Drammen FK – Lyn 0 – 3 (0-3)

Lyn brukte bare 12 minutter på drepe kampen mot Drammen. Med høyt press og stort balltempo presset bortelaget Drammenserne bakpå fra første stund, og det ble tidlig klart at denne kampen ville de virkelig vinne. DFK var disiplinerte bakover og kjempet godt, men klarte ikke å få til noe spill på motsatt banehalvdel før det hadde gått 20 minutter av kampen, men da ledet Lyn allerede med et par mål. Da Oslolaget fikk sin 3.scoring like før pause fryktet hjemmepublikummet at laget kunne gå på et tap med stygge sifre, men DFK reiste seg og leverte en brukbar 2.omgang.

Baklengsmålene kom etter stormangrep av bortelaget, men burde vært avverget. Et langt innlegg ble slått inn mot 16-meteren, men hverken forsvarere eller keeper gav Lyns Brandal den store kampen om ballen, slik at han fikk en enkel jobb med å flikke ballen i mål. To minutter etterpå fikk Lyn et frispark fra skrått hold som ble ekspedert rett i mål av Johannesen ved nærmeste stolpe. Et godt plassert skudd, men langt fra hardt og absolutt mulig å ta for en våken keeper. Tredje scoring blir slått inn foran mål og går forbi hele backrekka og Lynspissen, før Lynangriper Rasmussen kom sklidende inn på bakre stolpe. Mulig at ingen kunne rekke ballen, men det så litt tafatt ut da den gikk forbi fire mann som sto og så på…! Offensivt klarte DFK å komme høyere på banen etter kalddusjen, og spesielt Nikola Njie var frisk. Hjemmelagets største målsjanse denne omgangen kom på et flott innlegg fra høyre mot en umarkert Petter Kalmo som fra 5-6 meteres hold nikker ballen mot krysset. Dessverre var det ikke nok kraft i headingen, og Lynkeeperen fikk avverget situasjonen. Kalmo hadde forøvrig en sjanse til mot slutten av omgangen, men lobben over keeper gikk til side for mål.

Etter pause var det tydelig at bortelaget var fornøyd og ville sikre seieren. Drammen kom mye mer med i kampen og klarte endelig å etablere et spill på motstanderens banehalvdel. Midtbanen jobbet iherdig og var flinke til å demme opp for motstanderens fremspill og selv fordele baller til DFKs angripere. Bakover på banen kjempet backrekka godt og stoppet de fleste av Lyns forsøk på avslutninger. De få gangene de kom igjennom var keeper Syvertsen god og tok seg av det som måtte komme. Syvertsen hadde blant annet et par meget gode benparader. DFK hadde fortjent en redusering etter hvilen, men spillerne stresset fælt da de nærmet seg motstanderens 16-meter og var veldig unøyaktig. Savnet av tekniske Molvær og måljegeren Knutsen kom til syne etterhvert som den ene halvsjansen etter den andre ble spolert av unøyaktigheter. Nærmest scoring var Paski som headet over på corner, samt et stolpeskudd.

Lyn vant til slutt fortjent i dag, og viser seg som en verdig serieleder. Bortesupporterne lagde en herlig stemning, og vi får bare håpe for fotballens skyld at et slikt lag kommer raskt tilbake der de hører hjemme: I tippeligaen!

Trener Øystein Garborg var en mellomfornøyd mann etter kamp. – Lyn vinner fortjent samtidig synes jeg vi viser oss frem fra en OK side idag. Det var veldig synd at de får 2 raske mål som dreper kampen litt. Alt i alt slipper vi inn tre billige mål som vi bør unngå. Jeg synes vi tidvis får til grunnspillet vårt som gir utslag i god frispilling og gode kombinasjoner, men Lyn er bedre på siste tredel og kommer med mye folk. Der er den største forskjellen idag, hevder Garborg. Tross tap fant treneren flere lyspunkter i oppgjøret:

– Det jeg kanskje er aller mest fornøyd med er at vi faktisk klarer å spille Lyn lave i perioder etter pause. Skal man ta poeng mot et sånt lag så må vi sette sjansene våres og ikke slippe inn de målene vi gjør. Lyn var tidvis veldig bra i dag og har et tydelig spillemønster. De vinner selvsagt fortjent, men føler vel at det ikke var noen 3-0 kamp. Jeg vil også føye til at det ligger veldig mye god læring i en sånn kamp og det skal vi ta med oss videre i treningsukene, konkluderer DFK-treneren og ønsker Lyn lykke til videre.

26.08.12, Marienlyst std: Drammen FK – Lyn 0 – 3 (0-3)