DRAMMEN FK – VARD HAUGESUND 1 – 2

Drammen spilte en positiv kamp mot Vard Haugesund og hadde fortjent poeng i dag. Laget kjempet godt og vartet opp med flere målsjanser som med litt mer hell kunne gitt utslag i tellende resultater. Vard var en god motstander med en tydelig spillestil og flere tekniske enkeltindivider, og kommer helt sikkert til å gjøre en god sesong. Ronny Hvambsal debuterte som DFK-keeper i dette oppgjøret og gjorde en god figur. Allerede i åpningsminuttene markerte han seg ved å kaste seg ut i hele sin lengde og fiste et velplassert frispark utenfor stengene. Gjennom hele kampen sto han for trygghet og rutine, og kan ikke direkte lastes for noen av baklengsmålene. Drammen leverte en grei 1.omgang, men slet periodevis med Vards tekniske angrepsspillere som gang på gang prøvde å drible seg gjennom på midten like utenfor 16-meteren. Nok en gang måtte de blåkledde tåle å ligge under 1-0, men denne gangen klarte Drammenserne å utlikne før pause. På en imponerende måte kom DFK tilbake etter kalddusjen og tok gradvis over initiativet i kampen, og da Petter Kalmo ble feid over ende innenfor 16-meteren på en opplagt målsjanse, var ikke storscorer Morten Hagen sen om å be. Med stor trygghet og selvtillit ekspederte Hagen straffen sikkert i mål. Andre omgangen ble dominert av Drammen og med stor entusiasme spilte laget seg til flere halvsjanser. Vard ble presset lengre tilbake på banen, og publikum luktet en DFK-scoring. Midtbanen la ned en stor innsats og gikk knallhardt inn i dueller, mens kantspillerne var flinke til å gå på løp. Men den siste pasningen fram til det skulle avsluttes var ikke presis nok, og Vard fikk avklart gang på gang. Bortelaget viste seg etterhvert som et godt kontringslag og kampen levde med stor fart og sjanser til begge lag. Avgjørelsen skulle falle i siste fase av kampen da Vards Tor Egil Moen vartet opp med en soloprestasjon av sydenlandsk karrakter. Han valset forbi 3 forskremte DFK-forsvarere og plasserte ballen pent forbi en utrustende Hvambsal i målet. DFK skal ha honnør for å fortsette presset og skape sjanser, og hadde Niklas Knutsen tatt bedre vare på muligheten i sluttminuttet alene med keeper, hadde utfallet blitt uavgjort, – noe som hadde føltes mer rettferdig!

1-1) MARIENLYST STADION MÅL: 0-1 (18′): O.Langeland 1-1 (36′): Morten Hagen str 1-2 (76′): T.Moen DRAMMEN FK: R.Hvambsal – C.Pedersen (N.Knudsen 80′), F.Tjønnøy, S.Amundsen, M.Backe – P.Kalmo (A.Myrvold 60′), F.Nemati, J.Flåtene, T.Backe, E.Øverby (H.Engin 74′) – M.Hagen DFK’s 3 BESTE Farra Nemati Thomas Backe Morten Hagen