Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Fantastisk Celina forsterkning for DFK!

Trenerteamet kan gni seg i hendene etter å ha sikret seg Behajdin Celina på laget. Unggutten, med fortid i Strømsgodset og Birkebeineren, blir en enorm forsterkning for Drammenslaget og kan bli en av lagets store profiler i år. Allerede i første treningskamp mot Konnerud i helgen fikk talentet vist seg godt frem i omgangen han spilte ved bl.a. score hattrick og bli kåret til en av DFKs 3 beste spillere. Celina kom fra Godset som back, men kan bekle de fleste roller. Med sin store fotballforståelse, aggressivitet, presise pasningsfot og avslutningsegenskaper kan det godt hende at Celina blir flytter høyere opp i banen.

– Har ikke sett maken til backspill
Behajdin Celina markerte seg tidlig på juniorlaget til Strømsgodset og fikk sin ilddåp for A-laget allerede som 16-åring i treningskamp mot Mjøndalen mars 2010. Unggutten fikk spille fra start og fikk mye skryt av SIF-trener Ronny Deila etter kamp. – Jeg har ikke sett maken til backspill av en så ung gutt på lenge. Behajdin tok Stian Ohr (MIF) helt ut av kampen. Meget imponerende. Det må ha vært en stor inspirasjon for Behajdin å spille foran 2500 tilskuere her på Marienlyst, sa Deila til Drammens Tidene den gang. Året etter kom den offisielle debuten da Celina spilte 90 minutter som venstreback i cupkamp mot IBK og noterte seg for assist. Celina spilte fast for Godsets 2.lag i 2.divisjon som juniorspiller, og noterte seg for flere treningskamper for A-laget, men i skarp konkurranse med kameratene fra juniorlaget Gustav Vikheim, Tokmac Nguen og Mads Gundersen fikk til slutt Celina beskjed om at Strømsgodset ikke hadde plass til flere unggutter i A-stallen. Dermed ble det et år på Årbogen for IBK i 2.divisjon, før Celina vendte nesa hjem til Drammen og spill for DFK.

Med på FIFA 13
For entusiaster av fotballspillet FIFA har man kanskje lagt merke til navnet Behajdin Celina fra før. I FIFA 13 var Celina oppført som reserve på Strømsgodset med spillertrøye nr 43. På spillerprofilen er han oppført med 56 i prosent på total rangering, men 70 i potensiale. Celina ble av FIFA vurdert som best i kategorien bevegelse (316 av 500 poeng) med høyeste prosent på balanse (70).

Ville ha drakta etter Pelle
Jarle Finnestrand i DFKs trenerteam forteller at Drammen FK er særdeles fornøyd med å få Behajdin til klubben. – Han er ekstrem på mange måter i form av glimrende ballbehandling, fantastiske basisferdigheter og et godt blikk, skryter Finnestrand. – Behajdin er en type som framstår som litt beskjeden, men det er kun utenfor banen. På banen lar han beina snakke og han gjør hele tiden uventede ting. Behajdin er nok en spiller som vil drive mange forsvarsspillere til vanvidd i løpet av sesongen. På treningsfeltet gjør han ting som få gjør etter han. Behajdin er en meget smart fotballspiller og han kan bekle flere roller, slår treneren fast. Men når det kommer til ønske om draktnummer fikk Finnestrand erfare at Celina ikke var skyggeredd: – Nevnte jeg at Behajdin kunne virke beskjeden? Når du spør om å få bære drakt nr 00 etter vår fantastiske spiller Amahl Pellegrino (!) – ja, da er du kanskje ikke så beskjeden likevel…!

Del dette innlegget