DRAMMEN FK – FREDRIKSTAD FK2 1 – 1 (0-1)

Drammen fikk en fin start på høstsesongen med poeng i oppgjøret mot Fredrikstad. Kampen skulle vise seg å bli svært underholdende med en rekke store sjanser til begge lag, og hvor resultatet 4-4 hadde gitt et mer riktig bilde enn 1-1. Publikum fikk oppleve en jevn og spennende match som bølget frem og tilbake mellom to angrepsvillige lag, og alt i alt var uavgjort et rettferdig resultat i dag som begge lagene kan være seg bekjent av. Drammen gikk ut med en nykomponert midtbane i 4-4-2. Anders Amundsen hadde fått sjansen i midten sammen med Jørgen Flåtene og leverte varene. Amundsen viste seg fram fra en meget god side i dag med presise kortpasninger på midten og lure gjennombruddspasninger til spissene samtidig som han stod frem som en kjempende løve i tospann med Flåtene. På topp ble det satset på hurtige Nikola Gresko og Espen Lunda som gav Fredrikstadforsvarerne mye hodebry. Spesielt Lunda kom til mange gode avslutninger, men ballen ville ikke trille over målstreken. Det var mye positivt å spore i Drammens spill i dag, og gledelig var det å se hvordan laget klarte å doble på kantene der spesielt Erik Øverby var flink til å komme på overlapp. Med litt større presisjon i både serv og avslutninger kan dette føre til mange mål fremover. Fredrikstad begynte kampen best og gikk opp i ledelse etter bare 10 minutter. Slurv i forsvaret ble effektivt utnyttet, og laget fra plankebyen var ikke sene om å be. Bortelaget fortsatte å kjøre en stor periode i 1.omgang før det hele jevnet seg ut. Det var nok noen frustrerte spillere som gikk til pause etter at Ronny Hvambsal hadde levert storspill i mål og reddet det ene forsøket etter det andre. Etter hvilen var det Drammen som var det førende laget og produserte store sjanser. Denne gangen var det bortelagets keeper som stod fram og reddet det som var, men måtte gi tapt for Farra Nematis skudd fra skrå vinkel som resulterte i 1-1. Drammen hadde enda en ball i buret, men den ble avblåst for offside, noe de blå på ingen måte var enige med dommeren i. I sluttminuttene var det uutholdelig spennende da det vekslet med enorme målsjanser på den ene siden av banehalvdelen til den andre og det var lite som skilte mellom seier og tap. Derfor føltes det helt greit da dommeren blåste av og det ble poengdeling

MARIENLYST STD. MÅL: 0-1 (10′): Michael Trulsen 1-1 (65′): Faramarz Nemati DRAMMEN FK: R.Hvambsal – M.Backe, F.Tjønnøy, S.Amundsen, E.Øverby – A.Myrvold (C.Pedersen 63′), J.Flåtene, A.Amundsen (T.Backe 82′), F.Nemati – E.Lunda, N.Gresko (P.Kalmo 71′) DFK’s 3 BESTE Anders Amundsen Ronny Hvambsal Erik Øverby