Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Flåtene: -Da vi trodde vi kunne gå på vannet

En klubb som spanderer burger på spillerne sine, er en klubb for meg…!» (Jørgen Flåtene)

Mandat:

Skriv hvordan jeg har opplevd å være en del av klubben, nevn noen høydepunkter sett med egne øyne og sett opp min drømmeellever gjennom tidene.

OK, en tredelt oppgave jeg akter å gå på med dødsforakt og ikke minst en stor dose respekt. Respekt var og er en essensiell faktor i ÅFK/DFK som aldri må forsvinne, og jeg har uten unntak alltid blitt møtt med respekt fra samtlige spillere, trenere og ledere i klubben. Mitt aller første møte med ÅFK dateres til desember 2004 takket være en stillferdig, men fantastisk type og særs elegant ballterminal.

De første spark på ballen

Etter at jeg flyttet sammen med Amund (Evensen for de historieløse) i løpet av mitt første studieår i Oslo, kom han stadig hjem fra trening og fortalte om egne bragder hvor den ene historien kun overgikk den neste. Han fortalte om enkeltspillere som fikk ballen til å snakke og en trener som kunne skrike på seg brokk og feber i løpet av en spillsekvens. Dette vekket nysgjerrigheten min og klubbløs som jeg var på det tidspunktet, ble jeg med for å dobbeltsjekke om det var hold i noe av det Amund fortalte (han hadde i hvert fall ikke løyet om treneren innser jeg i ettertid).

Jeg ble særdeles godt tatt imot av gruppen på mine første treninger og signerte en rimelig lukrativ overgang på en serviett på Fridays’ Karl Johan over en Jack Daniels burger og 0,4l cola light sammen med Leifen. “En klubb som spanderer burger på spillerne sine, er en klubb for meg”, tenkte jeg på t-banen på vei hjem.

2005- sesongen er i utgangspunktet ikke så mye å snakke for egen del hva gjelder sportslige bravader og krumspring. Jeg skrapet med meg en seier (første kval runde i NM) og tre tap mot før jeg knakk leggbeinet mot Mjøndalen. Det eneste positive den sesongen var vel å slippe å være med på to 11-0 tap mot henholdsvis MIF og Stabæk (som krydret laget sitt med Champions league-nivå). Men, den gjengen, den viljen og som utgjorde A-laget for Åskollen FK dannet grunnlaget for jeg gjerne ville være med på videre.

3 sesonger med galskap, seriøsitet og en ellevill seiersvilje

De kommende sesongene utviklet klubben og laget seg i stort tempo. Klubben tiltrakk seg flere fantastiske personligheter og en nesten endeløs rekke av gode opplevelser er fasiten når jeg ser tilbake. Vi lekte katt og mus med Godset på Åskollen, vi tok over hegemoniet i lokalfotballen og vi fortsatte å bygge en lagfølelse og et fellesskap som for meg fremstår som enestående og unikt. Samtlige som var med på denne ferden bør takkes, men i frykt for å glemme noen av dem som bidro til den elleville “utløsningen” i 2xkamper mot Førde, dere vet selv hvem dere er! Noen høydepunkter bør allikevel frem i dagslys fra denne perioden.

  1. ÅFKs overlegenhet og arroganse, satt i scene av Christer Pedersen idet han setter seg på ballen på stillingen 0-2 borte mot IBK
  2. Bortekampen på Konnerud når Stokka vinner 4 dueller på rad mot 4 forskjellige KILspillere. Avslutningen går ikke i mål, men målmaskinen labber rolig tilbake mens samtlige i rødt ligger strødd omkring på matten
  3. Coach Bråthen som scorer hat-trick mot Svelvik på Solbakken og terger på seg samtlige tilskuere for ufin og i mine øyne verdensklasse-feiring
  4. Cupkampen mot Godset og øyeblikket da Thomas Backe viser hvor sinnsyk god han er og bøyer ballen tilbake i motsatt for keeper. Har for øvrig aldri sett nevnte så rask som ved feiringen i etterkant
  5. Når Jarle iskaldt serverte følgende legendariske sitat til DTs journalist etter en kamp; “Konnerud er ikke et sted du spiller, det er et sted du bor”
  6. Hagel som i flere år spankulerte rundt på Åskollen Road med pengetasken sin og krevde inn ukepengene fra små barn som ønsket å se ÅFK spille. Dette er en jobb vi ikke har aktet høyt nok

Ovennevnte punkter er bare en liten promille av hva som kunne og burde vært brakt frem i lyset, men disse kan vi heller diskutere over en øl i årene fremover.

