Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Drammen FK – Odd BK3 4 – 4 (2-2)

11.04.13, Marienlyst std: Drammen FK – Odd BK3 4 – 4 (2-2)
MÅL ASSIST DFKs 3 BESTE
0-1 (18′): Mladenovic
1-1 (23′): Abdihakim Dagane
1-2 (26′): Heiland
2-2 (30′): Ola Narnor
3-2 (53′): Kot Nguen
4-2 (68′): Didrik Storskogen
4-3 (74′): Augestad
4-4 (87′): Heiland

Ola Narnor

Didrik Storskogen
Truls G.Johansen
Kot Nguen

Ola Narnor
Truls G.Johansen
Niklas Wilkinson
Startoppstilling:
B.Thomas – R.Hamde, T.Lian, F.Nemati, N.Wilkinson
T.Backe, A.Dagane, D.Storskogen – K.Nguen, O.Narnor, P.Kalmo

Innbytte:
T.G.Johansen inn for Dagane (45′), T.Molvær inn for Nguen (70′), N.Knutsen inn for Narnor (80′)

Drammen FK delte poengene med Odd BK3 i serieåpningen hjemme på Marienlyst. I en kamp som bølget mye frem og tilbake byttet lagene på å ha initiativet i lengre perioder, så totalt sett var uavgjort et ganske rettferdig resultat. Nyervervelsene Borger Thomas og Truls Garmo Johansen fikk sine offisielle debuter i den blå DFK-drakta sammen med juniorspiller Kot Chol Nguen. Alle tre bemerket seg med strålende innsats mot Odd, og viste seg som solide forsterkninger.

Gjestene fra Skien, ledet av den gamle storspilleren Tommy Svindal Larsen, viste allerede fra start at de ikke kommer til å blli noen kasteball i årets serie. Ungguttene gikk ut med et tydelig spillemønster, hadde stor hurtighet med og uten ball, samt masse tæl. Drammen virket i motsetning noe rufsete i spillestilen, og feilpasningene florerte. Kampen om midtbanen var det Skienslaget som vant i 1.omgang, og det måtte en baklengs til før DFK ble målfarlige. Odd gikk opp i føringen etter en enkelmannsprestasjon som latterliggjorde DFKs forsvarsjobb. Helt fra egen 16-meter fikk Oddspilleren føre ballen til hjemmelagets dødlinje og enkelt slått et innlegg til en umarkert angriper som plasserte ballen utakbart forbi Thomas fra 5-6 meters hold. Heldigvis for hjemmelaget kom utlikningen ganske raskt på en dødball lempet inn i gjestenes 16-meter som Narnor får headet videre til Abdi. Helt upresset nikket Abdi ballen varsomt i det åpne buret. Nå våknet DFK til liv, men et litt billig straffespark førte gjestene opp i nok en ledelse. Utlikningen til 2-2 kom etter et nydelig spill der Didrik slår ballen vakkert gjennom Odds forsvarsfirer til en våken Narnor som lader storslegga og blåser inn en kanonkule skrått fra 15 meter som keeper aldri ser utgangen på.

Med justeringer i spillet og innbytte av Truls Garmo Johansen fremsto DFK i et helt annet lys etter hvilen. Johansen eide midtbanen og fikk hele Drammenslaget til å heve seg et par hakk. I store deler av andreomgangen var det kun et lag på banen, og DFK produserte det ene mønsterangrepet etter det andre. I denne perioden scoret hjemmelaget 2 mål og gikk opp i en fortjent 4-2 ledelse. Først kjempet Garmo og Nguen inn 3-2 etter klabb og babb i motstanderboksen, før Didrik serverte en lekkerbisken av en scoring på volley. Det presise innlegget ble slått inn av Kot fra venstre etter et flott gjennomspill av Wilkinson. Dessverre klarte ikke DFK å punktere kampen helt og inviterte gjestene  inn i kampen igjen ved å fomle det til for seg selv i forsvar. Odds angripere takket og bukket og utnyttet sjansen ved å redusere til 4-3. Et unødvendig rødt kort for munnbruk reduserte Drammen til 10 mann de siste 10 minuttene, og etter et voldsomt press fikk til slutt Odds unggutter den etterlengtede utlikningen og sørget for poengdeling. 

Del dette innlegget