DRAMMEN FK – FANA IL 1 – 3 (0-1)

Det var mange svært skuffede Drammen spillere og supportere etter dagens tap mot Fana IL i bunnoppgjøret på hjemme på Marienlyst. Dette var kampen laget ikke hadde råd til å tape, og likevel så gikk det galt for de blåkledde.Drammen og Fana leverte en artig kamp der begge lag var villige til å gå i angrep og skape målsjanser. Men der Drammen sviktet, stod bergenserne frem som et mer rutinert 2.divisjonslag. DFK fikk svi hardt for ubesluttsomhet både foran eget og motstanderens mål. Personlige feil i forsvar resulterte i noen billige mål til gjestene, samtidig som ineffektivitet i det avgjørende scoringsøyeblikk på motsatt banehalvdel førte til spolerte målsjanser. Det var først da den gamle scoringskongen Lars Christian Stokka entret banen i det 60.minutt at det ble fart på sakene. I sin første ballberøring sørget han for å notere DFK-scoring i målprotokollen, men siden Fana allerede ledet med 3 mål skulle det vise seg at innspurten kom for sent. Totalt sett var dette en jevn kamp der lagene byttet på å ha det spillemessige overtaket. Fana startet sterkest og var det førende laget i store deler av 1.omgangen, men mot slutten kom DFK sterkt tilbake og burde utliknet til pause. Kantspillerne Gresko og Molvær gjorde livet surt for sine oppassere på backen og skapte flere farligheter som ikke ble tatt godt nok vare på. I 2.omgang sov DFK det første kvarteret og fikk 2 baklengs. I denne perioden var laget ikke til å kjenne igjen fra tidligere. Unøyaktighet og passivtivitet preget spillet og taktikken som ble lagt i garderoben ble kun fulgt halvhjertet. Heldigvis klarte motoren å starte igjen etter et par spillebytter og DFK leverte en meget god avslutning på kampen der Fana ble presset ned til egen 16-meter. Likevel ble det kun med den ene scoringen til Stokka i dag, og Drammenserne har gitt seg selv et vanskelig utgangspunkt til høstsesongen. Nå bør det bli poeng borte mot Lyn 2 før sommerferien!

MARIENLYST MÅL: 0-1 (08′): Kocani (Fana) 0-2 (54′): Kocani (Fana) 0-3 (60′): Birkelund (Fana) 1-3 (63′): Lars C.Stokka DRAMMEN FK: R.Hvambsal – E.Øverby, F.Tjønnøy, S.Amundsen, M.Backe (F.Nemati, 45′)- N.Gresko (C.Pedersen, 64′), A.Myrhvold (L.C.Stokka 60), J.Flåtene, T.Backe, T.Molvær – M.Hagen DFK’s 3 BESTE: Nikola Gresko Erik Øverby Thorleif Molvær