25. oktober 2008

Dagen da spillere, ledere og personer i klubben fikk vinger, dagen da vi følte vi kunne gå på vannet, dagen da ordføreren i Førde stod igjen som svarteper i Åskollens dype skoger med spy på ordførerkjede. Historien om kampen vi alle skal og bør leve på resten av livet, dagen vi fikk utbytte for timer sammen i garderoben og på feltet, dagen da TV2 gjorde narr av Firda sin artikkel “ei halv fot i 2.divisjon”, dagen vi rykket et steg opp i norsk divisjonsfotball og ble “profesjonelle”……

Mye er sagt og skrevet om opprykket og kampene mot Førde. Vi var dårlige i den første og utenomjordiske i den andre! Resten finnes dokumentert på DVD i regi Tuttis/Leifen. Obligatorisk pensum for dem som elsker fotball. Rykter sier at Godsets ledere og trenere bruker denne DVD’en i opplæring av spillestil og glede!

Året i andre divisjon var tøft og lærerikt for alle involvert i klubben, jeg håper vi kan ta med denne erfaringen vi opparbeidet oss til neste gang dagens A-lag klarer brasene og skritter lekent og lett opp i 2.divisjon på ny! Trener dette året, Håkon Grøttland, skal ha mye ros for måten han håndterte motgangen og hvor profesjonell han var på samtlige kamper og treninger sesongen gjennom!

Jeg er evig takknemlig for årene klubben ÅFK/DFK har gitt meg. Det finnes mennesker i og rundt miljøet jeg hadde gitt den legendariske høyrefoten min for. Håper jeg en dag kan gi noe tilbake!!!!!!

Har vi noen gang funnet ordføreren i Førde igjen nede i skogholtet??

De 11 magiske

Det sier seg selv at det er en komplett umulig oppgave å plukke ut en drømme-ellever. Med tanke på alle de legendariske spillerne som har traktert den gule drakten før min tid, vil jeg påstå at det blir som justismord å regne om jeg våger å sette opp en slags magisk startoppstilling. Skulle gjerne satt opp en bruttotropp på 45-50 mann!! I stedet skal jeg hylle dem som hylles bør. Utgangspunktet er spillere/personligheter t.o.m. 2008-sesongen. Hvis noen føler seg glemt eller forbigått beklager jeg på det sterkeste, hyllesten overbringes da muntlig 16.november:

I vilkårlig rekke følge:

Leif Helge Nordahl – En ordentlig skrikebøtte! Du har betydd mer for meg og andre enn du selv tror!

Jarle Finnestrand – Intelligent lat, ballgeni, gudfar, mentor, gudbenådet spiller og en jeg går gjennom veggen for!

Bjørn Reiersrud – Uvurderlig for klubben, vi hyller deg for jobben du har gjort og gjør på nettsiden. Lite (SENSUR) i motgang og (SENSUR) (SENSUR) til oppdatert utstyr (Deler av innlegget er sensurert, red.anm.)

Bjørn Tore Nordahl – Norges en gang største keepertalent. Glad i øl og en Hansa fatøl.

Gøran Nygård – Tidligere kraftspiss med nese for mål, nå suksessrik manager. Like glad i øl og Hansa som ovennevnte.

Richard Hagel – Eide sirkelen i sin storhetstid. Eneste som danser bedre med enn uten baller.

Thomas W Larsen – At du spiller kamper uten lov fra dama er enormt!

