Åskollen FK

«Det er menneskene som skaper klubben»

Åssiden IF – Drammen FK 1 – 4 (1-2)

Mål: Benjamin Krantz (2), Awat Peygembernejad, Behajdin Celina
Assist: Truls Garmo Johansen (2), Hermann Rhodèn, Viktor Hellum
BB: Viktor Hellum, Mergim Hasi, Benjamin KrantzTrener Lars Gunnar Martinsen har skrevet kampreferatet i oppgjøret mellom Åssiden IF og Drammen FK der våre gutter gikk seirende ut med 1-4 i målprotokollen!

– Lokalderby! Alltid tøft, jevnt og ampert. Og det var vi forberedt på. Vi visste at dette ville bli en krigekamp og at Åssiden ikke ville slippe 3 poeng lett.

Krigen tok vi bra, og vi vinner flest dueller i 1.omgang – 15 mot ÅIF`s 11 etter vakker analysering av coach LG. Samme analyse viser også at vi taper statistikken over antall vunnet 2.baller i 1.omgang – 16 mot 9. Det at vi tapte såpass mange 2.baller ga Åssiden flere farlige klimaer, og ved en anledning også scoring. Åssiden går opp i 1-0 ledelse.

Åssiden fortsetter sitt spill med mye lange baller opp mot vår bakre firer, og er flinke til å dytte laget etter og vinne nedfallsfrukt. De er skarpe og direkte ved et par anledninger, men etterlater seg også mye rom til tider, spesielt bakrom. Dette utnytter vi meget bra ved 2 anledninger i 1.omgang. Første gang ved Benny Krantz som nydelig blir spilt gjennom av selveste Hermann Rhodèn! Hermann tegner seg for sesongens andre ( !!! ) assist. For en klassespiller! På nivå med de beste i verden, og han opererer stort sett innenfor egen 16 meter! Hvem sa det var ufarlig å være direkte i bakrom??? Foran kassa er Benny kald som en sild i frysedisken på Kiwi og plasserer ballen med innsiden forbi en ellers habil Åssiden målvakt. 1-1.

2-1 ledelse kommer også etter meget godt angrepsspill mot etablert, hvor vi bearbeider Åssiden på deres 30 meter. Awat inviterer med TYDELIG bevegelse inn i bakrom og hovmester Truls syr pasningen mellom Åssiden forsvaret som en bestemor med fagbrev i hekling! Komplementære ferdigheter på aller høyeste 3.div nivå. Som Eggen ville sagt; «SAMHANDLING!» Emil F skal ha streetcred for frekt overhopp på pasningen fra Garmo, selvom det å hoppe over ballen ikke nødvendigvis gjør at du er på nivå med Iniesta. Vi går til pause med 2-1 ledelse.

2.omgangens store vendepunkt blir det røde kortet Åssiden får 10 minutter ut i omgangen etter en forferdelig grisetakling på nivå med Dennis Wise i hans «glanstider». Ut med ham. 11 mot 10. Herfra og ut er vi overlegne, og 3-1 kommer etter vakkert overgangsspill hvor Truls Geee til slutt spiller fri Behajdin alene med keep. Behajdin er som alltid rolig som skjæra på tunet og plasserer ballen enkelt i mål.

4-1 viser en fantastisk morell-bonde-fot av det sjeldne slaget – 60 meter gjennombruddspasning fra Morellkongen Hellum plassert på den halvveis trente kassa til Benny. Benny tar ned kula på utsøkt vis, og setter lærkula kontant i kassa. Vakker scoring, og 2 fantastiske enkeltprestasjoner.

Vi scorer altså 2 mål på direkte gjennombrudd i bakrom, og dette er TT meget fornøyd med. Friløp for medspillere er ekstremt viktig, og kommer bare til å bli viktigere og viktigere – spesielt mot bedre motstand ( uten å fornærme Åssiden som hang bra med til de ble redusert til 10 mann ). Vi må dyrke jobben som gjøres offensivt UTEN ball, slik at vi i tette kamper klarer å skape rommene vi trenger for å oppnå gjennombrudd. Vi er ETT lag, ikke 20 enkeltindivid. Utvikler vi den egenskapen enda sterkere blir vi uslåelige.

Nå gjelder det å jobbe enda hardere på hver økt, fortsette å bygge vinnerkultur kollektivt og ønske å gjøre alle rundt seg bedre!

«Alltid sulten, aldri fornøyd!» – copyright coach LG.

Les mer om kampen i fredagens papirutgave av Drammen Tidende, skrevet av Per Abraham Grennæs, eller på dt+.no (betalingsversjonen)

Del dette innlegget