Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Da jentene inntok gutteklubben

Vi forsetter våre tilbakeblikk på historien, da vi ikke rakk å publisere alle i forkant av jubileumsfesten.Det var 2007 , og den store nyheten var at Åskollen FK nå også skulle stille damelag i serien for første gang. 15 overgangsskjemaer ble skrevet med overganger fra Glassverket til Åskollen FK . Underskriftene kom fra velrennomerte spillere med doble kretsmesterskap,

turneringsvinnere (Jentefestivalen,Teie cup), de fleste flere kamper på bylag og kretslag. I tillegg til Glassverket sine spillere , kom det kretslagspillere fra hele fylket for å være med på det nydannede laget : Julie fra Sigdal, Mari fra Vikersund, Runa fra Åssiden, Irina fra ROS, og fire talenter fra Gråbein : Anniken, Karoline, Martine og Andrea. Laget hadde majoriteten av J19 kretslaget og var den dominerende klubben på Toppfotballinjen, men for å gi laget gode nok utfordringer valgte vi å matche laget som seniorlag i 3 div. Første seriekamp var borte mot en av seriefavorittene Mjøndalen, og endte med en klar seier til det nye 3 div.laget ( det mest nervepirrende med den kampen var at Jarle kom med de fine nye draktene 5 min før kampstart). Sesongen endte midt på tabellen, men med to seiere over jentene fra Høylandet (regner med at det gleder gamle ÅFK ere). I juli deltok vi Tivoli cup i København som endte med en rekke seire over lag fra diverse land, og til slutt 3. plass i turneringen. I sesongen 2008 klatret vi høyere tabellen, og nå med seier og uavgjort mot vår argeste konkurrent. Årets cup var Soccerfestival i København, nå med en seier over Liungen i bronsefinalen. Dette ble foreløpig den siste sesongen for Åskollen Fk og damefotball, hvert for fall denne gang. Hva skjedde ? Noen sluttet da de reiste pga utdannelse, noen av de som bodde langt unna valgte å spille for nærmere klubber. Hva er status for jentene nå ? Gledelig mange spiller fortsatt fotball ( de fleste på Åssiden), En av jentene fikk tilbud fra toppklubber ( Grei og Vålerenga) og har spilt flere sesonger på høyeste nivå ( – og Åskollen Fk står som tidligere klubb i program mm.) Og på det private plan vet vi jo at var en god ide å ha felles fest for dame og herrelag ……….

Jenetne soccer festival i Danmark 2008

Gammel artikkel:

Av Martine Kløvjan
Søndag, 20. juli: Klokken er 05:00 og jentene står spente utenfor Glassverket hallen. Det er søndag og vi er endelig klare for å kjøre buss ned til Ishøj, hvor Denmark Soccer Festival blir arrangert. Her skal vi spille fotball, sove og spise for de neste fire dagene. Det er en trøtt gjeng som går om bord i bussen. Vi drar innom Asker for å plukke opp et guttelag, G-92. Bussturen tar hele ti timer, men det går overraskende bra.
Da vi endelig hadde ankommet var det ikke rom for hvile. Vi tar med oss tingene våre, får tildelt et klasserom på en skole som ligger like ved banen og skifter – nå skal vi rett på trening! Det er en rolig men også dramatisk trening. Like før treningen er over spilles det lag, og det er her Martine Kløvjan uheldigvis klarer å tråkke over. Venstre ankelen er kraftig vridd og det bærer rett på sykehuset. Så mens Martine, Anniken og Jan kjører taxi dit, drar resten av gjengen i dusjen og rett på åpningsshowet etterpå. Det viser seg å ikke være noe brudd i ankelen. På sykehuset får vi telefon om at åpningsshowet ikke er veldig vellykket. Det er dårlig opplegg, men to av Kollenjentene har løsningen. Mari Kalmo og Kristine Martinsen kjører på med karaoke. Her framfører de ”Barbie Girl”, noe som får satt litt liv på publikumet.

Mandag, 21. juli
Det er i dag cupen fyrer løs og jentene har sin første kamp mot BK Kick, et lag fra Sverige. De er gode og det blir en tøff kamp, men Åskollen klarer likevel å spille på samme nivå som motstanderne. Likevel ender resultatet dessverre med 0-2 til de svenske jentene. Åskollen er ikke veldig fornøyde. De var mye tøffere i duellene, noe som førte til at de gode tekniske ferdighetene deres kom enda bedre frem. Dette er den eneste kampen vår denne dagen. Senere på kvelden er det arrangert disko for deltagerne. De fleste av jentene drar og har det kjempemorsomt. Her shakes det hele kvelden og det er en svett gjeng med jenter som ankommer klasserommet halv tolv. Flere av jentene har virkelig fått kost seg denne kvelden. I tillegg til diskoteket er det et kjempefyrverkeri og vi har aldri sett noe lignende før – det varte lenge og var helt fantastisk fint!!

Del dette innlegget