Bjørn Even Stabæk – Har aldri kjent på maxpuls. Skjenket meg full på white Russian og lot meg overnatte etterpå første gang på byen I Drammen – takk!

Ronny Lian – Vi tenker på deg!!!!

Kai Guddal – God tannhygiene, eneste som kler tannbeskytter på banen-

Amund Evensen  – Tåler ikke solsikkebrød. Jeg håper du snart returnerer til Drammen kompis!

Thomas Backe – Jeg er takknemlig for å ha delt så mange fotballstunder med en så bra spiller.

Marius Backe – Har fått noen syke biceps, presisjonsskytter med isbiter på byen!

Kari Backe – Sinnsyk og fantastisk skrikebøtte. Supportergjeng alene, fryktet av samtlige dommere i distriktet.

Simen Amundsen – Un cacciatore di topo di rango. (anbefaler google translate)

Mats Frøshaug – Bauta og quizgeni – vår hærfører i flere år, håper ikke siste kamp er spilt med deg.

Petter Kalmo – Faller ekstremt lett i feltet, verdens beste til å lage straffespark.. Finnes ikke maken.

Christer Pedersen – Sitter fint på ballen, vi venter fortsatt på pengene du lovte på festen i 2008

Jørgen Holm – Sykkeltyv og Murbrekker 1

Øyvind Syversen – Sykkeltyv og Murbrekker 2

Thomas Lunde – hovmester, danseløve og El Capitano.

Faramarz Nemati – hardeste skuddet I Norge… Når han treffer vel og merke!

Petter Harila – fast medlem i Oslo-bilen, spiser mye kokt skinke og en del av russebussen Kukken

Marcus Andersson – det snakkes fortsatt om sommerformen 2009 i Bergen.

Stephan “Pasta Joe” Jacobsson – mentalt treningsnarkoman, får det ikke ut i praksis.

Lars Christian Stokka – refererer til høydepunkt mot Konnerud tidligere i teksten. ELLEVILT!

Monica Johansen – en engel blant møkkete og ufyselige fotballspillere! TAKK!

Thorleif Molvær – Molly får fotballen til å slå gnister og snakke nynorsk om han vil

Morten Idal – anatomisk og fysiologisk fenomen hva gjelder venstre ankel, jobber som epleplukker om høsten

Per Arvid “Greven” Gulbrandsen – Hvem glemmer velkomsten på årsfesten i 2005? Har nå blitt en youtube-hit.

Morten Hagen – Er ifølge seg selv Norges beste avslutter. Ufarlig og svak før han kom til ÅFK 😉

Erik Øverby – konverterte fra hands til mannfolkidrett, nå en feinschmecker på golfbanen

Kjetil Nilsen – Eleganse über alles. Sjeldent møkkete etter kamp, det samme gjelder på byen.

Fredrik Volden – Har/hadde den magiske komboen fart&utholdenhet! Sist sett i marka februar 13

Rashid Latif – kebabkonge, driblekonge og tequilakonge.

Stian Brekke – magisk keepertype, spesielt ved mål imot. Håper jeg får oppleve et raseriutbrudd igjen!

Rune Hansen – Eneste spilleren jeg vet om som har spisskompetanse i alle posisjoner. Bedre keeper eller spiss finnes ikke!

Espen Lunda – skikkelig jerv. Sniker like mye på offsidegrensen som i baren på Solli plass

Karan Bhandari – Uforløst potensiale som spiss – toppscorer for DFK3 2013.

Nikola Gresko – eneste som klarer Oslo-Drammen en fredag kl 1545 på 30 minutter i bil.

Espen “Børsa” Børsum – har løpt ned Geir Forsberg under kamp, stort kudos for det!!

Hinrik Pallson – har vi egentlig hatt en bedre avslutter i klubben?

Egil Scherf – verdens laveste keeper med verdens beste reaksjon

Vidar Tenmann – Like god med og uten linser. Avhengig av solskinn og godt lys!

Ordføreren i Førde – eneste ordfører med spy på ordførerkjedet sitt!!!!!

Del dette innlegget