Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

dfk 3 tap for fjell

Dagens matchvinner hadde fløyte!

Vi møter opp på Fjell, tar teamtalken i garderoben og begynner å varme opp i skumringen. Etter en stund går det opp for oss at det ikke kommer noe lys på banen. Etter et par telefonsamtaler finner vi ut at det ikke kommer til å bedre seg med det første. Vi sjekker om det er noen ledige baner i området, men alle er i bruk med unntak av Marienlyst gamle gress. Etter litt intens lobbyvirksomhet får vi klarsignal fra kommunen til å flytte kampen dit. En stor takk rettes til Terje i Skiold som fikk dette til.

En time og 10 minutter etter opprinnelig avspark er vi endelig i gang. Vi starter rotete og med litt for høy tenning. Vi er stresset i spillet vårt og gjør ting vanskelig for oss selv. Etter 18 minutter kriger Marienlyst seg ned på sin høyrekant, slår et langt overlegg på bakre som de enkelt kan sette i mål på bakre stolpe. Vi fortsetter å styre kampen, kommer til en del brukbare sjanser, men er fortsatt altfor rotete i det vi foretar oss. Dette resultatet står inn til pause.

I 2. omgang står vi høyere på banen og er mye mer helhjertet i det vi foretar oss. Vi er flinke til å stresse Marienlyst og skaper en rekke brudd på dem. Alex på back er god til å finne alternativer og Effi jobber som en helt sentralt på midtbanen. Vi dominerer stort i denne perioden og kommer til et par virkelig store sjanser, men evner ikke å få ballen i mål. Etter 62 minutter slipper vi inn nok et forbanna billig mål hvor vi er altfor passive i egen boks. Vondt blir verre når de 3 minutter senere får gå opp til en usedvanlig urettferdig 3-0 ledelse når vi lar dem få rulle opp utenfor vår egen 16-meter. Etter 66 minutter får vi endelig hull på byllen. Alex slår et perfekt frispark fra hjørnet av 16-meteren som Volden header i duell med keeper. Ballen kommer i en bane mot mål og Molly pirker inn reduseringen 3-1. Vi fortsetter å kjøre nå. Fortsetter å skape et par virkelig rysere av noen sjanser, men blir for veike i avslutningsfasen. Etter 75 minutter slår Alex en lang ball i bakrom som Molly jager og vinner. Med is i magen klarer han å holde på kula og avleverer til Volden på 45 grader som med et nydelig timet løp kan bredside ballen i mål. 3-2. Vi fortsetter å jage. Marienlyst har utrolig god tid i alt de foretar seg og merker at det ligger et mål til i lufta. Dette målet kommer når det gjenstår 5 minutter på uret. Rune setter fart med ball, kombinerer lekent med Molly på 1- og 2-touch hvor Molly til slutt får ballen på innsiden av 16-meteren, sender en nydelig ball på bakre stolpe hvor Petter Kalmo enkelt legger ballen i mål. Dagens fløyteblåser gjør en hårreisende avgjørelse og annulerer målet for offside. Til tross for elleville protester som ender med at Rune (av alle) snakker på seg sitt første gule kort i sin 30 år lange karriere, står dommeren på sitt. Lite hjelper det at dommeren etter kampen beklager at han tok feil i den avgjørelsen som kostet oss dyrt i denne kampen.

Det er lite mer å si om dette. Dommeren kostet oss det ene poenget vi føler vi hvertfall hadde fortjent i dag. Fotball er ikke alt, men det er det er viktig nok til at dette kommer til å koste meg nattesøvnen i natt.