Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Backe skriver ny klubbhistorie

Midtbanemotor Thomas Backe spiller sin 200 kamp for DFK/ÅFK mandag i oppgjøret mot MIFs rekrutter på Mjøndalen Stadion kl. 20.00. Eldstebror Backe får dermed legendestatus i klubben som førstemann som når denne milepælen. Thomas kom til klubben høstsesongen 2003 og er nå inne i sin 12. sesong på rad. I alle disse årene har Backe vært fast inventar på midtbanen og en av bærebjelkene i laget. Med imponerende 58 assist og 62 BB topper han sammenlagtlistene i klubben og står som tidenes målgiver og Beste Spiller. I tillegg har han «parkert» teknikere som Amahl Pellegrino og Thorleif Molvær i intern triksekonkurranse og vist seg som klubbens smidigste trikser. Den største målscoreren er han ikke, men 44 mål på 199 kamper gir et greit snitt for en midtbanespiller på 0,22 %.

200-kampers jubilanten selv forteller i en kort kommentar at han gleder seg til jubileumskampen mot MIF rekruttene. 
– Jeg vil takke alle i klubben for en fin tid og håper å feire med seier i morgen!

Se A-lagets triksekonkurranse 2010!

Klubbformann og trener Jarle Finnestrand har følgende å si om jubilanten:

Husker godt sommeren Thomas Backe kom til Åskollen FK. Det var ofte jeg så en lyslugget gutt som kikket på treningene våre. Jeg hadde hørt mye om hvor god han var og spenningen var stor når Backe skrev under og var klar for Kollen. Etter å ha sett Backe på sin første trening fikk jeg svar på en ting: Thomas var ikke så god som det ble sagt i forkant; han var mye, mye bedre!! Jeg skal ikke si mye om spilleren Thomas Backe, men for meg så har han vært en referansespiller i klubben i alle år. Skulle ønske han hadde lagt litt mer i potten noen ganger for da hadde han spilt på et mye høyere nivå, men vi i Drammen FK skal være veldig fornøyd med at han også til tider har vært en komfort spiller 🙂 Dette bringer meg direkte over til personen og typen Thomas Backe. Vi i DFK har svært mye å takke Thomas for. Som nevnt har han i alle år vært en referansespiller. Han er fotballsmart, stor spilleforståelse, en herlig førstetouch og han har en god motor. Ja, dere ser ikke feil. Jeg er imponert over lojaliteten og den jobben Thomas har lagt ned i forkant av denne sesongen. Han er ALLTID på trening og har tatt seg selv i nakken etter noen mindre gode sesonger. I alle disse årene har Thomas vært et forbilde for mange av spillerne i klubben. Han er rettferdig, fotballklok, flink til å sette krav til seg selv, medspillere, trenere og ledere. Akkurat slike typer trenger vi for å utvikle oss. Sammen med Farra er han den som alltid tar seg av de nye som kommer til klubben og han tar på seg et stort ansvar på og utenfor banen. Jeg tror dessverre ikke det blir 200 kamper til på Thomas, men om han har motivasjon og ork så henger han fint med på 100 kamper til. Thomas er tvers gjennom en fantastisk type hvor ord blir litt fattige når jeg skal beskrive han. Gratulerer med 200 kamper Thomas, og jeg ser fram til minst 100 til!

Mvh Finta

Tidligere A-trener Leif Helge Nordahl har også noen ord til jubilanten:

Sommeren 2003 kom førstemann Backe til klubben. Han hadde gått skadet lenge og var ikke i toppslag, men god nok til å ta en plass på et godt lag som kjempet om opprykk til 3 divisjon. 50 % av trenerduoen ville sette Backe inn etter en god treningsuke. Den andre halvparten av trenerduoen ville ikke. Det foregikk varme diskusjoner på bakrommet i de dagene. Ingen kom til vår klubb og gikk rett inn på laget! Det har vi aldri gjort! Her skal det kjempes om sin plass,….via benken! Takk og lov for at jeg er såpass rund i kantene og alltid gir etter. Backe startet vår 14. seriekamp i 2003, hjemme mot Kongsberg. Toppoppgjør. Kollen vant 3-2 og Backe scoret ett (etter 2 minutter) og assisterte ett (selvfølgelig til Stokka), og har siden den gang startet hver gang med den største selvfølge.

Jeg kan ikke sette ord som veier opp den takknemligheten jeg har til denne karen. At jeg har fått coache han i så mange år, sett hva han har lagt ned for sine lagkamerater og trenere, og ikke minst for klubben. Gutten har alt. At han i tillegg takket nei til et profftilbud i Notodden, sier det meste om Thomas. Det finnes snart ikke slike typer, klubbspillere i igjen i dagens fotballhverdag. De fleste kjenner hans bidrag på banen, men det er ikke bare her han har bidratt. I kulissene har vært en sentral person i mange år som en av de viktigste sparringspartnere i min trenerteam opp igjennom årene. Han har vært edderkoppen i nettverket som har hentet inn spillere, han har vært ledestjerna i motgang. Han er alt i denne klubben og vil komme til å være det i mange år fremover i forskjellige roller. Det er jeg sikker på!

Tilslutt vil jeg trekke frem noen høydepunkter:
– Debyen med scoring og assist i 2003.
– Opprykket til 3 div i 2003
– Straffen du skaffet oss og den avgjørende scoringen dette ble mot Konnerud (selv om du brakk beinet)
– Kretsmester i 2003
– Scoring fra midtbanen mot MIF 2 på Nedre Eiker i 2005, med Thor Chr Nilsen i kassa
– Årets hovmester i 2007
– Den fantastiske scoringer mot Kongsberg i toppoppgjøret i 2008
– Serievinner i 3 div 2008
– Årets hovmester 2008
– Avgjærende kamp Kollen Road mot Førde, der du alene ydmyket Førdingene alene med først å vinne ballen på midten før du fullførte med en scoring fra midtbanen.
– Opprykk 2008
– Feiringen
– Årets spiller i 2012
– Årets scoringskonge i 2012
– Årets hovmester i 2012

Takk kamerat for din tid, innsats, vilje, bidrag og noen gode varme diskusjoner. Vi i Drammen FK setter enormt pris på deg og jeg på ditt vennskap!

Mvh Coach N

Del dette innlegget