Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

DFK tapte finalen i det siste minuttet mot Grorud

Da er det klart for finale mellom et Grorud-lag som virkelig har fått slite på veien mot et DFK som har hatt en langt enklere etappe.

Begge lagene virker veldig tent i åpningen av kampen, men det er DFK som kommer til den første sjansen ved Simen Amundsen. Det er tydelig at det defensive spillet prioriteres, da begge lag er nøye med å få så mange mann på riktig side som mulig. Dette går nødvendigvis ut over det offensive, og det skapes få sjanser. I det 6. minutt bryter DFK på midten og skaper en 3 mot 2 situasjon. Denne resulterer imidlertid ikke i scoring. Like etter får Grorud en amerikansk straffe. Rocky tar oppgaven, og runder enkelt en utrusende DFK keeper. 1-0. Grorud legger seg bakpå, men DFK greier ikke å etablere seg på Grorud sin banehalvdel. Spillet bølger istedet uten de helt store sjansene. DFK må fortsette å presse fremover, og Didrik Storskogen er farlig frempå med en avslutning etter glimrende enkeltprestasjon. Dessverre for DFK stryker ballen tverrliggeren. Grorud går rett i angrep og etter mye klabb og babb greier Jens Andersen å pirke ballen i mål til store protester fra DFKs keeper Thomas Syvertsen. 2-0.

I det 12 minutt får DFK frispark i farlig posisjon, men Torleif Molvær skyter på like på utsiden av Truls Ballangbys mål. Like etter får Molvær sjansen til å revansjere seg, og han klinker ballen i mål fra kort hold. 2-1, og ny spenning i kampen. Anført av en heltent Farra Nemati, fortsetter DFK å jage utligning, men Grorud spiller med stor selvtillit og nekter DFK å komme til store sjanser. Etter 20 minutter får DFK frispark i farlig posisjon. Groruds keeper Ballangby begynner å dirigere muren, og DFKs Prince tar en frekkis og triller ballen i motsatt hjørne. Ballangby protesterer ved å kaste vannflaska si i veggen, og får det røde kortet i kvittering fra dommer Saggi. Grorud må nå fullføre med en mann mindre. DFK forsøker nå å utnytte overtallet ved å legge skikkelig press på Grorud som svarer med å legge seg lavt på banen. Etter et innspill av DFK snapper Groruds reservekeeper ballen og sender avgårde en lang ball som treffer tverrliggeren til DFK til storforlystelse for de fremmøtte tilskuerne. Kampen er i ferd med å gå mot straffekonkurranse, men Groruds Morten Larssen vil det anderledes og bredsider ballen i mål fra kort hold etter glimrende kontringsfotball. Grorud vinner dermed Kollen Cup 2012 3-2.