Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

En klubblegende har forlatt oss

Rune Assink Hansen døde brått fredag kveld. Det er med stor sorg å måtte meddele at vårt kjære klubbmedlem #21 Rune «Kula» Hansen har gått bort. Rune fikk et massivt hjerteinfarkt fredag kveld mens han var på hyttetur med familien. Rune følte seg brått dårlig og la seg til å hvile, men ble til stort sjokk kort tid etter funnet livløs i sengen. Gjenoppliving ble forsøkt på stedet, men til tross for bistand fra luftambulanse stod ikke livet til å redde. Rune ble bare 43 år og etterlater seg konen Sandra og barna Casper og Malin.

Bisettelsen finner sted i Åssiden kirke tirsdag 15.mars kl. 14.00. Familien setter pris på all omsorg og kondolanser, men ønsker ikke blomster i bisettelsen. Bidrag til barnas utdanningsfond tas imot med stor takk. De som ønsker å minnes Rune ved å hjelpe hans familie kan gi et bidrag inn på utdanningsfondets konto 9235.38.08836.

Vi i Åskollen FK og senere Drammen FK minnes Rune som en ekte Kollenlegende. Mannen med silkefoten og overblikket gav oss mange gode fotballminner, både på og utenfor banen. På banen var han en ledertype som stod fram da laget trengte det som mest. I garderoben var han en hyggelig kar med god humor som bidro til å skape et godt miljø. Det har vært mye moro vi har hatt sammen med Rune på treningsleir, årsfester og avslutninger.

Fra Åskollen-tiden beskrev Coach Nordahl Rune «Kula» Hansen som en stødig og lugn spiller med en herlig forståelse. Rune var flink til å lese spillet og var sikkerheten selv defensivt. At hans spenst ikke var på topp internasjonalt nivå utgjorde ingen trussel, for med et godt, bredt og trygt fotfeste og en timing uten like tok han alt i lufta. Fremover spredte han silkepasninger til frontspillerne. På offensivdødball var han stusskongen på Henning Riise sine lange innkast og Laurits sine presise cornere. Kula var en spiller som gjerne tok ned ballen på brystet ved egne målstrek før han driblet seg ut av 16 m.

Rune spilte 63 kamper for A-laget. På de kampene ble det 19 mål, 9 assist og 20 noteringer for å være blant lagets tre beste spillere. Da tiden på A-laget var over ble han en av Gaffern`s viktigste menn på B-laget og var med på hente hjem trofeer i kretsmsterskap og Kollen Cup.

Minneord fra Coach Gøran Nygård, trener for Rune da han spilte for B-gjengen:

Hyllesten jeg skrev da du bestemte deg for å legge fotballskoene på hylla i 2013 viste seg å bli mer aktuell i dag enn den var da.  Hva skal man skrive når man skal sette ord på ting man ikke kan sette ord på? Nyheten om din bortgang på lørdag var et stort sjokk for oss alle. Dette føles så uendelig trist og ufattelig urettferdig. Du var alltid den lune, fine karen i garderoben som trivdes best med å skifte på gulvet eller i dusjen fordi alle benkene var opptatt. Selv om du gjorde det du kunne for å ta liten plass i garderoben, er sannheten at du gjorde alt annet enn dette med din varme utstråling og tilstedeværelse.

Helt siden ”B-gjengen” så dagens lys slik vi kjenner dem i 2005, har du vært en av de absolutte bærebjelkene i laget, en av de som satte krav med din tydelighet men samtidig så alle med din raushet. Du var alltid den som kom i prat med motstandere selv om jeg som trener hadde gjort alt i min makt for å tråkke på og rakke de ned i forkant for å skape tenning i inngangen til kampen. Det samme gjaldt nye spillere som dukket opp på trening. Det kan ikke alltid være lett å være ny spiller i en etablert treningsgruppe, men med deg på ble alltid overgangen så mye lettere.

Du gjorde ofte et poeng av at du verken hadde tempo, spenst eller kondisjon. Du hadde selvfølgelig helt rett, måten du kompenserte for dette på med en fotballforståelse, et tilslag og nærteknikk svært få i Buskerudfotballen kunne matche og en irriterende evne til å alltid stå der ballen landet gjorde deg til et av de absolutt største balltalentene vi har vært vitne til i lokalfotballen.

For oss i fotballmiljøet vil du alltid stå igjen som en bauta. Og ordene jeg brukte om deg avslutningsvis i hyllesten burde være et mantra for oss alle å etterleve. ”Det er menneskene som skaper klubben. Akkurat her har du definitivt satt dine spor”.

Våre tanker går til Sandra, Casper og Malin som vi vet du satte høyere enn noe annet.

Del dette innlegget