Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Farra: -For en gjeng, for ett lag

Kaptein Faramarz Nemati har aldri angret overgangen fra Konnerud til ÅFK/DFK.

Lørdag 16.november markerer Drammen FK / Åskollen FK sitt 20-års jubileum med en gedigen klubbfest. For å knappe ned på ventetiden har webredaksjonen invitert noen sentrale personer til å beskrive personlige høydepunkter fra klubbens historie som de vil dele med leserne. I tillegg har de fått utfordringen med å sette opp hva de mener er tidenes lag i klubben vår. Turen har nå kommet til en av klubbens kontinuitetsbærere: kaptein Faramarz Nemati!

Konnerud vs Åskollen

Jeg vokste opp på Konnerud! Et fantastisk bydel i vårt lille «land», Drammen! Jeg stor trivdes med å være en del av gutta under oppveksten min her, og det var fantastiske muligheter for enhver ungdom! Ettersom tiden gikk, så ble det stor kriging mellom 2 klubber, nemlig Åskollen og Konnerud! Dette skulle i senere tid vise seg å bli et ordentlig hatoppgjør, på høyde med Manchester United og City, Real mot Barca, Liverpool scum mot United, Milan mot Inter, osv osv…. Etter mye frem og tilbake, så var det Åskollen som til slutt kronet verket med opprykk til magiske 3.divisjon, hvor Konnerud, året etter fulgte etter. Igjen så startet hatoppgjørene, noe som var fantastisk for alle spillerne. For å tape, var heeeelt uakseptabelt!!! Det gikk noen år, hvor jeg fikk veldig god kontakt med Thomas Backe! Vi hadde kriget hele veien om å bli mest scorende for hvert vår klubb, som midtbane spillere. År etter år, så ble det munn huggeri, til slutt ble det et fantastisk vennskap, som senere skulle vise seg å bli avgjørende for valget mitt videre! Etter militæret, året 2004 var jeg veldig usikker på fotball fremtiden min! Jeg var «drittlei» alt av lovnader Konnerud ga meg, hvor de sa at de skulle støtte meg under militæret osv, når den tid var over, så sa jeg at jeg var usikker på framtiden min, og da ble jeg lovt det ene og det andre, men vennskapet mitt til Thomas ble bare sterkere og sterkere! Vi startet som fiender, men ble bare bedre og bedre venner! Til slutt sa Thomas, kom over til oss!

Underskrift på en serviett

Det hele utviklet seg til at jeg skulle møte legendariske Leif Helge Nordahl til en av hans mest kjente «møter» på en pub i Drammen, som for min del ble Pigen! Dagen var kommet! Hvor Leifen skulle nok engang lykkes med å overtale en ung «talent» over til klubben han var i ferd med bygge! Vi hadde en fantastisk lunsj, hvor han la frem det ene og det andre! Til slutt tok han frem hans mest kjente verk, nemlig en serviett, hvor han ville at jeg skulle skrive under på! Dette var hans måte å binde spillere til klubben på, og jeg had hørt om dette stuntet i mange måneder i forkant, så når han dro frem dette, så skjønte jeg at løpet var kjørt! Jeg skrev under, uten å nøle, og resten er historie!!! Klubbvalget jeg tok er noe jeg ikke angrer et sekund på!!!! Jeg vokste opp som Konnerud gutt, og innerst inne har jeg et sterkt følelse til nettopp Konnerud! MEN, det valget jeg tok, det «ulovlige» valget jeg tok, er noe jeg setter høyest i min karriere som spiller!! Det var et tøft valg, og en periode av livet mitt, så følte jeg meg som en proff spiller, hvor to klubber gjorde alt for å få tak i meg!! Det var et klubbytte, som egentlig er strengt forbudt å gjøre, men når Leifen hadde hatt DEN praten med meg, og når Hagel «ga» fra seg draktnr sitt videre til meg, ja da var jeg solgt!!!

