Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

DFK – MIF 2 1 – 4

Drammen FK hadde lite å juble for mandag kveld. Dagen startet med nyheten om at Kjapp IL hadde blitt trukket fra avdelingen, og at alle deres kamper denne sesongen ikke ville telle. dermed falt DFKs poengsum fra 40 til 34. For våre rivaler i Jevnaker var dette godt nytt da deres tap mot Kjapp i vår ikke ble tellende, og de ble stående på 30. Lommedalen overtok tabelledelsen med lik poengsum som DFK, men har to kamper mer spilt. De mistet også seieren mot Kjapp, men hadde bare møtt dem en gang. Med DFKs knusende tap 1-4 for MIFs forsterkede B-lag, ble plutselig avdelingen helt åpen igjen!

Drammens Tidende skrev etter kamp at Serieleder Drammen FK var uheldig med tidspunktet de møtte MIF 2 på. Ifølge Vegard Hansen var dette det beste mannskapet de hadde stilt med hittil i år. Mange førstelagsspillere hadde anledning til å spille denne kampen. Kampens store spiller ble utvilsomt MIF-spissen Alagie Sosseh (28), som scoret tre av lagets fire mål. Sosseh har for det meste spilt i de brunes ellever i 1. divisjon, men startet på benken mot Ull/Kisa sist. Svensken har slitt litt med å score den siste tiden, og derfor var MIF-trener Vegard Hansen godt  fornøyd med at måljegeren fikk tre nettkjenninger mandag.– Alagie spilte ellers en meget god kamp, og han er i bedre form enn i vår, sier Hansen. Han fikk også oppleve at Mads Hansen viste lovende takter. Ifølge MIF-treneren så presterte Hansen et raid som lignet noe på Mads’ eget berømte solomål mot Hønefoss i 2009. Denne gangen scoret imidlertid ikke MIF-spilleren, men ga en assist til junioren Kristoffer Hoven – som også kom på scoringslisten, skriver Drammens Tidende.

DFK ble til tider rundspilt i 1.omgang og hadde for første gang i år tempoproblemer mot en motstander. MIF rullet opp det ene angrepet etter det andre og DFK ble løpende etter. De gangene hjemmelaget fikk låne ballen ble de presset så raskt at det ble slått mange feilpasninger. Etter hvilen var det et helt annet kampbilde, og DFKs trenerteam hadde tatt tak. Nå var det DFK som var det førende laget og skapte 5 store målsjanser. Dessverre ble det kun et tellende mål ut av sjansene på en vakker scoring av Awat som skøyt ballen opp i krysset. MIFs trener etterlyste at mannskapet sitt skulle ta tak i denne omgangen, og var i fistel et par ganger da deres gode keeper måtte ut i full strekk. Men da MIF fikk satt spikeren i kisten med 1-4, var kampen avgjort.

DFKs trener Leif Gunnar Martinsen hadde følgende kommentar til kampen:
Med 3 i sekken til pause var utfordringen mildt sagt formidabel foran 2.omgang. 1.omgangen avslører at vi fortsatt har en del faser av spillet å jobbe med mot et for dagen sterkt MIF 2 lag. Blant annet skal vi fortsette jobben med å bli enda bedre i egen boks, med fokus spesielt på å utvikle stoppere som er flinke til å orientere seg i forkant av legg. Utfordringer = utvikling, og disse tar vi i DFK på strak arm!

I pausen bestemmer vi oss for å vinne første 15 av andreomgang. Da kan alt skje. Vi vet vi alltid scorer mål, og usikkerhet sprer seg raskt i motstanderlag dersom vi får en tidlig redusering. Dette delmålet oppnår vi. Vi har mulighet til både å redusere til 3-2 og 3-3 på 2 store muligheter, men er ikke dyktige nok i siste 3.del. MIF2 setter enda en pinne, og på 1-4 er MIF2 stort sett komfortable. Kudos til gutta for ikke å gi seg, men stå distansen helt ut selv på 1-4. Alt kan skje i fotball, og hver match varer i 90min + tillegg. Det må vi aldri glemme uansett resultat og uansett motstander!

Nå står Asker 2 for tur. TT regner med en forbanna vill gjeng med blodtørstige ulver som skal ete sauer i 90 min! Gevinsten er 3 poeng. LG gleder seg!

BB: Wap, Awat, Backe