ÅSSIDEN IF – ÅSKOLLEN FK 0 – 1 (0-1)

Lørdagenskamp mellom Åssiden og Åskollen, ble som vanelig et spennende oppgjør. Åskollen kom best igang og skapte flere farligheter inne i boksen til ÅIF, men den store 100 % sjanse
uteble i de første minuttene. Etter 9 min ble en Kollen spiller revet ned i boksen til ÅIF. Straffe ekspert Frøshaug satte inn 0-1 fra 11 metersmerket. Etter dette styrte Kollen mye av spillet, men de siste 15 minuttene trykket Åssiden skikkelig på igjennom sine dødballer. Men Kollen stod imot og tok med seg 3 viktige poeng. Mer kommer i morgen.

1. OMGANG
Åskollen FK åpnet godt i denne kampen og igjen viste gutta at de var på hugget fra start (imotsettning til MIF kampen). ÅFK produserte flere gode målsjanser i både spill og på dødball, men den atore 100 % sjansen kom ikke før en ÅIF forsvarer river ned Gresko innenfor 16 m boksen. Straffen setter Frøshaug flott tilside for keeper. En god åpning for en nykomponert Kollen lag. Minuttene etter scoringen forsetter ÅSkollen å styre spillet og kampen. Åssiden blir ufarlig gjort når deres oppspiller Jørgen Holm blir tatt ut av kampen. Dermed blir det mye langt fra Åssiden sin side. Noe ÅFK 4’ern og sentral midtbane løser godt. Midtbanen til Åskollen legger ned mye arbeid både med og uten ball og styrer kampen. Åssiden skaper kun en farlig sjanse på ÅFK igjen etter dødball. Keeper Hansen holder ballen men blir sparket i armen slik at han mister ballen. Kun aggressive Kollen forsvarer klarer å avverge scoring. Åskollen på sin side bør øke sinledelse etter et skudd fra Stokka, et gjennomløp av Gresko og en dødball ved Flåtene, men det står kun 0-1 til pause.
2. OMGANG
Andre omgangen starter som den første, med at Åskollen styrer kampen og spillet, mens Åssiden prøver å kontre. Det lykkes de ikke med da Kollen bakre 4’er gjør en strålende jobb
(hyggelig å se at trening funker :-), samt at midtbanen jobber hardt både offensivt og defensivt. Åskollen spiller seg til noen gode sjanser utover i omgangen, men lykkes ikke foran
kassa. Mot slutten blir enkelte spillere dyktig slitne og ny omrokkering må på plass. Dette medfører at Kollen ikke lenger klarer å styre spillet og må legge seg lavere de siste 20
minuttene. Dermed flytter Åssiden opp sin kaptein Holm og ÅFK svarer med å flytte sin kaptein Stokka etter. Automatiskt blir ÅFK litt baktunge og Åssidens luftangrep kan starte.
Åssiden løfter ballen inn i boksen, men stort sett klarer ÅFK spillerene å vinne de viktige andreballene i egen boks. 3 minutter på overtid, faller en andreball ned i i beina på en Åssiden
spiller på 6 meter. HAn får tid til å sikte, lade og sikte men setter den utenfor. Like før denne situasjonen ble Molly spilt igjennom alene med keeper, men kula triller utenfor. Nok en
spennende kamp mellom ÅFK og ÅIF, der Kollen tar med seg 3 viktige poeng.