Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Far og sønn Finnestrand med kamper i Kollen

Keepertalentet Matias Finnestrand fikk sin debut på A-laget mot Kvik Halden.atias Finnestrand, sønn av klubblegende Jarle «Finta» Finnestrand, fikk sine første minutter som burvokter i 2.divisjon forrige helg. Matias er den første 2.generasjonsspilleren i ÅFK/DFK siden klubben ble stiftet i 1992.

Det var en stolt pappa som nøt øyeblikket i Halden, og tankene gikk nok tilbake til sin egen A-lagsdebut tidlig på 80-tallet. Høsten 1999 har blitt et merkeår for familien Finnestrand. Det var året Finta kom til Åskollen FK og ikke minst kom Matias til verden. Med en far som Finta var det aldri noen tvil om det var fotballspiller Matias skulle bli. For Jarle har draktnummer 10 alltid betydd noe spesielt. «En nummer 10 er ikke noe du blir, men noe du er!» Selv spilte Finnestrand med dette trøyenummeret, og som utstyrsansvarlig er han nøye med hvem som får bære nummeret videre. I år var det unge Matias som fikk æren av å ta arven videre. Aldri før har klubben hatt en keeper med 10-er på ryggen, men Finta mener gutten har gode gener og er en naturlig 10-er. -Mathias er selvsikker og en ledertype, forklarer Finta. Om debuten forteller den stolte pappaen at han synes det er gøy Matias får betalt for all jobbingen han har lagt ned på treningsfeltet. – Matias er veldig disiplinert og nøye, det er ingen tilfeldigheter at han har blitt hentet til DFK, samtidig som det er veldig gøy at han er den første sønnen i klubben som har kommet opp på A-laget. Matias har et stort potensiale til å komme seg videre i fotballen, så det skal bli spennende å følge ham på veien.

Matias har i år sin første sesong på seniornivå. Han ble hentet fra juniorlaget til Konnerud i vinter og fikk sin første seniorkamp i 4.divisjon for DFK2 i juni. To ganger i uken hospiterer han med rekruttene til Strømsgodset, og i sommer ble han tatt ut på Statoilakademiet som en av tjue keepere i hele landet fra 99 og 00 kullet. Med Frode Grodås som trener hadde Matias en fin treningsuke i Porsgrunn og fikk gode tilbakemeldinger. Om debuten i 2.divisjon mot Kvik Halden forteller keepertalentet at innhoppet i 2.omgang gav mersmak. Unggutten fikk de 10 siste minuttene på stillingen 4-0, og hadde noen fine involveringer. 5-0 scoringen kunne han ikke lastes for. Selv synes Matias at det er både gøy og utviklende å være med DFK. – Det er høyere intensitet og nivå på DFK-treninger enn treningene til Godsetrekruttene. I tillegg har han stort utbytte av å trene sammen med DFK-keeper Hermann Rhodén. – Han er læremesteren min. Flink til å lære bort, forklare hva som skal gjøres og lære meg nye øvelser! Matias har fått tilbakemeldinger om at han er god på strek, en mot en og har god fysikk ute i feltet trass sin unge alder. Av ting han jobber  med å bli bedre på er å være mer i balanse, slappe av og holde harde skudd.

Trenerteamet kan fortelle om Matias at de syntes han er svært spennende og har alle forutsetninger for å bli en meget bra keeper. Meget høyt maksnivå spesielt på strek, svært treningsvillig og akkurat passe gal i hodet til å lykkes. Har allerede markert seg på kretslag og senest på NFFs talentleir i sommer. I et strålende keeperteam ledet av Herman Rhodén som legger opp keeperøktene får han alle muligheter til å utvikle seg. 

Del dette innlegget