Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Elleville jubelscener etter opprykk på Åskollen: – Den beste følelsen

Dette var Åskollens store dag. Jubelscenene var enorme da den lille bydelsklubben – som har 30-årsjubileum i år – sikret opprykk til fotballens 3. divisjon lørdag ettermiddag.

DRAMMEN: Åskollen FK møtte Hei fra Porsgrunn i den avgjørende kvalifiseringskampen om opprykk til 3. divisjon. Matchen ble spilt foran rundt 300 tilskuere på Glassverket kunstgress – eller Kollen Road som klubben selv kaller sin hjemmearena.

Det til slutt 2–0 til Åskollen, og 3–0 sammenlagt – siden drammenserne vant 1–0 på bortebane sist helg.

Emanuel Kot, lillebroren til den tidligere Strømsgodset-helten Tokmac Nguen, gjorde som i første match og ga Kollen ledelsen 1–0. Scoringen kom etter 37 minutter, da Kot møtte perfekt ved første stolpe og styrte ballen i mål. Deretter reddet Åskollen-keeper Bayram Dogan et straffespark på tampen av første omgang.

Hei jaget mål i hele andre omgang, men Åskollen lå lavt og hadde bra kontroll defensivt. Hjemmelaget ble meget farlige på overganger, og på tampen kom avgjørelsen. Til slutt kunne Behajdin Celina, for øvrig storebror til utenlandsproffen Bersant Celina, enkelt legge på til 2–0. Da jublet kameratgjengen for opprykk etter en suveren sesong i 4. divisjon.

ÅSKOLLEN-JUBEL: Åskollen-spillerne jublet for scoring i kvalikkampen mot Hei. Foto: Jostein Nilsen

Nytt opprykk for Kinni

Kinni Grewal har tidligere rykket opp til Eliteserien med Mjøndalen (2014). Nå ble det et nytt opprykk, men litt lenger ned i divisjonssystemet.

– Kult å gjøre dette med kompiser da, og herlig stemning. Jeg visste ikke at det bodde så mange mennesker her på Åskollen. Jeg var litt nervøs for at Hei skulle få 1–1 i andre omgang, for vi er så dårlig trent – og blir alltid slitne på slutten. Men vi avgjorde det. Vi trengte den, og det var litt flaks, sier Kinni spøkefullt og smiler.

ÅSKOLLEN-VETERAN: Kinni Grewal var i perlehumør etter opprykket med Åskollen. Foto: Jostein Nilsen

Grewal poengterer at Drammen trenger et lag i 3. divisjon, og nå har Åskollen klart det. Det blir stor forskjell fra kretsdivisjon til en landsomfattende liga. En stor overgang for Åskollen-gutta.

– Blir du med videre?

– Jeg må legge en kabal først. Boligkjøp er gjort, så må jeg prate med kona og se hvor mye fri jeg får, melder en sprudlende Åskollen-back.

Emanuels reprise

Tokmac Nguen skrøt av lillebror Emanuel Kot i Drammens Tidende før kvalikkampen lørdag, og trodde han ville bli avgjørende igjen. «Tokki» fikk rett siden Emanuel sørget for det viktige 1-0-målet.

– Den beste følelsen. Veldig bra gjennomført kamp. Nå er det bare å hente seg inn igjen før det blir spill i 3. divisjon neste år. For meg var dette veldig gøy. Jeg har et godt forhold til klubben, og så har jeg aldri rykket opp før. Utrolig hyggelig, kommenterer Kot.

SCORET: Her scorer Emanuel Kot (t.h.) Åskollens viktige 1-0-mål. Foto: Jostein Nilsen

Nicklas Raaholt, som blant annet har spilt profesjonelt i svenske Umeå i Superettan (nivå to), har valgt å spille med venner i Åskollen denne sesongen.

– Det er fortsatt morsomt å spille fotball, og vi er en fin kompisgjeng her. Når du spiller sånne kamper som dette så merker man at vinnerlysten er der, selv om det er lavere divisjon. Klubben fortjener å rykke opp, melder Raaholt, som vurderer sterkt å spille 3. divisjonsfotball i Åskollen.

Kampfakta Åskollen-Hei

Fotball. Kvalifisering til 3. divisjon menn – 2. kamp:

Åskollen-Hei 2-0 (1-0), 3-0 sammenlagt. Åskollen er klare for opprykk til 3. divisjon

Glassverket kunstgress, ca. 300 tilskuere

Mål: 1-0 Emanuel Kot (37), 2-0 Behajdin Celina (90)

Dommer: Nedim Brbovic, Sandar

Gult kort: Kinni Grewal, Nicklas Raaholt, Liki Paul Pitia Sekwat, Adbihakim A. Dagane og Nicolai Njie, Åskollen. Jeremie Elepo, Hei.

Åskollens startellever: Bayram Dogan, Kinni Grewal, Nicklas Raaholt, Liki Paul Pitia Sekwat, Huseyin Engin, Artan Brovina, Behajdin Celina, Adbihakim A. Dagane, Emanuel Kot, Hasan Huseyin Duman, Nicolai Njie.

Artikkel fra DT.no

Del dette innlegget