Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Er det mulig å slå Godset?

På hjemmebane er DFKs Emil Fossum (21) storebror til Godsets Iver Fossum (17), men når lagene møtes i 1.ordinære runde av NM er det Emil som må finne seg i å være lillebror. Mandag spilte Iver sin første Tippeligakamp fra start for Strømsgodset som venstre back, mens Emil serieåpnet for Drammen som høyre kantspiller. Får brødrene en ny sjanse på samme plasser i hvert sitt lags startoppstilling torsdag, vil de møtes til en real brødreduell ute på gressmatta.

Webredaksjonen ville ta forhåndstemperaturen på fighten  og møtte brødrene til en verbal duell ute på Marienlystmatta rett før påske. Der var det tydelig at storebror Emil var hissigst på grøten, mens lillebror Iver var mer rolig og avbalansert. 

Brødrene har i de siste dagene diskutert seg i mellom om det faktisk er mulig for DFK å beseire Strømsgodset. Emil er optimistisk og har troen på at DFK har en mulighet, noe Iver ser på som veldig lite realistisk. Emil tror Godset kan komme til å undervurdere DFK i cupkampen. – De vet ikke hvor gode vi egentlig er, så vi kan komme til å overraske fra starten av, forteller DFK-spilleren. Iver er uening med storebror og mener at Godset ikke kommer til å gå på en bom som mot Asker i fjor. – Hvis vi er ordentlig skjerpa så tror jeg det skal gå ganske greit, egentlig. Slepper vi oss ned, så veit en jo aldri, da kan det gå dårlig, sånn som mot Asker i fjor. Men det skal ikke skje i år, bedyrer lillebror.

Brødrene håper på at begge får spilletid og at det blir en duell dem i mellom torsdag. De har møtt hverandre på banen før, senest for et par år siden i en juniorkmp mellom SIF – Mif. Da vant Godset, og Iver scorte. – Det var ikke så moro, så jeg tar gjerne en revansje, forteller Emil. De har spilt mye sammen ute på banen opp gjennom årene, og storebror hevder han hadde kontroll på lillebror inntil 2-3 år siden. – Etter det har jeg slitt med å ta tak i ham faktisk. – Han slår pasningen før jeg rekker å komme opp i ham og han har såpass god kontroll at det er vanskelig å ta fra ham ballen, sier Emil med en liten bekymret mine om munnen. Iver på sin side mener at det er viktig å hindre storebror i få skutt med venstreslegga. – Hvis ballen kommer over på høyrefoten er det lettere for meg å ta fra ham ballen. Han er en liten finter, så det er ikke alltid så lett å skjønne hva han skal gjøre, flirer lillebror.

Den kjappeste av brødreparene er Iver, så Emil forteller at han helst vil unngå å komme i en spurtduell med ham. – Iver har også bedre spenst, så for å vinne hodedueller må jeg bruke noen triks og sette tyngden til for å skumpe ham bort før han hopper opp, ler eldstebror Fossum.

På spørsmål om hva de tror resultatet i kampen blir er Emil sterk i troen og håper Drammen kan overraske med 2-1 seier. Iver har ingen tro på en cupbombe, og tipper Godset vinner 6 eller 7-0. – Det blir nok ingen mål på storebror i denne kampen, forteller Godsetspilleren skråsikkert.

Del dette innlegget