Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Farra jubileer mot Bærum 2

Andre runde i serien startet i dag med et par spilte kamper. Åssiden slo Skarphedin 4-3 hjemme og har full pott, mens opprykksfavoritt Jevnaker bommet borte mot Kjapp og tapte 3-0. I morgen er det Drammen FK som skal i ilden borte mot rekruttlaget til Bærum på Sandvika stadion kl. 18.30. Hjemmelaget serieåpnet forrige helg med braktap mot Mjøndalen2, og er nok sugene på å vise at de kan bedre. 

Oppgjøret mot Bærum blir en liten milepæl for DFKs solide kaptein Faramarz Nemati. Ni år har gått siden han forlot moderklubben Konnerud fra høylandet til fordel for ÅFK/DFK. Overgangen gikk ikke upåaktet hen og var til stor oppstandelse siden Åskollen og Konnerud var store rivaler. Krympet ned til vår målestokk i lokalfotballen kunne overgangen den gang i 2006 sammenlignes med en at en Liverpoolspiller gikk til Manchester United. Altså helt utenkelig og absolutt uhørt! Men Farra hadde et ønske om å spille en annen type fotball enn hva moderklubben stod for og et mål om opprykk til 2.divisjon, noe han så for seg han fikk oppfylt ved en overgang. Og den lovende fotballspilleren skulle vise seg å få helt rett i sine antakelser. I 2008 rykket Åskollen opp i 2.divisjon med feiende flott fotball, og sesongens beste spiller var selvfølgelig Farra. Nemati kom til oss som midtbanespiller og var ikke mer sjenert enn at han forlangte å få trøye nr.7. – Jeg sammenlikner meg med mitt store forbilde Eric «The King» Cantona, så jeg tar det som en selvfølge at den trøya passer til meg, lød det fra jubilanten den gangen. Dette trøyenummeret har han holdt fast ved, med unntak av en kamp i 2009 da han lånte bort drakta til selveste Erik «Myggen» Mykland. – Det skulle bare mangle om ikke Myggen fikk låne den for en kamp eller to, smalt det fra midtbanespilleren. Sesongen i 2.divisjon 2009 er en av de beste sesongene for vår kaptein. Først fikk han nyss om at den nye treneren Grøttland ikke helt så for seg Nemati i startelleveren, fordi han hadde så mange andre gode midtbanespillere som passet bedre i hans nye 4-4-2 system. Men da tok Nemati tok opp hansken som ble kastet og gjorde i stedet høyre kantrolle til sin. En rolle som gav ham toppscorertittelen med 8 mål det året. I tillegg ble han forfremmet til kaptein da Frøshaug gikk mye skadet.

Etter 2 sesonger med nedrykk var plutselig DFK tilbake i 4.divisjon og mange spillere forlot klubben. For Farra Nemati var dette ikke et tema. Klubbspilleren ville ha DFK tilbake opp i divisjonene, og tok på seg ansvar som kontinuitetsbærer og permanent kaptein. Som «farsfigur» for de mange unge spillerne som kom til, ble Farra en populær og pålitelig kaptein. Nå i ny rolle som midtstopper. I 2013 fikk Farra bevist hvilket potensiale som hele tiden har ligget latent hos ham. På vinteren arrangerte Drammens Tidende «Pressekamp» mot Mjøndalen IF, og Farra spilte så godt på presselaget at han vant en ukes treningsopphold med MIF. Etter treningsuka ble han tilbudt A-kontrakt for Adecco-ligalaget, men Nemati takket høflig nei. En avgjørelse han ikke har angret på, siden kjærligheten ligger hos Drammen FK. I år har kapteinen tro på at Drammen FK kan kjempe om opprykk igjen, med en feiende flott fotball som ligger hjertet hans nært.

I morgen hyller vi vår kaptein som runder 150 seriekamper for DFK A-lag. Totalt så langt har Farra i løpet av sine ni sesonger scoret 21 mål, servert 13 assist og blitt kåret til en av klubbens tre Beste Spillere i 33 kamper. La oss håpe 29-åringen tar en «Ryan Giggs» og fortsetter i ni år til. Gratulerer så mye, Farra!

MVH Bjørn Reiersrud

Del dette innlegget