Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

En ekte Kollenhelt har forlatt oss

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at vår kjære Ronny Lian gikk bort natt til 17.mai. 80 personer samlet seg mandag for å søke trøst og minnes vår gode venn. Tirsdag 26. mai kl.11:00 blir det begravelse i Åssiden kirke.

Minneord fra Richard Hagel, formann:

En ung ”Kollen helt” har forlatt oss så alt for tidlig Ronny Lian forlot oss natt til 17,mai, brått og uventet. En hel klubb sitter igjen med sorgen og savnet etter en stille ogbeskjeden gutt, som stort sett lot føttene tale for seg når han var i aksjon på banen! Ronny kom til oss fra Drafn mens ÅFK fortsatt var i 4.divisjon. Leif Helge og jeg hadde sendt Ronny i aksjon flere ganger for Drafn og v var henrykte over å få en spiller til ÅFK av Ronnys kaliber. I opprykksåret til 3.div. i 2003 scoret Ronny 10 mål og hadde 5 assist fra sin venstre back posisjon. Flere av disse målene var fantastiske frispark, som Ronny med stor kraft og presisjon dundret i mål fra langt hold. Disse spektakulære målene gjorde Ronny til en meget populær spiller blant våre supportere! Ronny var stabil og spilte hele 21 av 22 kamper denne viktige sesongen og spilte en meget stor rolle i forhold til vårt opprykk til 3.div. Etter flere gode sesonger i 3.divisjon bestemte Ronny seg for å trappe ned, først til 4.divisjon, hvor han skulle spille med flere av de unge jr. spillerne han hadde trent på aldersbestemte lag tidligere, før han til slutt bestemte seg for å trappe ned til 7.div.og spille med mange av hans jevnaldrende kompiser! Han har gjort utrolig mye flott på banen som spiller, men ikke minst har han gjort mye flott for ungdomsfotballen her ute på Åskollen/Glassverket, som trener for både G-16 og G-19 lagene våre. Ronny hadde mange venner, sannsynligvis flere enn han var klar over selv! Vi er mange som vil savne gutten med den lune humoren og det lure smilet.

Minneord fra Jarle Finnestrand, trener og venn:

Det var med sjokk og vantro jeg i ettermiddag mottok meldingen om at min kjære venn Ronny Lian var gått bort. Beskjeden jeg fikk om din bortgang føles både urettferdig og uvirkelig. Jeg husker første gang jeg traff Ronny, en stille og rolig gutt, men med et lurt smil alltid på lur. Jeg husker når stemningen på trening eller i kamp var laber så hadde alltid Ronny noen tørre, men artige kommentarer å komme med som løste opp stemningen. Han var en gutt som alle var nødt til å like. Alltid blid, engasjert, lærevillig, lojal, omsorgsfull, en jeg kunne stole på og en sann venn. Ronny var med på Åskollen’s A-lag mange år før han etter hvert valgte å trappe ned og ha det litt mer gøy med fotballen på et lavere nivå i klubben. Dette var noe jeg satte utrolig pris på siden jeg da også ville få han som lagkamerat. Ronny var en mann av få ord, men allikevel alltid åpen og alltid gjennomtenkte svar hvis du spurte han om råd. Du var alltid der for vennene dine Ronny og du gjorde alt du kunne for at vi kompiser rundt deg skulle ha det bra. Ved juletider så var vi n gjeng i England for å se fotball og Ronny var selvfølgelig med. Vi hadde en fantastisk tur og jeg tror det var slike øyeblikk du levde for. Du elsket å være sosial sammen med gode venner og ikke minst så elsket du å se fotball i England og da selvfølgelig på laget ditt Arsenal. Jeg har heldigvis vært en av de som har fått lov til å bli kjent med mennesket og personen Ronny Lian. Det er ikke tvil om kjære venn at du i flere år har hatt mange tøffe og tunge stunder som har preget din hverdag. Du var allikevel så raus at du har delt mange av disse stundene med meg og det er ikke få ganger vi har hatt gode, dype og ærlige samtaler som bare gode venner kan ha. Tross disse tunge og tøffe periodene så var du alltid åpen og positiv og var alltid opptatt av å finne løsninger. Jeg føler meg beæret Ronny for alt du har villet dele med meg i disse årene vi har kjent hverandre. Det vil utvilsomt bli et stort tomrom etter deg som er umulig å fylle. Jeg håper at sjelen din har fått ro nå kjære venn og at vi en dag sees igjen.

En virkelig og sann venn har så altfor tidlig tatt farvel.

Hvil i fred!

Minneord fra Gøran Nygård, Lagleder ”Z-laget”

Det var med sjokk vi i dag fikk beskjeden om at Ronny ikke lenger vil bli å finne på treningsfeltet, i garderoben, på dugnader og på kamp sammen med oss. Drammen FK har mistet så uendelig mye mer enn distriktets beste venstrebein i Ronny. Han var et familiemedlem i klubben som ingen noensinne kan erstatte. Hvem skal dundre ballen i krysset fra 40 meter, hvem skal slå de presise crosserne som alle lag prøver på men som kun de færreste klarer å gjennomføre? Og ikke minst, hvem skal skryte hemningsløst av det etterpå? Alltid med et glimt i øyet og en skarp kommentar på lur var du en av de som satte farge på det unike miljøet klubben er beryktet for. Klubben har blitt en nøkkelperson fattigere i dag. Trenere, ledere, spillergruppe og støtteapparat sørger sammen på denne tunge dagen. Hvil i fred, kompis

Minneord fra ”juniorgutta”, skrevet av Helle Fretheim

Det er helt uvirkelig at du er gått bort! Det var med sjokk vi fikk beskjeden i går kveld. Ufattelig trist og meningsløst. Takk Ronny for alt du gjorde for oss! Du ble en god venn gjennom 3 sesonger både på og utenfor banen. Du ga utrolig mye av deg selv! Vi har mange gode minner fra denne tiden. Spesielt når vi var på cup var du i ditt ess. Det fine med deg var at det var du selv som sto for ”skandalene” så slapp vi gutta noe mas.

Takk for alt du ga oss Ronny!

Minneord fra Cecilie Fevang, tidligere lagleder GIF

Det var med stor sorg jeg fikk beskjeden om Ronnys bortgang i går kveld. Jeg ble kjent med Ronny da han overtok som trener for guttelaget i GIF. Han var en stille og sjenert gutt, men på sidelinjen var han en ren tiger. Da var han engasjert til tusen, og ga alt. Og litt til. Jeg ble etter hvert ganske godt kjent med han. Jeg fikk stadig noen meldinger og telefoner om ting som ikke var like greit og hanskes med alene. Da hendte det vi tok oss en biltur et eller annet sted, og hadde noen gode samtaler. De fleste av dere kjenner Ronny som en flink fotballspiller. Jeg kjenner han også som en som tok seg av folk rundt seg. En som hjalp gamle damer med å handle, skifte lyspærer og div. En som hjalp meg med flytting midt i julestria. En som hjalp andre venner som hadde tunge stunder. En som brydde seg veldig om gutta han var trener for. En som kunne være full av liv bak den sjenerte fasaden. En som stadig havnet oppi trøbbel fordi han kunne være hissig som bare det. En som litt sjener kom med noen bilder fra cruiset han var på og lurte på om jeg ville se en ekte tiger i dress. Jeg er oppriktig lei meg over tapet av en flott gutt, og vil ha de gode minnene med meg videre. Hvil i fred, Tigergutt. Jeg kommer til å savne deg.

Del dette innlegget