DRAMMEN FK – ÅSANE 3 – 0 (2-0)

Et kollektivt sterkt DFK-lag nedkjempet Åsane og vant fortjent 3-0 i en feiende flott forestilling på Marienlyst. Jubelkampen brakte DFK opp fra jumboplass og håpet om å berge plassen lever. (Klikk bilde for video) Drammen gikk ut med en herlig fandenvoldskhet og oppoffrende spill. Aggressiviteten førte til at Åsane ble presset bakover og DFK kom til flere halvsjanser. Men bortelaget klarte å ri av stormen og kom etterhvert fullt med på notene. Flere angrep ble avsluttet med skudd mot mål, men Lars Cramer var sikker som banken og lot seg ikke overliste. Først da DFK gikk opp i føringen ved et velplassert straffespark av Farra Nemati, fikk vertene den nødvendige tryggheten til å dominere resten av omgangen. Publikum fikk se solid forsvarsspill og fengende angrepsspill som ofte kom på hurtige overganger, og helt fortjent ble ledelsen økt til 2-0 ved Espen Lunda minuttet før pause. Drammenserne skal ha skryt for at det kollektive stod fram i denne omgangen. Spillerne jobbet knallhardt sammen, og maskineriet fra opprykksfotballen publikum så i fjor var lett gjenkjennelig. Artig var det også å se Pedersen og Amundsens tekniske finesser som krydret «maskinfotballen» som gled fram langs bakken på få touch. Med 2 mål bak måtte Åsane åpne opp og ta flere sjanser, noe som førte til en kamp med mange angrep og mye hurtig spill i lengderetning. Drammen var mer baktunge enn før hvilen, men skapte mange sjanser på lange fremspill frem til angriperne. Åsane var nærme en redusering, men nok en gang stod Cramer i veien. Unge Niklas Wilkinson fikk sin A-lagsdebut for DFK etter overgangen fra Notodden og viste seg godt fram. Med sin egenskap til å holde på ball og slå silkepasninger var han med på å roe ned midtbanen og løfte laget i sluttminuttene. Eirk Øverby fikk æren av å sette siste spiker i Åsanekista ved å dundre inn et velplassert frispark! Med 3-0 seier i dag virker det plutselig ikke så håpløst å unngå nedrykk likevel! Neste hjemmekamp kan det være duket for «makrellfotball». – Da er forhåpentligvis Erik «Myggen» Mykland og Bernt Birkeland klare til å underholde på Marienlyst!

DRAMMEN FK – ÅSANE 3 – 0 (2-0) MARIENLYST STD. 180 TILSK. MÅL: 1-0 (20′): Farra Nemati str. 2-0 (44′): Espen Lunda 3-0 (89′): Eirik Øverby DRAMMEN FK: L.Cramer – M.Backe, J.Flåtene, F.Tjønnøy, E.Øverby -N.Gresko (Petter Kalmo 72′), C.Pedersen (N.Wilkinson 65′), T.Backe, F.Nemati – A.Amundsen (M.Hagen 82′), – E.Lunda DFK’s 3 BESTE Jørgen Flåtene Espen Lunda Farra Nemati