Drammen FK – Drammens BK 8-0 (1-0)

Mål:
1-0 (38) Benjamin Krantz, 2-0 (52) Behajdin Celina, 3-0 (56) Niklas Wilkinson, 4-0 (65) Behajdin Celina, 5-0 (70) Benjamin Krantz, 6-0 (79) Emil Fossum, 7-0 (85) Thorleif Molvær, 8-0 (88) Truls Garmo Johansen.

Lag:
Hermann Rhodén- Faramarz Nemati, Kim Olav Østhagen, Niklas Wilkinson, Tomas Lian,
Awat Peygembernejad (Henning Thomesen fra 80 min.), Emil Fossum, Thomas Backe, Truls Garmo Johansen, Abdihakim Akmet Dagane (Behajdin Celina fra 45 min.), Benjamin Krantz (Thorleif Molvær fra 71 min)

DFKs beste spillere (BS):

En jury bestående av 4 trenere, 3 styremedlemmer og websjefen utnevnte 4 spillere d

Drammen FK gikk videre til 2.kvalifiseringsrunde av Norgesmesterskapet for herrer etter å ha nedsablet Drammens Ballklubb hele 8-0. Det var lite som tydet på at hjemmelaget skulle vinne med så store sifre etter en begredelig 1.omgang der vertene gikk til pause med en knapp 1-0 ledelse, men med innbytter Behajdin Celina i spissen hevet laget seg flere hakk og leverte en 2.omgang med festfotball.

Dårlig balltempo
Kampen preges av to lag med vidt forskjellige utgangspunkt. Ballklubben lå lavt og satset på kontringer, mens DFK måtte ut å styre i sin første kamp på hjemmebane som virkelig betydde noe. Hele første omgang spilte vertene med høye skuldre og dårlig balltempo. Begge sentrale midtbanespillerne kom hjem for å hente ball ved oppbyggingen av angrep uten at gjestene lot seg falle for fristelsen til å presse. Dermed ble spillet veldig trangt og stillestående når Drammen forsøkte å komme fremover på banen. – Ballklubben var flinke til å ligge riktig i rammen så lenge de orket, og gav oss lite rom å løpe i, forklarer trener Jarle Finnestrand og legger til at DFK burde fått sjansen fra straffemerket etter at Krantz ble revet ned innenfor 16-meteren.

Mer fart med Celina
Etter hvilen fikk publikum oppleve et helt annet Drammenslag i blått. Celina og Krantz fant hverandre umiddelbart på topp, og da midtbanen økte tempoet og fant rytmen klarte simpelthen ikke motstanderne å henge med på notene. DFK scorte etterhvert mange mål og det var kun et spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli. – Andreomgangen ble helt annerledes, forteller Finnestrand. – Vi har en helt annen rytme og får en helt annen flyt fra start. Det er balltempo, få touch og til tider glitrende fotball, forklarer treneren. – Det er godt å få unna den første ordentlige kampen, og nå gleder vi oss til kampene framover. – Alt i alt vil jeg si at dette var en solid gjennomført kamp av en herlig gjeng med spillere, skryter Finnestrand.

På rett spor
Hovedtrener Ramsfjell oppsummerte kampen med å si at han syntes første omgang var preget av mye høye skuldre fra sine spillere. – Vi blir for trange og har for lavt balltempo. Dette svarer vi godt på etter pause! Det var deilig å score åtte mål, men vi bør faktisk score enda flere, forteller Ramsfjell. – Dette kampbildet der vi spiller motstander lave kommer vi til å se mye av i år, og er viktig at vi behersker. De siste 55 minuttene av matchen viser at vi er på rett spor, avslutter treneren med et lite smil om munnen.

Skarphedin ute av cupen
De andre lagene i DFKs 3.divisjonspulje klarte seg helskinnet gjennom 1.kvalikrunde med unntak av Skarphedin som røyk ut etter å ha tapt 0-5 hjemme mot Urædd.
Resultater: Stoppen – Vestfossen 2-6, Re – Åssiden 3-3 (3-4), Solberg – Modum 1-5, Jevnaker – Holeværingen 5-1, Slemmestad – Lommedalen 2-7, Lokomotiv Oslo – Oslo City 3-0, Ulefoss – Kjapp 1-3, Skarphedin – Urædd 0-5