Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

DFK – Odd3 3 – 2 (3-0)

Mål: Benjamin Krantz, Emil Fossum, Behajdin Celina
Assist: Thomas Lian, Truls Garmo Johansen
BB: Truls Garmo Johansen, Mergim Hasi, Faramarz Nemati

Superlativene haglet fra trenerteamet til spillergruppen etter match: – Fantastisk 1.omgang, jubler Stian Ramsfjell. – Klart årsbeste før pause, konstanterer Jarle Finnestrand. – En tilnærmet fasit på hvordan fotball skal spilles de første 45 minuttene, sier en svært begeistret Harald Ramsfjell. En strålende fornøyd Lars Gunnar Martinsen viser tommelen opp og smiler bredt mens han gratulerer gutta på vei inn i garderoben.

Drammen FK gikk offensivt til verks og spilte ut gjestene fra Skien i 1.omgang. De hvitkledte ungguttene, som ble ledet av tidligere toppspiller Tommy Svindal Larsen, ble svimle av å bli spilt rundt og fikk seg en fotballeksjon de sent vil glemme. Før toppoppgjøret på Marienlyst ledet Skienslaget avdelingen med 6 seire av 7 mulige, men med 3 baklengs til pause var det lite som tydet på at det var et topplag som var på besøk. Allerede etter 7 minutter førte Krantz hjemmelaget opp i ledelse ved en corner. Hellum vinner en hodeduell som fører til litt klabb og babb i feltet før Krantz er nådeløs og knaller ballen i nettaket. Ved halvspilt omgang får publikum se et mål ut av læreboka der en deilig overgang fører til et innlegg fra Lian som finner Fossum utenfor 16 meteren. Med et velrettet skudd i lengste hjørne fyker ballen i nettmaskene forbi keeper. Rett før fløytesignalet går til pause foretar Celina et lite kunststykke da han danser seg forbi forsvaret og dunker inn 3-0 fra 16 meteren.

Etter hvilen hever gjestene seg betraktelig og går rett i strupen på hjemmelaget. Nesten før publikum hadde rukket å sette seg fikk hjemmesupporterne kaffen i halsen da et tafatt DFK-forsvar forærer Odd en redusering. DFK rister av seg sjokket og spiller seg opp igjen, men klarer aldri å dominere like mye som før hvilen. Det var nok av sjanser til å punktere kampen, men da disse ble sløst bort var det i stedet Odd som grep sjansen og reduserte til 3-2. Et rystet DFK spilte kontrollert de siste minuttene og tok ingen sjanser ved å sende for mange menn i angrep. Dermed ble det ingen rom for Odd å løpe i, og kampen døde sakte men sikkert ut til en fortjent hjemmeseier.

– Vi var sinnsykt gode i 1.omgang, forteller Manager Rams. – Det var helt klart årsbeste der vi ligger fantastisk godt, jobber i leddene og er gode i alle spillets faser. Vi er gode på overganger, gode mot etablert og er skumle på dødball. Det blir en nervepirrende 2.omgang da Odd scorer et par mål, noe som var litt unødvendig siden vi hadde nok målsjanser til å drepe kampen tidlig, oppsummerer hovedtreneren.

– Far Harald Ramsfjell lot seg begeistre av spillet i dag og fremhever måten ballfordelerene på midten leste spilleklimaet på. – Vi setter riktig tempo, varierer med å spille i bakrom, vende opp og roe ned. Overgangsspillet satt som et skudd, og vi traff hver gang etter brudd med pasning og fikk tredd ballen opp i mellomrom. Så kom det løp og vi skapte store sjanser! I tillegg forsvarte vi oss veldig disiplinert.  – En kjempeomgang! At 2.omgangen ikke ble like bra kan vi trenerne også ta selvkritikk på. Vi burde vært enda mer klarere på presshøyde. Vi setter liksom litt sånn «kvasihøyt» press. Odd la seg lavere etter hvilen og lå og ventet på oss for å komme på overganger. Vi burde satt den blokka slik som vi gjorde i 1.omgang, da hadde ikke de kommet så lett til, forklarer Ramsfjell senior.

Del dette innlegget