Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Første trepoenger i havn!

Eric Pascual sørget for 1-0 seier over Røa med et herlig frisparkmål.

Drammen gikk til kamp vel vitende at dette kom til å bli en riktig krigematch. På motsatt banehalvdel ventet Røa, et lag DFK har møtt et par ganger til treningskamp og gått seirende ut fra begge gangene. Denne gangen var det seriespill og alvor, og både hjemmelaget og bortelaget jaktet sin første trepoenger.

Satset på kontringer
Røa gikk som forventet ut i formasjonen 4-3-3, og la et høyt press på Drammen. Deres farligste våpen var dødballer, der de hadde noen høye «fyrtårn» som er vanskelige å slå i lufta. Vertene har også godt tempo i angrepsspillet og en fandenvoldsk innstilling i duellene. For å demme opp mot hjemmelagets angrepsvåpen valgte trener Garborg å legge laget litt lavt og kompakt, og satse på kontringer i denne kampen. Med hurtige flanker og ellers hardtabeidene offensive spillere skulle DFK spille seg til målsjanser på hurtige overganger.

Gjennomførte planen
Drammen hadde på forhånd hatt et godt lagmøte som laget kom styrket ut av. Spillerne var villige til å blø for drakta og gi alt i denne matchen. Det ble manet om stor kollektiv innsats og jobbing for hverandre. Personlige feil skulle lukes bort, og ved å ligge lavt og kompakt skulle alle bidra sterkt i den defensive jobbingen. Gutta gikk ut og gjennomførte planen. Solid defensiv jobbing førte til at laget holdt nullen og klarte å ri av stormen da Røa satte inn en sterk sluttspurt. Offensivt ble det skapt mange målsjanser på giftige overganger, og det var kun stolpene som stod i veien for en større seier.

Må lede neste trening i boxer
Trener Øystein Garborg var en meget fornøyd mann etter match. Kampbildet hadde utartet seg slik han forventet, og planen han hadde lagt ble fulgt og gav tre verdifulle poeng. – Vi kjenner Røa godt, og dette blir tredje gangen vi slår dem, forteller treneren med et stort glis om munnen. – I dag var vi gode på det offensive samtidig som vi unngikk så mange brudd i mot. – Vi skapte mange sjanser og leverte solid spill. – Jeg må berømme gutta for hvordan de klarte å ri av stormen mot slutten da Røa satte alle kluter til, det var stor forbedring fra tidligere matcher i år, forklarer Garborg som skynder seg å legge til at det var ekstra moro å se hvordan høyreback Prince hadde full kontroll på sin side og temmet Røas flankespiller. Men Garborg fikk også erfare at det kan lønne seg å tenke gjennom hva man sier når man er ivrig. På et frispark fra 30 meter slenger treneren ut til Eric Pascaul at hvis Pascual scorer fra det holdet skal han lede neste trening iført boxer uten noe utenpå. Da Pascual satte inn frisparket på mesterlig vis, lot ikke påminnelsene om hva treneren hadde lovet vente på seg. – Et løfte er et løfte, forteller en litt angrende Garborg som ser for seg en litt pinlig treningsøkt mandag.

– Ergelig å ikke score!
Kaptein Faramarz Nemati var lettet etter kamp. Nemati forteller at gutta var veldig sultne etter å få en trepoenger nå, og syntes det var fullt fortjent at den kom mot Røa. – Kampen var jevn, nesten for jevn, forteller Nemati. – Dette ble akkurat den krigekampen vi hadde ventet, og jeg er stolt av gutta som la ned så stor innsats, i dag. Vi kriger poengene inn ved å gi full innsats. Kapteinen vil også rose innbytterne som han synes kom inn og gjorde en kjempeinnsats. – Gutta på benken bidro stort i dag, og Didrik var nære scoring ved et par anledninger. – Selv synes jeg det var litt ergelig å ikke score når jeg slår keeper i luftduell. Jeg lå og svevde lenge i lufta da jeg kom høyere enn ham og fikk headet ballen, men han må ha kommet bort i den med armen siden ballen ikke gikk i mål, sukket Nemati.

Høydepunkt fra kampen 
Første 25 min jevnspilt kamp, midtbanekrig. En stor sjanse til begge lagene.
27 min: 1-0  frispark fra 25 m. Pasci skrur inn fra 30 meter i lengste hjørnet over muren. (Bilde: Pasci peker der ballen havnet)
Røa gode på dødball. Har flere høye spillere som kommer opp og er farlige.
Njie flink til å kontre og skjære inn foran mål.
35 min: Knutsen jager et tilbakespill, vipper ballen forbi keeper og blir tatt innenfor 16 meteren, men dommeren unngår å blåse. Knutsen slår opp kneskaden og må ut.
I pausen blir det sagt at det må justeres defensivt vår høyre side og utnytte Røas store bakrom. Utnytte at deres stopperpar ikke er så hurtige.

2.omgang: Røa godt i gang og spiller seg til et par sjanser som Lars Jørgen rydder opp i.
DFK svarer med å sende Ola gjennom, men lyntoget var så hurtig at dommerne så ikke at han startet på riktig side. Dermed blåste de av for offside.
DFK nære. Skudd Njie stryker lengste stolpe. Backe skyter fra 18 meter, keeper redder.
DFK med god frisparkvariant som ender med skudd av Mahdi like utenfor.
Frispark fra Backe der Farra slår keeper i lufta, heading stryker stolpen.
Raid langs siden der Prince og Njie kombinerer bra. Ola får ballen, men skyter utenfor.
Røa veldig farlige på cornere. De har hatt flere sjanser nå.
Ola fri på høyre, legger inn til Didrik som supheader, men keeper redder.
Røa nok en corner. Ballen treffer bakre stolpe. Lars Jørgen redder på streken.
Voldsomt stort Røapress i sluttminuttene.

27.04.12, Røa kunstgress: Røa IL – Drammen FK 0 – 1 (0-1)
MÅL ASSIST DFKs 3 BESTE
0-1 (27′): Eric Pascual
Lars Jørgen Myrvold Thomas Backe
Prince Monga

Laget:
L.J. Myrvold – R.Hamde, F.Nemati, M.Backe, P.Monga – N.Wilkinson, T.Backe, E.Pascual, N.Njie – M.Fayyaz, N.Knutsen
Innbytte:
O.Narnor inn for Knutsen (40′), D.Storskogen inn for Wilkinson (75′), Pravin inn for Narnor (85′)

Del dette innlegget