Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

DFK yppet seg i 55 min mot Godset

Oppgaven mot Norges beste fotballag skulle vise seg å bli altfor tøff for våre gutter. Davids møte med Goliat ble som forventet, og Ronny Deilas mannskap kunne til slutt gå av Marienlystmatta med storseier 2-10. Likevel har Drammen FKs spillere grunn til å gå med hevet hode og være stolt over prestasjoner og innsats som ble lagt ned i oppgjøret. De færreste trodde at DFK i det hele tatt skulle makte å få nettkjenning, låne ballen eller være i stand til å spille sitt eget spill. Dette motbeviste de blåkledte i nesten 60 minutter foran drøye 1200 tilskuere på Marienlyst i dette cupoppgjøret.

Drammen åpnet kampen best, trillet ball mot etablerte Tippeligaspillere og hadde den første store målsjansen med et knallhardt skudd i aluminiumet fra eldstebror Backe. Da Godset fikk summet seg og scoret et par mål, trodde de fleste at kampen var kjørt, men DFK fortsatte å spille sitt eget spill med flotte kombinasjoner lang bakken og i lengderetning. Plutselig fikk Benjamin Krantz en gratissjanse ved et dårlig tilbakespill, og alene med keeper reduserte spissen til 1-2. Godset fikk tildelt et kanskje billig  straffespark rett før pause og økte ledelsen til 1-3. Hjemmepublikummet hadde all grunn til å være fornøyd med det de hadde sett de første 45 minuttene. Stor underholdning med scoringer, målsjanser, enkeltmannsprestasjoner og et kollektivt DFK-lag som la ned enormt med innsats i potten. Det er grunn til å tro at Strømsgodset-leiren ikke var fornøyd med egen innsats og ikke følte seg trygg på seieren ennå.

En følelse bortelaget antakeligvis fikk forsterket i åpningsminuttet av 2.omgang. DFK gikk rett i angrep, presset Godset til å gjøre feil i forsvar og nok en gang var Krantz frempå og tok vare på sjansen. Med redusering 2-3 øynet DFK et lite håp om sensasjon, men håpet skulle vise seg å ikke vare lenge. Godset økte ledelsen rett etterpå, og derfra og inn eide de kampen fullstendig. DFK hadde brent alt kruttet og klarte ikke lenger følge med i svingene. Lufta hadde gått ut av spillerne etter heroisk innsats en drøy time, og Tippeligalaget var nådeløse mot det falne byttet. Resultattavlen viste hele 2-10 før bortelaget var fornøyd.

Trenerteamet var stolt over hva disiplene fikk til så lenge de orket, og var veldig fornøyd med at DFK fikk vist frem store deler av spillet sitt. For et tredjedivisjonlag å tørre å spille ballbesittende mot Norges beste lag og score 2 mål mot dem på Marienlyst er en stor prestasjon i seg selv.

SE FLERE BILDER PÅ DFKs FACEBOOKSIDE.                              VIDEO KOMMER I LØPET AV HELGEN!