå, men lover å komme tilbake med mer info innen kort tid.
PS: Vi er fortsatt på utkikk etter flere støttespillere rundt vårt A herre lag til både trening og kamp. Så har du lyst og mulighet kan du kontakte oss på klubbpost@aaskollen.no

Del dette innlegget