Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Bærum SK2 – Drammen FK 3 – 3 (1-1)

DFK leverte en sterk innsats borte mot Bærum og fikk med seg 1 poeng!

Hovedtrener Øystein Garborg fryktet at Drammen stod foran en veldig tøff oppgave da laget i kveld skulle serieåpne borte mot Bærum SK2 – Bærums A-lag har hatt spillefri i helga og stiller med et meget sterkt B-lag, forklarer treneren. Etter kamp var det en meget lettet trener som kunne konstantere at laget hans hadde levert en meget god prestasjon. – Kjempeprestasjon! Vi er veldig fornøyd med 1 poeng her mot et så sterkt lag. Den jobben gutta la ned i dag står det repekt av, erklærte den fornøyde treneren.

Med 7 A-lagsspillere fra Bærum på banen hadde Garborg helt rett i at DFK møtte et godt lag, men Drammenserne bet godt fra seg og var fullt på høyde med hjemmelaget i store deler av kampen. DFK valgte å ikke legge seg lavt fra starten av og overrasket kanskje bærumingene litt. Det kollektive Drammen stod frem, og sammen berget gutta et velfortjent poeng i dag. Bak i forsvaret var fireren flinke til å støte og ta ut spissene foran seg, på midtbanen leverte gutta mye flott spill langs bakken med fine kombinasjoner, mens på topp jobbet spissen godt og var veldig beveglige. Kampen sett under ett var ganske jevnspilt, selv om Bærum i perioder hadde mest ball. Sjansemessig var det ganske likt, og slik kampen bølget frem og tilbake kunne begge lagene gått av med seieren i dag. Dermed bør uavgjort oppleves som et greit resultat for både Bærum og DFK.

Slik opplevde dagens referent Leif Helge Nordahl kampen:
– God start av Drammen. Et godt skudd fra Gøkel med to påfølgende cornere. DFK er gode til å bryte Bærums angrepsforsøk. DFK nære scoring på et par gode avslutningsforsøk, bl.a. av Wilki.

– Bærum er farlige når de kommer til avslutningsforsøk. Et godt skudd fra 20 meter har retning mot nettmaskene, men Syver får avverget situasjonen.

– Etter 17 minutter er det bortelaget som kan juble! Nico stikker gjennom til Knutsen. Han runder keeper og scorer.

– Bærum svarer umiddelbart: Langt gjennomspill, ballen stusser og Syver rekker ikke ut. Dermed utlikner Bærum.

– Til tross for at Bærum stiller med 7 førstelagsspillere, klarer Drammens gutter å holde godt følge!

– Knutsen er nære på å gjøre det igjen: Spissen stjeler ballen fra en overrasket Bærumspiller og kommer plutselig alene med keeper. Dessverre stryker ballen stolpen og ut.

 – Like etterpå er Gøksel frempå. Han sender avgårdee et skudd fra 20 meter som keeper i første omgang ikke klarer å holde, men får tilslutt kontroll på ballen.

– Nå er vi inne i en periode der Bærum har overtaket og kommer til tre gode sjanser som setter DFKs forsvarsspillere på stor prøve. Men DFK rir av stormen og plutselig er Wilki alene gjennom. Kun en god inngrepen av hjemmelagets keeper forhindrer ny DFK-ledelse.

– Mot slutten av omgangen er det igjen Bærum som er best, og DFKs tidligere toppscorer, Ahmal Pellegrino, er nære på å sende Bærum opp i ledelse alene med keeper. Heldigvis for DFK blir vinkelen for skrå og ballen havner utenfor.

– Pause 1-1

– Bærum åpner 2. omgang friskt, og etter få minutter trer de Pelle gjennom som fyrer av et skudd i vinkelen og 2-1. 

– Drammen svarer direkte etter godt kombinasjonsspill. Knutsen skyter utenfor, men kunne spilt ball til godt plasserte Njie eller Wilki på blank goal.

– Drammen spiller godt kombinasjonsspill på venstresiden. Gøksel trer opp Robel som er kommet frem på hjørnet av 16 m. Slår inn langs bakken, og på bakre stolpe står Knutsen og banker inn utlikningen 2-2.

– Knutsen er nære på å score sitt tredje mål for dagen da han kommer alene gjennom forsvaret, men keeper blåser av sjansen fordi en DFK- spiller ligger nede. Hva med fordelsparagrafen dommer?

– Kampen bølger mye frem og tilbake, DFK henger godt med.

– Dagens første bytte for DFK. Ola inn for Gøksel.

– Etter 70 minutter får Bærum tildelt straffespark som sikkert blir ekspedert i mål. 3-2 til Bærum. Prince er ute med en fot på en motstander ved 16-meteren som dommeren velger å trekke inn.

– Njie ut,  juniorspiller Praween inn.

– DFK klarer å komme tilbake og utlikner etter kjempespill! Thomas Backe får ballen av Knutsen, drar av en mann og fra 30 meter sender han avgårde en prosjektil som bare stiger til den ender opp i høyre vinkel utakbart for keeper. Muligens vi allerede har sett årets mål!

– Dramaet fortsetter: Pelle er alene gjennom, prøver å lobbe over keeper, men Syver står oppreist og ballen går utenfor.

– I sluttminuttene handler det mest om Bærum som legger stort press på DFK og spiller til noen målfarligheter, men DFK ble muligens snytt for et straffespark da Knutsen tar et frekt hælspark på kanten av 16, vender bort motstanderen, skjære inn mot mål og blir dratt ned innenfor 5 meteren.

0-1 (17′): Niklas Knutsen
1-1 (19′): Bærum
2-1 (48′): Bærum
2-2 (52′): Niklas Knutsen
3-2 (70′): Bærum (str)
3-3 (79′): Thomas Backe

Laget: 
T.Syvertsen – R.Hamde, F.Nemati, M.Fayyaz, P.Monga – N.Wilkinson, T.Backe, E.Pascual, G.Guvenc – N.Knutsen, N.Njie 
Innbytte:  
Ola Narnor inn for Gøksel (66′), Praween inn for Njie (72′)

Del dette innlegget