Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Awat Chino vender tilbake til moderklubben

Etter spill i 2.divisjon for Tønsberg og IBK, samt et år i 3.divisjon med Spa/Bra vender Awat Peyghambernejad (eller «Cinho» som han selv liker å kalle seg) nesa hjem til Drammen igjen igjen.

I 2010 dukket en meget spennende og lovende unggutt opp på treningsfeltet til Drammen FK. Daværende trenerteam, bestående av Leif Helge Nordahl, Jarle Finnestrand og Stian Ramsfjell, var meget fornøyd med å få et av Strømsgodsets talenter i sine rekker. DFK hadde året før rykket ned fra 2.divisjon og var revansjesugne. Med nedrykket forsvant noen spillere, og blant nye som kom inn var Awat Cinho en spennende spiller de hadde forventninger til.

Dette skrev webredaksjonen da Awat kom til klubben i 2010:

Awat Chino er en meget lovende unggutt med gode ferdigheter som skal bli spennende å følge i år. Awat spiller kant, bruker begge bein, er teknisk, hurtig og målfarlig. Awat er bare 17 år, men har allerede gjort seg erfaringer med spill i 2.divisjon med Team SIF forrige sesong. Det kan fort vise seg at DFK har funnet en gullgruve i denne talentfulle unggutten som det forventes tar 3.divisjon med storm. Awat beskrives som treningsvillig og målrettet, og DFK har som mål å utvikle unggutten raskt slik at han blir attraktiv for klubber høyere opp i divisjonssystemet.

Awat er opprinnelig fra Iran og kom til Trysil i Norge som 9 åring. Familien har flyttet litt rundt, så Awat har spilt aldersbestemt i Lillestrøm, Skiold og ÅFK/GIF. Forrige sesong spilte han for Strømsgodset junior elite, der han scoret 14 mål fra kantposisjon. Han fikk også med seg flere kamper for Team SIF i 2.divisjon. Etter 2009 sesongen ble Awat enig med Strømsgodset at det var bedre for hans utvikling å spille A-lagsfotball enn å fortsette med juniorfotball, så Awat valgte til slutt å prøve seg for DFK i 3.divisjon etter tilbud fra en rekke lokale klubber.

Vokst som spiller

Nå skulle tiden vise at sesongen 2010 ikke gikk som ønsket hverken for Drammen FK eller Awat. DFK måtte tåle nok et nedrykk, og Awat slet med spilletid. Enden på visa for Awat ble at han søkte nye utfordringer og endte til slutt i Tønsberg FK. Forrige sesong spilte han i 2.divisjon for Birkebeineren, men nå ønsket han å komme tilbake til Drammen for å ta del i det spennende laget som bygges opp. Trener Jarle Finnestrand ønsker Awat tilbake med åpne armer og hevder han ser en mer voksen spiller nå enn den som forlot klubben for 3 år siden. – Awat har imponert meg, forteller Finnestrand. – Han har tatt nye steg og blitt mer fornuftig i spillestilen. Han tar mer defensivt ansvar enn han gjorde i tenårene og har modnet som spiller. Finnestrand ser for seg at Awat har mye å bidra med på kantplass i årets lovende DFK-utgave. – Awat er driblesterk, har godt rykk, god fart og er en brukbar avslutter. Han har alt hva en god kantspiller trenger egentlig, sier treneren med et smil og spår at dette kan bli året Awat slår igjennom i den blå DFK-trøya.

Del dette innlegget