Nøt å se Fagermo svette
Jeg har hatt noen fantastiske opplevelser med denne klubben!! Møtt mange gode spillere, og ikke minst, fikk æren av å delta i denne gruppen!!! Spillere som Amund Evensen, Jørgen Flåtene, Ronny Lian, Mads Frøshaug, Marius Backe, Thomas Backe, osv osv osv osv…. Det har vært en stor eventyr hele veien!!!! Fantastisk gjeng, fantastisk miljø!! Jeg visste der og da at jeg hadde gjort et klokt valg!!! Og IKKE minst, Leif Helge Nordahl som trener!!! En type trener jeg ikke har opplevd siden! Han levde opp til sitt rykte! Engasjement, vinner vilje, guts og en stor stor venn! For en trener!!! Høydepunktet mitt er mange, men det er et par som skiller seg veldig ut! Det ene er cupkampen mot Godset! Her husker jeg veldig godt at vi møtte er lag som stilte med det beste de hadde å by på av Tippeligaspillere, og ennå så sleit de mot oss! Vi ga alt for hverandre! Og når kampen stod og vippet om en vinner, så fikk vi et feilaktig rødt kort, som skulle vise seg å bli avgjørende! Typisk, underdogen fikk ikke medhold!!! Men vi ga dem kamp, til the bitter end!!!! Noe vi var stolte av!!! ALDRI før har jeg sett en Tippeliga trener svette så mye som det Dag Eilev Fagermo gjorde under kampen mot oss! Etter matchen stod drøye 2400 tilskuere fra både Godsetunionen og Åskollen  og ga oss applaus, for at vi ga dem en skikkelig underholdende kamp!

Drømmen ble reality!
Det eneste høydepunktet som kan måle seg med cupkampen mot Godset må bli opprykket til 2.divisjon! Vi dro til Førde, uten noe forventninger! Som ventet ble vi pisset på, og de burde ha vunnet med mange mål enn det de gjorde! Men med 2-0 i sekken, så visste vi at vi skulle ikke opp!!! Hjemme på gode gamle Kollen Road, så visste vi at mulighetene var tilstedet! Vi RUNDSPILTE de, et lag som i ukene frem mot oss var klare favoritter! MEN VI GA IKKE OPP!!! Og det hele ble til et eventyr!- Som jeg sa til webredaktør Reiersrud da jeg kom til klubben: Jeg gikk til Åskollen fordi jeg ville rykke opp til 2.divisjon! Det klarte vi!

Konklusjonen er at vi er fanatiske glade i hvandre!!! For en gjeng! For et lag!! Fantastisk!! Tusen takk til alle i klubben, for at denne drømmen har blitt en realty!! Utrolig glad i Dere!!!


Tidenes drømmelag
Nå har jeg kun tatt med spillere som jeg har spilt sammen med, og det kunne vært mange, mange flere navn med på laget her, men det falt 
tilslutt på disse:) Dvs spillere som jeg ikke har spilt med, har jeg ikke vurdert, samt meg selv:)

Keeper: Marcus Andersson: måtte bare bli han! Fantastisk reaksjons, bra igangsetter, og alltid pratesjuk!
Venstre back: Ronny Lian: vanvittig slegge!!!
Stoppere: Mads Frøshaug og Simen Amundsen: vanvittige duellsterke og bra hodestyrke, alt en god stopper trenger! Murer ville jeg hatt her, men siden jeg måtte ha med disse to så blir det høyre back på han!
Høyre back: Marius Backe: ville helst hatt han som stopper!! En av de beste markkerne jeg har spilt med som stopper!
Midtbane sentral: Thomas Backe: burde vært proffspiller!! Fantastisk til å styre kampene!!
Indreløpere: Jørgen Flåtene og Truls garmo: ballsikre og meget gode spillere!
Venstre kant: Morten Idal: fantastisk venstre fot!! Nesten bedre enn Beckham på innlegg!
Høyre kant: Thorleif Molvær: en av de aller beste på teknikk, bedre som spiss syns jeg, men Lars måtte bare med på topp! 
Spiss: Lars stokka: tidenes måltjuv, og mestscorende gjennom tidene, da blir du tatt med! Glemmer aldri duellene med Marius Plunecke fra Konnerud!!
Mvh Capt Farra:)

Del dette innlegget