DFK – Jevnaker 2 – 0 (0-0)

Mål DFK: Benjamin Krantz og Emil Fossum
DFKs 3 Beste: Faramarz Nemati, Thomas Backe, Kim Olav Østhagen

DFK sørget søndag kveld for at marerittet fortsetter for klubben fra Hadeland. Jevnaker var før sesongstart tippet som en av de heteste kandidatene til opprykk, men ligger nå etter 6 serierunder blant bunnlagene på tabellen med kun 4 poeng. For de blåkledde er situasjonen en helt annen: Med sin 3. strake hjemmeseier og 13 poeng totalt er Drammensklubben for alvor med i opprykkskampen.

DFK leverte en feiende flott forestilling mot Jevnaker og fikk virkelig vist hva som bor i laget. Stor innsats, høyt tempo, ball langs bakken med få touch i lengderetning, fikse kombinasjoner og bredde i spillet er nøkkelordene vi sitter igjen med. I tillegg så vi en fantastisk selvtillit og ro i spillet. Det var aldri noen tvil om at DFK-spillerne virkelig ville vinne denne kampen! Kaptein Nemati etterlyste i forkant spillere som ville blø for drakta, og gjett om spillergruppen tok kapteinen sin på alvor! Det var en  nytelse å se DFK i aksjon i kveld, og da kampen var over kunne spillere, trenere og supportere forlate stadion med en god porsjon stolthet.

Kampen åpnet med to lag som følte litt på hverandre. Bortelaget yppet seg med å gå høyt ut, men klarte ikke å komme til de store sjansene. Det tok ikke lang tid før hjemmelaget fikk justert inn presshøyden, kom seg høyere på banen og overtok spillet fullstendig. Halvveis i omgangen lekte DFK tidvis med bortelaget. Med stort ballinnhav og hurtig spill langs bakken, ble Jevnaker mye løpende etter ball. Men Hadelandsklubben forsvarte seg godt og fikk ryddet unna. Selv var de også gode med ball, men i motsetning til DFKs hurtige spill brukte JIF lang tid på å spille seg over midtbanen og opp i angrep. Dermed ble det lett for hjemmelaget å få alle mann på rett plass klar til å forsvare seg. Begge lagene fikk en gigantisk målsjanse hver i denne omgangen. Hjemmepublikummet kunne juble for scoring på en dødball som Farra nikket inn, men scoringen ble annulert fordi Celina skumpet borti keeper. Like etterpå, mot spillets gang fikk JIF en stor sjanse etter rot i forsvar. Alene mot keeper avfyrte en av deres angripere et velplassert skudd som tvang Hermann Rhodèn ut i full strekk. En avgjørende redning på det tidspunktet. I tillegg til de nevnte målsjansene holdt våre spillere Jevnakers keeper glovarm med flere skumle avslutninger og mye aktivitet innenfor deres 16-meter. DFK rett og slett imponerte i omgangen. Spillet med få touch i høyt tempo skapte problemer for Jevnakers spillere, og da det nærmet seg hvilen virker de slitne, prøvde å holde tempoet nede og virker lettet da dommeren blåste til pause.

Etter hvilen åpnet kampen seg mer. JIF kom seg høyere opp på banen igjen og økte tempoet. DFK fortsatte i samme dur som til pause, og kampen ble svært så underholdende. Det var ingen tvil om at det var to gode lag ute på banen, men det var hjemmelaget som virket giftigst. Etter flere småsjanser sprakk endelig nullen. Keeper måtte gi retur på en Fossumavslutning, og med et tigersprang var Krantz på plass og knallet returen inn i nettmaskene. En jublende glad spiss noterte seg for årets første mål i serien og DFK tok en svært så fortjent ledelse i kampen. Hjemmelaget fortsatte å kverne på, men ballen ville ikke i mål. Dette skapte litt usikkerhet i spillet, og da Jevnaker satte inn et ekstra gir la laget seg lavere i banen. For en liten periode overtok JIF spillet og fikk til slutt ballen i mål, men som i 1.omgang ble det annulering for angrep på keeper. Etterhvert kom DFK til hektene igjen og var farlige på kontringer, men bortelagets gode keeper lot seg ikke overliste før DFK fikk tildelt et straffespark. Garmo ble lagt ned innenfor 16-meteren, og Fossum var sikker straffespark-ekspeditør. Med 2-0 var kampen kjørt, og DFK kunne kontrollere inn 3 nye poeng på Marienlyst!

DFK-trener Stian Ramsfjell var meget fornøyd med spillerne etter kamp. – Vi var solide i dag, gliser treneren. Vi viste godt angrepsspill, spesielt i 1.omgang da vi skapte 5-6 store muligheter mot et bra lag. Vi holdt et høyt balltempo, og var meget gode i forsvarsjobbingen, skryter treneren. – Synes det var sterkt å holde nullen, Farra var enorm og styrte skuta godt der bak!