Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

DRAMMEN FK – TEAM SIF 2 – 5

Drammen fikk en dårlig start på sesongen da laget gikk på en smell mot Team SIF. DFK klarte ikke å prestere i nærheten av det de har vist på trening og i de siste treningskamper, og spillerne virket som de hadde svært høye skuldre i serieåpningen.Alt lå til rette for at Drammen kunne gjøre en god debut i 2.divisjon. Laget hadde trent godt, kunne stille med omtrent skadefritt mannskap og møtte et SIF-lag uten Tippeligaprofiler. Likevel ble det aldri noen jubelkveld for de blåkledde. Team SIF gikk opp i ledelse allerede etter 6 minutter, og DFK ble løpende mye igjennom uten å få tak i ballen. Keeper Marcus Anderson ble skadet tidlig, men klarte å fullføre 1. omgang før han måtte kaste inn håndkledet mot slutten av oppgjøret. Kaptein Mats Frøshaug klarte ikke å holde ut så lenge og måtte byttes ut etter kun 20 minutter. Før halvtimen var gått stod det 2-0 til Godset og publikum kunne ane at dette ikke ville gå veien. Til tross for stor SIF-dominans klarte DFK å produsere enkelte sjanser, og på en av disse ble laget tildelt straffespark. Typisk for kvelden var det at Christer Pedersen satte ballen utenfor stengene.I pausen fikk guttene høre noen sannhetsord, og i 2.omgang kom en mye friskere DFK-utgave på banen. Laget kjempet mer iherdig, orket å løpe og stod høyere i banen. Siden DFK måtte angripe ble det en veldig underholdende kamp. Drammen gikk i angrep med mange mann og produserte flere gode angrep, samtidig som Team SIF spissene fikk mye rom og flere sjanser på overganger. DFK var flinke til å komme rundt på kantene og serverte fine innlegg, men en god Adam Larsen i SIF-buret var vanskelig å overliste. Men Hagen og Lunda fikk begge notert seg for scoringer og holdt liv i kampen inntil keeper Anderson måtte ut. Siden DFK hadde brukt opp sine bytter måtte utespiller Hagen overta keeperhanskene, og med en mann mindre på banen ble det for vanskelig å ta igjen SIF. Det var en skuffet supportergjeng som pakket sammen og gikk hjem denne kvelden

MARIENLYST STADION, 350 TILSKUERE MÅL: 0-1 (06 min): Mohammed Keita 0-2 (26 min): Kjetil Lundebakken 1-2 (65 min): Morten Hagen 1-3 (70 min): Mohammed Keita 1-4 (72 min): Endre Arntzen 2-4 (80 min): Espen Lunda 2-5 (90 min): Ola Kamera DRAMMEN FK: M.Anderson F.Nemati, M.Frøshaug (S.Amundsen 20′), F.Tjømøy, C.Pedersen – H.Engin (A.Amundsen 46′), T.Backe, J.Flåtene, E.Lunda – M.Hagen, T.Molvær (N.Gresko 56′) DFK’s 3 BESTE Fredrik Tjømøy Christer Pedersen Morten Hagen